Gå direkt till innehåll
Samsung forstätter att hylla unga ideella ledare: I helgen var det svenskarnas tur att bära den olympiska elden inför OS i London 2012

Pressmeddelande -

Samsung forstätter att hylla unga ideella ledare: I helgen var det svenskarnas tur att bära den olympiska elden inför OS i London 2012

Som olympisk toppsponsor och officiell partner till den olympiska fackelstafetten inför OS i London 2012, har Samsung globalt samlat 1360 fackellöpare för att bära den olympiska elden. I lördags var det dags för de svenska deltagarna. De fem utvalda fackellöparna, fyra unga ideella idrottstränare och deras teamledare Yannick Tregaro, sprang sina delsträckor genom Skottland.

 

Samsung Electronics, marknadsledande inom konsumentelektronik och officiell partner till den olympiska fackelstafetten, vill hylla eldsjälar som alla är utvalda för sitt extraordinära engagemang inom olika områden. I Sveriges vill Samsung speciellt lyfta barn- och ungdomsidrotten genom att ge unga ideella ledare chansen att springa den olympiska fackelstafetten inför OS i London 2012.

 

Sverige representeras i stafetten av fyra unga idrottstränare och deras teamledare, tillika Sveriges Olympiska Kommittés representant, Yannick Tregaro. I lördags, på fackelstafettens 22:a dag, var det äntligen dags för de förväntansfulla svenskarna att utföra sitt uppdrag och springa sina respektive delsträckor på 300 meter var med den olympiska elden.

Fotbollstränaren Frida Persson, 22 år, från Borås

Frida var först ut bland svenskarna att springa med den olympiska elden. Hon sprang sin delsträcka i Glasgow, Skottlands största stad, i riktning mot Inverness.

 

Det var en helt fantastisk upplevelse, att det redan var så mycket folk ute för att titta så tidigt på morgonen när jag skulle springa! Det var en fantastisk stämning och alla var så glada och hejade på oss och vinkade – det var mäktigt!

 

 

Joakim Karlsson, 19 år, från Norrköping, tränaren i handikappbasket

Joakim sprang sedan sin delsträcka med den olympiska elden genom den pittoreska byn Fort Augustus som ligger längs med den berömda sjön Loch Ness.

 

Mina 300 meter jag sprang kändes snarare som 30, allt gick så fort så jag hann inte tänka så mycket. Kändes som jag svävade fram med facklan när jag sprang!

 

 

Judotränaren Ida Öberg, 17 år, från Ånge

Ida sprang sin sträcka på 300 meter genom den vackra byn Invermoriston, mest känd för sin 1800-talsbro över floden Moristons spektakulära vattenfall.

 

– Det känns helt otroligt, overkligt! Det känns som en fantastisk dröm som man när som helst ska vakna upp ur.

 

 

Jivara Yousef, 20-åriga friidrottstränaren från Eskilstuna

Jivara var sist ut bland de fyra unga ideella ledarna att springa sin delsträcka och tog den olympiska elden vidare genom byn Drumnadrochit, belägen vid dalgången Glen Urquhart.

 

– Det var en helt fantastisk känsla att få springa med facklan och mina tankar gick till barnen som jag tränar därhemma! Alla i publiken var så glada och ville ta kort på mig - jag kände mig som en kung!

 

 

 

Yannick Tregaro, SOK:s ambassadör, teamledare och erfaren friidrottstränare

Yannick sprang i sin tur sin 300-meterssträcka från den lilla byn Crianlarich till Tyndrum.

 

– Det var jättekul att få springa med den olympiska elden och jag är tacksam för att Samsung har gett alla oss fackellöpare denna chans! Jag sprang genom den skotska landsbygden som är så otroligt vacker, och mina 300 meter gick så fort. Jag kände en koppling till den satsning som jag och Emma gjort inför OS, vilket verkligen triggade mig. Det stod jättemycket folk längst vägen som jag uppmuntrade till att hurra och applådera - det var verkligen en helt fantastisk stämning!

 

 

– Som toppsponsor till OS i London 2012 känns det väldigt roligt att vi har kunnat ge 1360 eldsjälar från olika delar av världen denna unika och minnesvärda upplevelse. Att jag personligen dessutom fick vara med på plats och dela den här upplevelsen med våra svenska deltagare var helt fantastiskt; det var ett kvitto på att vi verkligen har lyckats och på riktigt kunnat göra skillnad för några av våra eldsjälar inom den svenska barn- och ungdomsidrotten, säger Kalle Olsson, marknadschef på Samsung i Sverige.

 

För mer information, vänligen kontakta:
Mats Lövgren, Public Relations, mats.lovgren@samsung.se, 08 555 059 87, 070 388 66 32

 

Fakta om nomineringsprocessen

Samsung påbörjade jakten efter de olympiska fackellöparna under hösten 2011 tillsammans med Svenska Olympiska Kommittén (SOK) och den officiella ambassadören utsedd av SOK, Yannick Tregaro. Med hjälp av Expressen utlyste de chansen att nominera unga ideella idrottsledare mellan 16 och 30 år som utmärkt sig särskilt och som borde få möjligheten och äran att delta i den olympiska fackelstafetten.

 

Under perioden 1-14 september kunde alla som ville nominera någon de känner, eller sig själv via Expressens hemsida genom att fylla i ett formulär och bifoga en motivering varför man tyckte att just den personen borde få springa med facklan.

 

Bland alla 317 fantastiska bidrag som kom in valdes de 20 allra mest inspirerande motiveringarna ut. Dessa 20 kunde sedan allmänheten rösta på via Expressens hemsida och de 12 kandidater som fick flest röster gick sedan vidare till finalen.

 

En jury bestående av Sveriges Olympiska Kommittés representant Yannick Tregaro, Samsung samt Expressen korade slutligen de fyra idrottshjältarna som nu har fått den fina utmärkelsen att få springa med den officiella olympiska facklan inför OS i London 2012.

 

Om Samsung Electronics

Samsung Electronics Co Ltd, Korea, är en ledande producent av tv, minneschips, mobiltelefoner och bildskärmspaneler med 220 000 anställda i 71 länder inom nio oberoende affärsområden. Den konsoliderade försäljningen uppgick under 2011 till 143,1 miljarder dollar. Samsung Electronics Nordic AB omsatte under 2011 10,1 miljarder kronor. Sedan 1992 har företaget vuxit snabbt, har i dag 420 medarbetare och erbjuder det senaste inom mobiler, ljud och bild, IT-produkter och vitvaror.

 

Om Samsungs engagemang i de olympiska spelen

Samsung började sitt OS-engagemang som lokal sponsor under OS i Seoul, Sydkorea 1988. Genom Vinter-OS i Nagano 1998 stärkte Samsung sitt deltagande ytterligare genom att kliva in som global OS-partner i kategorin för trådlös kommunikationsutrustning och mobiltelefoni. Den innovativa mobilteknologin försåg den olympiska familjen med live-information och kommunikativa tjänster. Samsung är även presentationspartner för den olympiska fackelstafetten och agerar värd för The Samsung Mobile Explorers. Här delar man spänningen kring OS med människor över hela världen och ger alla möjligheten att delta i spelen genom sin smarta mobilteknologi. Samsungs engagemang som global OS-partner fortsätter vidare till OS i Rio 2016.

 

Om den olympiska fackelstafetten

I egenskap av presentationspartner vid den olympiska fackelstafetten i London 2012 har Samsung som mål att uppmuntra alla att ta del av världens bästa road show och göra London 2012 till ett ”OS för alla”. Samsung strävar efter att erbjuda nya och minnesvärda upplevelse för alla i hela världen genom innovation och smart, trådlös teknologi. Samsung representerar globalt 1360 fackellöpare som har gjort det där lilla extra i sitt bidrag till lokala verksamheter. Kandidaterna valdes ut genom en världsomspännande kampanj där över 25 000 nomineringar togs emot. Samsung kommer att stödja deltagande städer i deras firande av den spännande fackelstafetten, och samtidigt visa upp Storbritanniens kulturella landmärken i syfte att förse alla inblandade med en ännu roligare upplevelse. Kvällsfirandet, som kommer anordnas i 66 brittiska städer under stafetten, kommer att göra det möjligt för Samsung att underhålla lokalt. Samsung-karavanen är utrustad med LED-monitorer som sänder livebilder av löparna och uppmuntrande meddelanden, kommer att resa tillsammans med fackellöparna runt om i Storbritannien. Syftet är att uppmana alla att fira fackelstafetten med musik och att få fler att fira i samspel med det lokala samhället. Det är Samsungs ambition att London 2012 ska bli ett event som når och involverar fler människor än någonsin tidigare i OS historia. För att få mer information om Samsungs deltagande i London 2012, besök www.samsung.com/london2012.

Ämnen

Kategorier


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Presskontakt

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Presskontakt PR-byrån JMWGolin Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Presskontakt PR Manager TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Presskontakt PR Officer Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667

Relaterat innehåll