Följ Samsung Electronics Nordic AB

En utmaning för framtiden: Samsung belönar svenska framgångar i Paralympics

Pressmeddelande   •   Aug 28, 2012 10:00 CEST

Som officiell partner till Paralympics vill Samsung sporra den svenska truppen till nya bragder i London. Varje medalj som Sverige tar belönar Samsung därför med ett visst belopp, beroende på valör.

 

Det är många som hoppas på ett svenskt medaljregn under Paralympics i London. Bidragen från Samsung är nämligen öronmärkta för Svenska Handikappidrottsförbundets satsning på framtida paralympier.

– Vi vill stötta våra svenska idrottare som är en inspirationskälla för så många. Belöningen är inte bara ett sätt att ge dem en extra morot, utan framför allt ett stöd till framtida svensk handikappidrott, säger Peter Andersson, landschef för Samsung Sverige.

Valören avgör
Samsung skänker olika summor beroende på medaljernas valörer. Ett guld ger 10 000 kronor, ett silver 5 000 kronor och ett brons 2 500 kronor

– Vi ser ju gärna att andra delar av det svenska näringslivet krokar arm med Samsung. Ju fler som bidrar i utmaningen desto starkare blir svensk handikappidrott, säger Peter Andersson.

Sedan Turin 2006 har Samsung stöttat den internationella paralympiska kommitténs vision att göra det möjligt för paralympier att nå idrottsliga mål och inspirera andra. Paralympics äger rum den 29 augusti till den 9 september och omfattar 20 paralympiska idrotter. Den svenska truppen består av 58 deltagare som tillsammans tävlar i 12 sporter. Läs mer om evenemanget på www.handikappidrott.se.

Bifogade filer

PDF-dokument