Gå direkt till innehåll
Samsung fortsätter att hylla unga ideella idrottsledare: De fyra utvalda fackellöparna springer med den olympiska elden i Skottland den 9 juni

Pressmeddelande -

Samsung fortsätter att hylla unga ideella idrottsledare: De fyra utvalda fackellöparna springer med den olympiska elden i Skottland den 9 juni

Nu står det klart att de fyra svenska fackellöparna, utvalda av Samsung och Sveriges Olympiska Kommittés ambassadör Yannick Tregaro, kommer att få springa med den olympiska elden genom det vackra skotska höglandet på den officiella fackelstafettens 22:a dag i början av juni. Samsung avslöjar idag också sitt program för fackelstafetten och att de fyra unga ideella idrottsledarna kommer att få ytterligare celebert sällskap – Didier Drogba och Jamie Oliver är två av Samsungs många ambassadörer som kommer att delta under stafettens 70 dagar.

Samsung Electronics Nordic, marknadsledande inom konsumentelektronik och officiell partner till den olympiska fackelstafetten inför OS i London 2012, representerar globalt 1360 fackellöpare under fackelstafetten 2012. Under april tillkännagav Samsung tillsammans med Sveriges Olympiska Kommitté vilka fyra unga ideella idrottsledare från Sverige som får möjligheten att genomföra det ärofyllda uppdraget som den olympiska fackelstafetten är. Nu står det klart att de fyra svenska fackellöparna, utvalda för sitt extraordinära engagemang inom barn- och ungdomsidrotten, kommer att springa sina vardera 300 meter med den olympiska elden genom det skotska höglandet – mellan Glasgow och Inverness – lördagen den 9 juni.

– Efter månader av urvalsprocesser och förberedelser är det nu snart äntligen dags för våra fyra svenska unga ideella idrottsledare att, tillsammans med sin teamledare Yannick Tregaro, ge sig av till Storbritannien för det ärofyllda uppdraget. Att de dessutom får göra det i det fantastiskt vackra skotska höglandet är ytterligare en bonus och de är alla väldigt förväntansfulla. Som toppsponsor till OS i London 2012 känns det väldigt roligt att vi har kunnat ge dem denna unika och minnesvärda upplevelse, säger Kalle Olsson, marknadschef på Samsung i Sverige.

Internationella ambassadörer

Idag avslöjar även Samsung några av de andra deltagande fackellöparna som för många världen över är välkända ansikten. Även dessa fackellöpare har gjort något extra för barn, ungdomar och andra i samhället: den brittiske kocken Jamie Oliver är engagerad i att förbättra människors – såväl barn som vuxnas - hälsa och vardag och använder matlagningen som sitt verktyg. Fotbollslaget Chelseas anfallare Didier Drogba från Elfenbenskusten har startat Didier Drogba Foundation genom vilken han bland annat har donerat pengar för att förbättra hälsa och utbildning i sin hemstad och förespråkar även gratis sportaktiviteter för underprivilegierade ungdomar i London.

Samsungs program under fackelstafetten

Samsung kommer att följa den olympiska elden och fackellöparna under den 70 dagar långa färden genom Storbritannien med sin karavan för att erbjuda musik, underhållning och upplevelser för publiken längs med vägen. Bland annat kommer en inbyggd interaktiv LED-skärm att visa höjdpunkter från fackelstafetten och bilder på deltagare i den globala kampanjen Samsung Hope Relay – en virtuell stafett för välgörenhet – och dela ut souvenirer till åskådarna. I Samsung Mobile Trailer kommer man också att kunna ta del av det allra senaste inom smartphones, den ännu inte lanserade GALAXY SIII, som också har blivit utsedd till den officiella mobilen för OS i London 2012.

 

För mer information, vänligen kontakta:
Kalle Olsson, marknadschef Samsung Sverige, kalle.olsson@samsung.se, 0766 34 73 68

Fakta om nomineringsprocessen

Samsung påbörjade jakten efter de olympiska fackellöparna under hösten 2011 tillsammans med Svenska Olympiska Kommittén (SOK) och den officiella ambassadören utsedd av SOK, Yannick Tregaro. Med hjälp av Expressen utlyste de chansen att nominera unga ideella idrottsledare mellan 16 och 30 år som utmärkt sig särskilt och som borde få möjligheten och äran att delta i den olympiska fackelstafetten.

Under perioden 1-14 september kunde alla som ville nominera någon de känner, eller sig själv, via Expressens hemsida genom att fylla i ett formulär och bifoga en motivering varför man tyckte att just den personen borde få springa med facklan.

Bland alla 317 fantastiska bidrag som kom in valdes de 20 allra mest inspirerande motiveringarna ut. Dessa 20 kunde sedan allmänheten rösta på via Expressens hemsida och de 12 kandidater som fick flest röster gick sedan vidare till finalen.

En jury bestående av Sveriges Olympiska Kommittés representant Yannick Tregaro, Samsung samt Expressen korade slutligen de fyra idrottshjältar som nu har fått den fina utmärkelsen att få springa med den officiella olympiska facklan inför OS i London 2012.

Dessa representerar Samsung från Sverige:

- Frida Persson, fotboll

- Ida Öberg, judo

- Jivara Yousef, friidrott

- Joakim Karlsson, handikappbasket

- Yannick Tregaro, ambassadör och teamledare

 

Om Samsung Electronics

Samsung Electronics Co Ltd, Korea, är en ledande producent av tv, minneschips, mobiltelefoner och bildskärmspaneler med 220 000 anställda i 71 länder inom nio oberoende affärsområden. Den konsoliderade försäljningen uppgick under 2011 till 143,1 miljarder dollar. Samsung Electronics Nordic AB omsatte under 2011 10,1 miljarder kronor. Sedan 1992 har företaget vuxit snabbt, har i dag 420 medarbetare och erbjuder det senaste inom mobiler, ljud och bild, IT-produkter och vitvaror.

Om Samsungs engagemang i de olympiska spelen

Samsung började sitt OS-engagemang som lokal sponsor under OS i Seoul, Sydkorea 1988. Genom Vinter-OS i Nagano 1998 stärkte Samsung sitt deltagande ytterligare genom att kliva in som global OS-partner i kategorin för trådlös kommunikationsutrustning och mobiltelefoni. Den innovativa mobilteknologin försåg den olympiska familjen med live-information och kommunikativa tjänster. Samsung är även Presentning Partner för den olympiska fackelstafetten och agerar värd för The Samsung Mobile Explorers. Här delar man spänningen kring OS med människor över hela världen och ger alla möjligheten att delta i spelen genom sin smarta mobilteknologi. Samsungs engagemang som global OS-partner fortsätter vidare till OS i Rio 2016.

Om den olympiska fackelstafetten

I egenskap av presentationspartner vid den olympiska fackelstafetten i London 2012 har Samsung som mål att uppmuntra alla att ta del av världens bästa road show och göra London 2012 till ett ”OS för alla”. Samsung strävar efter att erbjuda nya och minnesvärda upplevelse för alla i hela världen genom innovation och smart, trådlös teknologi. Samsung representerar globalt 1360 fackellöpare som har gjort det där lilla extra i sitt bidrag till lokala verksamheter. Kandidaterna valdes ut genom en världsomspännande kampanj där över 25 000 nomineringar togs emot. Samsung kommer att stödja deltagande städer i deras firande av den spännande fackelstafetten, och samtidigt visa upp Storbritanniens kulturella landmärken i syfte att förse alla inblandade med en ännu roligare upplevelse. Kvällsfirandet, som kommer anordnas i 66 brittiska städer under stafetten, kommer att göra det möjligt för Samsung att underhålla lokalt. Samsung-karavanen är utrustad med LED-monitorer som sänder livebilder av löparna och uppmuntrande meddelanden, kommer att resa tillsammans med fackellöparna runt om i Storbritannien. Syftet är att uppmana alla att fira fackelstafetten med musik och att få fler att fira i samspel med det lokala samhället. Det är Samsungs ambition att London 2012 ska bli ett event som når och involverar fler människor än någonsin tidigare i OS historia. För att få mer information om Samsungs deltagande i London 2012, besök www.samsung.com/london2012.

 

Ämnen

Taggar


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Presskontakt

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Presskontakt PR-byrån JMWGolin Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Presskontakt PR Manager TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Presskontakt PR Officer Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667

Relaterat material

Relaterade nyheter