Skip to content
Vikten av att må bra i en uppkopplad värld

Blog post -

Vikten av att må bra i en uppkopplad värld

Digitaliseringen går framåt med stormsteg och skapar fantastiska möjligheter för oss som individer och samhälle. Idag kan vänner och familj hålla kontakten, oavsett var man befinner sig i världen, och ta en del av varandras vardag. Vi har möjligheter att ta del av information och kunskap på nya sätt, lära oss språk, instrument och även ge uttryck för våra egna tankar och åsikter. Den nya eran vi nu är på väg in, där allt mer är uppkopplat och ihopkopplat kallas ibland för den fjärde industriella revolutionen. Utvecklingen går med exponentiell hastighet så hur hänger vi människor med i den utvecklingen?

Ett område som många funderar över är vårt användande av teknologi och tiden vi spenderar tillsammans med våra smartphones och uppkopplade skärmar. Det finns redan idag många mobila lösningar som ska främja vår hälsa, som fitnessappar och Samsungs egen plattform S-Health. Som individer och samhälle behöver vi hitta en god och hälsosam balans där vårt interagerande med teknologin stödjer ett hållbart välmående och hälsa.

“Teknologin ska finnas till för oss människor och vara ett verktyg för att nå våra livsmål och skapa det samhälle vi vill leva i. Vi vill förflytta diskussionen från tekniken i sig och fokusera på de mänskliga aspekterna i ett uppkopplat samhälle. Tillsammans vill vi utveckla kunskap och lösningar som sätter vårt välmående i centrum”, säger Elin Wallberg, ansvarig för Corporate Citizenship och Partnerships på Samsung Norden.

Tillsammans med start-up acceleratorn Vertical anordnar Samsung under Slush ett side event som kommer handla om vad som behövs för att leva hälsosamt och intelligent uppkopplat i dagens digitala samhälle. Med oss kommer vi bland annat ha talare som Maiko Arras som är CEO från Hoopy och Ira Wichmann från You-App/Fifth Corner

Topics

Categories

Contacts

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Press contact Kommunikationsbyrån Jung Relations Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Press contact PR Consumer Electronics Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667

Related content