Skip to content
Slush - där idéer blir verklighet

Blog post -

Slush - där idéer blir verklighet

Tänk dig en plats där drömmar ges fria tyglar. Där det inte finns någon som rynkar på pannan och säger åt dig att sakta ner, att tänka igenom allt ännu en gång. Utan istället är du omgiven av personer som bara vill höra mer, som vill bolla idéer, ställa frågor och som vill få veta allt om din idé.

Trots att den hålls mitt under årets mörkaste och slaskigaste tidpunkt genomsyras ett av Europas största startup-event för entreprenörer, Slush, av energi och entusiasm som kan få även den mest vintertrötte att le. Vad som först började med en grupp studenter som ville ändra attityden mot entreprenörskap har idag bara fortsatt att växa till ett event som inte bara finns i Helsingfors, utan också på platser såsom i Tokyo, Shanghai och Singapore.

Så, varför är företag och investerare över hela världen så pass intresserade av Nordiska startups?

Först och främst kan det kanske vara Nordens innovativa genomslagskraft i världen. De senaste 10 åren har vi sett ett flertal nordiska digitala tjänster som blivit världsledande och Sverige, Finland och Danmark finns med bland de åtta mest innovativa länderna i världen.

Och vad är det då som lockar personer från hela världen till Finland i början av december?

Slush är skapat av entreprenörer, för entreprenörer. Tanken bakom hela eventet är att hjälpa nästa generation av företag ut i världen genom att ge dessa en röst i den globala diskussionen om teknik och dess möjligheter, och en möjlighet att få träffa investerare. Detta gäller för växande företag i alla stadier och i alla branscher. Alla idéer uppmuntras och nya entreprenörer kan få råd av mer erfarna samt få en chans att hitta framtida mentorer. Vad som helst kan hända på Slush och de mest intressanta samarbeten kan uppstå

Receptet verkar fungera. Slush startade 2008 och lockade då 300 deltagare, på Slush 2017 kom 18,000 besökare, 2,600 startups, 1,600 investerare, och 600 journalister från 130 olika länder.

Samsung är alltid på jakt efter nya samarbeten där vi genom öppen innovation och partnerskap kan driva samhällsutvecklingen framåt och göra människors liv bättre. Därför kommer vi till Slush 2018 ta med våra investerare, innovatörer och partners från USA, Korea, Tel Aviv, Paris, Berlin och Norden. Vi letar specifikt efter unga bolag med färska innovationer inom bland annat AI, IoT och VR.

Vi kommer visa exempel på lyckade lösningar som gjorts möjliga genom öppen innovation i partnerskap. Vi kommer också anordna workshops i några av de mest aktuella ämnena inom tech-världen.

“Slush är ett spännande event som genomsyras av människor med fantastiska idéer. Det är också ett unikt tillfälle för oss som globalt tech-företag att träffa innovativa start-ups. Vi är på Slush för att dela med oss av våra lösningar och för att hitta nya inspirerande möjligheter samt för att spana efter kommande trender.” Eva Carrero, Corporate Marketing Director Samsung Nordics.

Är du på Slush? Kom förbi vår monter och träffa några av de internationella innovatörer vi samarbetar med. Om inte, följ våra sociala kanaler för att se hur vi genom partnerskap och öppen innovation jobbar för att skapa meningsfulla nya lösningar - både i norden och globalt. 

Topics

Categories

Contacts

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Press contact Kommunikationsbyrån Jung Relations Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Press contact PR Consumer Electronics Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667

Related content