Skip to content
Samsung presenterar Galaxy S20 – Revolutionerande kamerateknik, hög prestanda och framtidssäkrad för 5G

Press release -

Samsung presenterar Galaxy S20 – Revolutionerande kamerateknik, hög prestanda och framtidssäkrad för 5G

Ikväll presenterar Samsung den nya Galaxy S20-serien; S20, S20+ och S20 Ultra. Utöver några av de största framstegen inom kamerateknik och prestanda är telefonerna dessutom de första i Sverige som är förberedda för 5G.

Stockholm, 11 februari 2020 – Samsung presenterar ikväll den nya serien Galaxy S20, som integrerar artificiell intelligens och hög prestanda i en stilren design. Den uppgraderade hård- och mjukvaran för kameran ger upp till 108 megapixel och 100x zoom för kristallklara bilder i alla ljusförhållanden. Med Galaxy S20 presenteras även en snabbare skärm, ett större batteri och en framtidssäkrad 5G-förberedd telefon till den svenska marknaden.

– Med Galaxy S20 tar Samsung täten mot en ny era av möjligheter för människor att kommunicera. Genom att kombinera den bästa kameran någonsin från Samsung med ännu mer kraftfull prestanda och hårdvara som är förberedd för 5G, så gör S20 det möjligt för oss att fånga och dela med oss av våra liv på helt nya sätt, säger Andreas Bergqvist, produktchef mobiltelefoner på Samsung i Norden.

Galaxy S20 gör det lättare än någonsin att ta perfekta bilder
I allt större grad använder vi våra mobiltelefoner för att ta bilder och dela våra liv med andra – anledning till varför kameran är den absolut viktigaste faktorn när konsumenter köper en ny telefon idag. Galaxy S20 är utvecklad med smart mjukvara för en smidigare kameraupplevelse och Samsungs största bildsensor någonsin – för att få den bästa bilden vid alla tillfällen.

  • Extrem detaljrikedom: Galaxy S20-serien är utrustad med en större bildsensor än någonsin tidigare vilket ger bilder med högre upplösning för mer detaljrikedom och ökade möjligheter för att redigera, beskära och zooma in. Galaxy S20 och S20+ har en 64MP kamera och Galaxy S20 Ultra har en 108MP kamera. En annan fördel med större bildsensorer är att de tar in mer ljus, och ger högre bildkvalitet även i sämre ljusförhållanden. Galaxy S20 Ultra tar kamerainnovation ett steg längre genom att dynamiskt skifta mellan 108MP-läge och ett 12MP-läge, så kallad nona-binning-teknik som sammanbinder nio pixlar för att ta tillvara på nästan tre gånger så mycket ljus som i Galaxy S10. Detta ger enastående foton i mörkare ljusförhållanden.
  • Zoom-egenskaper i en klass för sig: Galaxy S20-seriens Space Zoom-teknik använder en kombination av Hybrid Optic Zoom och Super Resolution Zoom, vilket använder en AI-driven digital zoom. Detta ger helt nya möjligheter för att ta bilder på längre avstånd. Använd upp till 30x zoom med Galaxy S20 och S20+, eller testa S20 Ultra som använder AI-driven multi-image bearbetning för att minska försämrad bildkvalitet och ge zoom-möjligheter upp till 100x.
  • Ett klick, flera fotomöjligheter: Galaxy S20 möjliggör för användare att fånga mer vid viktiga fototillfällen. Genom att använda AI-teknik och alla kameralinserna på en och samma gång kan S20 skapa en samling bilder samtidigt, så som Live Focus, beskuren, ultravidvinkel, med mera – så att användaren kan välja de absolut bästa bilderna från tillfället.
  • Professionell videoinspelning: Galaxy S20 möjliggör för videoinspelning i äkta 8K, så användare kan fånga alla detaljer i fantastiska färger även i rörligt material, en framtidssäkring när man vill titta tillbaka på sina minnen i den bästa möjliga kvalitet eller redan nu streama videon direkt i sin Samsung QLED 8K TV. Användare kan även i efterhand skapa stillbilder i 33MP från de bästa ögonblicken i videon. Tillsammans med S20 kan användare nu skapa skarpa och stabila videos genom Super Steady 2.0, som med anti-rolling-stabilisering och AI-driven rörelseanalys får även de mest skakiga videos att kännas som de filmades med professionell kamerautrustning.


Prestanda för att uppleva oändliga möjligheter
Galaxy S20 är hjärtat i Galaxys ekosystem och kommer därför med Samsungs mest stilrena, lättaste och mest intuitiva användargränssnitt någonsin: One UI. Prestandan möjliggör smidiga övergångar mellan favoritappar med möjligheten att köra upp till fem appar i bakgrunden samtidigt. När det kommer till lagring får användare hela 128GB lagringsminne som standard och plats för minneskort på upp till 1 024 GB. Galaxy S20 är enligt Galaxy S-traditionen säkrad för det nordiska klimatet med damm- och vattentålighet enligt IP68, vilket innebär att den klarar ett vattendjup på upp till 1,5 meter i 30 minuter.

  • Snabbare och effektivare: I Galaxy S20 sitter Samsungs mest kraftfulla och snabbaste processor någonsin. I mjukvaran finns det dessutom många lösningar som inte bara ökar hastigheten utan också förlänger batteriets kapacitet och gör minnet mer effektivt.
  • Uthållighet för användning hela dagen: Galaxy S20 Ultra har det största batteriet i en Samsung-telefon hittills, hela 5,000 mAh vilket är över 20% större än Galaxy S10+. Men det är inte bara det stora batteriet som ger uthållighet. Både minne och processor är mer effektiva så att strömförbrukningen har minskats ytterligare. Självklart har Galaxy S20 även Samsungs senaste teknik för snabbladdning, där 30 min laddning fyller batteriet till över 50%.
  • 120 Hz betyder snabbare skärm: En snabbare skärm gör att det går mjukare att bläddra mellan sidor och appar. För användare som spelar blir snabbheten ett övertag, speciellt tack vare ännu snabbare touchrespons i skärmen. Både skärmen och touchresponsen på Galaxy S20 är dubbelt så snabb som Galaxy S10.
  • Förberedd för 5G: När 5G-uppkoppling lanseras i Sverige kommer det att ge nya upplevelser och möjligheter. Tillgång till snabbare nät innebär ökade möjligheter för att streama filmer i högre kvalitet, spela in och ladda upp videos direkt eller spela online med minimalt lagg. Galaxy S20 är helt och hållet förberedd att stödja 5G-nätverk. Galaxy S20 är även kompatibla med 4G, 3G och 2G-nätverk. För mer info om lansering, tillgänglighet och stöd för din modell, kontakta din operatör.


Enastående ljud med Galaxy Buds+
Samtidigt som Galaxy S20 presenteras så lanserar Samsung även Galaxy Buds+, en uppdatering av Samsungs true wireless-hörlurar med ljud från AKG. Galaxy Buds+ har 11 timmars speltid med ytterligare 11 timmars laddning i caset, dynamiska tvåvägshögtalare och tre mikrofoner för bättre röst- och ljudkvalitet än någonsin tidigare. Kombinationen av smidig parkoppling, hög ljudkvalitet, lång batteritid och anpassningsmöjligheter för varje användare så är Galaxy Buds+ de perfekta hörlurarna för aktiva användare.

Kamerauppdateringar även för Galaxy S10
Förutom att Galaxy S20 lanseras, kommer nu även en uppdatering för Galaxy S10 som tar kameran till nya nivåer. Uppgraderingen innebär att användare av Galaxy S10 kommer kunna ta del av; AR Doodle för att göra videos roligare och unika, Live Focus för förbättrade bokeh-effekter i video, Nattläge för frontkameran som ger ännu bättre selfies i mörker, Avancerad Super Steady-funktion som stabiliserar videos samt nytt videoredigeringsverktyg som användare når smidigt direkt i galleri-appen.

Med säljstart den 13 mars 2020 kommer Galaxy S20, Galaxy S20+, Galaxy S20 Ultra och Galaxy Buds+ finnas tillgängliga för nedan rekommenderat pris och i ett antal färgalternativ:

  • Galaxy S20 (4G): 9 990 SEK i färgerna Cosmic Grey, Cloud Blue, Cloud Pink
  • Galaxy S20 (5G Ready): 10 990 SEK i färgerna Cosmic Grey, Cloud Blue, Cloud Pink
  • Galaxy S20+ (5G Ready): 11 990 SEK i färgerna Cosmic Grey, Cosmic Black
  • Galaxy S20 Ultra (5G Ready): 14 990 SEK i färgerna Cosmic Grey, Cosmic Black
  • Galaxy Buds+: 1 790 SEK i färgerna Svart, Vit och Blå


Abonnemang och 5G
Tele2: De som köper Galaxy S20, S20+ eller S20 Ultra med Tele2s abonnemang Obegränsad får 5G-uppkoppling utan extra kostnad, så snart Tele2 uppgraderar nätverket till 5G.

Telia: Du som har abonnemanget Telia Mobil Obegränsad eller Telia Jobbmobil* och en 5G-redo smartphone kommer att kunna koppla upp dig mot 5G-nätet när du befinner dig i ett utbyggt område.

*) Gäller abonnemang tecknade efter 1 april 2020. Äldre abonnemang kan uppgraderas till 5G-redo.

För mer information om Galaxy S20, vänligen besök: www.samsungmobilepress.com, news.samsung.com/galaxy eller www.samsung.com/galaxy

Tekniska specifikationer för Galaxy S20, Galaxy S20+ och Galaxy S20 Ultra

Galaxy S20 Galaxy S20+ Galaxy S20 Ultra
Display 6.2” Quad HD+ Dynamic AMOLED 2X Infinity-O Display (3200X1440)
HDR10+ certifierad
120Hz skärmstöd
6.7” Quad HD+ Dynamic AMOLED 2X Infinity-O Display (3200X1440)
HDR10+ certifierad
120Hz skärmstöd
6.9” Quad HD+ Dynamic AMOLED 2X Infinity-O Display (3200X1440)
HDR10+ certifierad
120Hz skärmstöd
*Infinity-O Display: en nära boettfri heltäckande frontskärm. *Mätt diagonalt, Galaxy S20 skärmstorlek är 6.2" som hel rektangel och 6.1" med rundande hörn inräknade; Galaxy S20+ skärmstorlek är 6.7" som hel rektangel och 6.5" med rundande hörn inräknade; och Galaxy S20 Ultra skärmstolek är 6.9" som hel rektangel och 6.7" med rundande hörn inräknade; faktiskt synligt skärmområde är mindre på grund av rundade hörn och kamerahål. *Standard skärmuppdateringsfrekvens är 60Hz. Kräver skärminställningar för 120Hz skärmuppdateringsfrekvens.
Kamera [Frontkamera]
10MP, Dual Pixel AF, F2.2(80˚) [Bakre kamera]
Triple camera

Ultravidvinkel: *12MP, F2.2(120˚)

Vidvinkel: *12MP, F1.8(79˚)
Super Speed Dual Pixel AF, OIS


Telefoto: *64MP, PDAF F2.0(76˚), OIS

[Frontkamera]
10MP, Dual Pixel AF, F2.2(80˚) [Bakre kamera]
Quad camera

Ultravidvinkel: *12MP, F2.2(120˚)

Vidvinkel: *12MP, F1.8(79˚)
Super Speed Dual Pixel AF, OIS


Telefoto: *64MP, PDAF, F2.0(76˚), OIS

DepthVision Camera

[Frontkamera]
40MP, PDAF, F2.2(80˚)

[Bakre kamera]
Quad camera

Ultravidvinkel: *12MP, F2.2(120˚)

Vidvinkel: *108MP, F1.8(79˚)
PDAF, OIS

Telefoto: **48MP, PDAF, F3.5(24˚), OIS

DepthVision Camera

*Super Resolution Zoom inkluderar digital zoom, vilket kan resultera I viss bildförsämring i bilden. **48MP för zoom enbart.
Dimensioner & Vikt Dimensioner: 151.7 x 69.1 x 7.9mm
Vikt: 163g
Dimensioner: 161.9 x 73.7 x 7.8mm
Vikt: 186g
Dimensioner: 166.9 x 76.0 x 8.8mm
Vikt: 220g
Processor - Samsung Exynos 990 - 7㎚ 64-bit Octa-Core Processor * 2.7㎓ (Maximum Clock Speed) + 2.5㎓ + 2㎓
Minne & Lagring 5G Ready
12GB RAM (LPDDR5) med 128GB intern lagring

4G
8GB RAM (LPDDR5) med 128GB intern lagring
5G Ready
12GB RAM (LPDDR5) med 128GB intern lagring 12GB RAM (LPDDR5) med 512GB intern lagring
5G Ready
12GB RAM (LPDDR5) med 128GB intern lagring
*Kan variera beroende på modell, färg, marknad och operatör *Faktisk lagringskapacitet kan variera beroende på förinstallerad mjukvara
Utökad Lagring
& SIM-kort
Dual SIM model (Hybrid SIM plats): en Nano SIM och en Nano SIM eller en MicroSD plats (upp till 1TB) **Kan skilja sig beroende på marknad och mobiloperatör.

*SIM-kort och MicroSD-kort säljs separat.

*eSIM stöds av Galaxy S20, S20+, S20 Ultra. eSIM kräver en trådlös tjänst och möjliggör att aktivera en mobil nätverksabonnemang utan användning av ett fysiskt Nano SIM-kort. Tillgängligheten för eSIM kan variera beroende på land och operatör. Kontrollera med din mobiloperatör om ditt abonnemang har stöd för eSIM.

Batteri 4000mAh (typisk) 4500mAh (typisk) 5000mAh (typisk)
*Typiskt värde testat i tredjeparts laboratoriemiljö. Typiskt värde är det uppskattade värdet utefter skillnader i batterikapacitet bland de testade batterier i IEC 61960 standard. Satt (minimum) kapacitet är 3880mAh för Galaxy S20, 4370mAh för Galaxy S20+ och 4855mAh för Galaxy S0 Ultra. Faktisk batteritid kan variera beroende på nätverksmiljö, användningsmönster och andra faktorer.
Laddning Förbättrad trådlös laddningshastighet med Fast Wireless Charging 2.0 Fast Charging kompatibelt med sladd och trådlöst * Laddning med sladd kompatibelt med QC2.0 och AFC. Trådlös laddning kompatibelt med WPC trådlös batteridelning.

*Fast Wireless Charging 2.0 finns för närvarande med Wireless Charger Stand, Wireless Charger Duo Pad, och andra enheter som stöder 10W eller högre trådlös laddning. Säljs separat. Faktisk laddningshastighet kan variera beroenda på faktisk användning, laddningsförhållanden och andra faktorer. Trådlös laddare kräver strömförsörjning. Rekommenderas att använda laddare som följer med produkt och/eller reseadapter för användning av tredjepartsprodukter då de skulle kunna åstadkomma skada till Wireless Charger Stand och Wireless Charger Duo Pad eller minska laddningshastigheten.

*Trådlös batteridelning är begränsat till Samsung eller andra varumärkens telefoner med WPC Qi trådlös laddning, så som Galaxy S20, Galaxy S20+, Galaxy S20 Ultra, Galaxy Z Flip, Galaxy Note10, Note10+,Galaxy S10e, S10, S10+, S9, S9+, S8, S8+, S8 Active, S7, S7 edge, S7 Active, S6, S6 edge, S6 Active, S6 edge+, Note9, Note8, Note FE, Note5, och wearables som Galaxy Watch Active, Galaxy Watch, Galaxy Watch Active2, Galaxy Buds+ och Galaxy Buds. Fungerar möjligtvis inte med vissa tillbehör, fodral, andra varumärkens enheter, och vissa Samsung wearables. Kan påverka uppkoppling, beroende på nätverksmiljö. Vid batterinivå under 30% kan trådlös batteridelning inte fungera.

OS Android 10
Nätverk & Anslutningar 5G
5G Non-Standalone (NSA), 5G Standalone (SA), Sub6, Dynamic Spectrum Sharing (DSS)
4G
Enhanced 4x4 MIMO, Up to 7CA, LAA, LTE Cat.20
Upp till 2.0Gbps nedladdning / Upp till 200Mbps uppladdning

Wi-Fi
Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/ax 2.4G+5GHz, HE80, MIMO, 1024-QAM
Upp till 1.2Gbps nedladdning / Upp till 1.2Gbps uppladdning

Bluetooth
Bluetooth® v 5.0 , ANT+, USB type-C, NFC, Location (GPS, Galileo, Glonass, BeiDou)

*LTE: LAA gäller endast för USA

*Faktisk hastighet kan variera beroende på marknad, operatör och användningsmiljö.

*Kräver optimal 5G-anslutning. Faktisk hastighet kan variera beroende på marknad, operatör och användningsmiljö.
*Täckning för Galileo and BeiDou kan vara begränsad. BeiDou kan vara otillgängligt på vissa marknader.

Betalning NFC, MST
* Funktioner kan variera beroende på land, mobiloperatör och tjänsteleverantörer.
Sensorer Ultraljud Fingeravtryckssensor Accelerometer, Barometer, Gyro, Geomagnetisk, Hall, Proximity, RGB Light
Autentisering Låsningstyp: mönster, PIN, lösenordBiometrisk låsningstyp: Fingeravtryckssensor, Ansiktsigenkänning
Audio Stereohögtalare och hörlurar kalibrerat av AKG
Surround sound med Dolby Atmos-teknik (Dolby Digital, Dolby Digital Plus inkluderat.)
*Hörlurar: Hybrid canal type, 2way dynamic unit

Audio playback format
MP3, M4A, 3GA, AAC, OGG, OGA, WAV, WMA, AMR, AWB, FLAC, MID, MIDI, XMF, MXMF, IMY, RTTTL, RTX, OTA, APE, DSF, DFF
Video Video playback format
MP4, M4V, 3GP, 3G2, WMV, ASF, AVI, FLV, MKV, WEBM

Topics

Categories


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Contacts

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Press contact Kommunikationsbyrån Jung Relations Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Press contact PR Consumer Electronics Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667

Related content