Skip to content
Samsungs presenterar nya flaggskepp – Galaxy S22, Galaxy S22+ och Galaxy S22 Ultra.

Press release -

Samsungs presenterar nya flaggskepp – Galaxy S22, Galaxy S22+ och Galaxy S22 Ultra.

Idag presenterar Samsung sitt senaste tillskott inom mobilinnovation – Nya Samsung Galaxy S-serien. Precis som tidigare består serien av tre mobiltelefoner i Samsungs yttersta premiumsegment. Gemensamt för de tre modellerna är en telefon som är designad och byggd i material av yttersta kvalitet, med hög prestanda och har som syfte att imponera på nya som lojala Samsung-användare. Galaxy S22 och Galaxy S22+ erbjuder mer kraft, längre batteritid [1]och en smartare kamera än någon av sina föregångare. Den tredje telefonen som lanseras, Galaxy S22 Ultra, erbjuder allt detta plus lite till, och utmanar idén om vad en smarttelefon klarar av.

Nu kan du äga natten med Samsungs mest intelligenta kameror hittills

Galaxy S22, S22+ och S22 Ultra är utformade för att leverera kameraupplevelser på nästa nivå. Med Galaxy S22-seriens revolutionerande nya nattfotografi-funktioner (Nightography), med 23% större pixlar[2]och Adaptive Pixel-teknik, är din kamera utformad för att släppa in mer ljus, visa fler detaljer och fånga färger som får ditt innehåll att sticka ut, även i mörker[3]. Både Galaxy S22 och S22+ är byggda med en kraftfull 50MP-huvudkamera, 10MP telelins och 12MP ultravidvinkel lins, så att du alltid får bilder av högsta kvalitet. Samsung Galaxy S22 Ultra är byggd med en 108MP huvudkamera, 12 MP ultravidvinkelkamera samt en dubbel uppsättning 10 MP telefotokamera med Samsungs största pixelsensorer hittills, vilket gör det möjligt för kameralinserna att fånga mer ljus och data. Detta optimerar ljuset och detaljerna i dina videoklipp. Dessutom hjälper S22 Ultras avancerade Super Clear Glass-objektiv dig att undvika ljusreflektioner i dina bilder och videos.

Galaxy S22 Ultra har inte bara Samsungs mest kraftfulla kamera, utan också den smartaste. Galaxy S22 Ultra är fullspäckad med nya AI-funktioner som porträttläge och andra intelligenta kamerafunktioner som låter din telefon göra det tunga arbetet, så att du kan fokusera på att ta fantastiska foton och videos i alla ljus.

Oavsett om du är en amatör eller en professionell fotograf, ger Galaxy S22 Ultra dig alla verktyg du behöver för att ta vackra bilder. Precis som en DSLR-kamera kan du lysa upp eller mörka dina foton med ISO-inställningar och justera slutartid samt vitbalansen för att göra dina foton mer varma eller kalla, och få dem att se ut exakt på det sätt du vill.

Hela Galaxy S22-serien är utrustad med Samsungs senaste AI-teknik som tar dina bilder till nästa nivå. Det är enkelt att ta perfekta porträttbilder med den nya AI Stereo Depth Map och bilderna blir skarpa och tydliga tack vare en sofistikerad AI-algoritm. Detsamma gäller för bilder på din lurviga vän. Galaxy S22-serien erbjuder nämligen ett nytt porträttläge som framhäver husdjurens päls så den inte smälter in i bakgrunden, så att du alltid får den bästa bilden av ditt husdjur.

- Våra smartphone-kameror har förändrat sättet vi skapar, delar och kommunicerar på. Genom foton och videor uttrycker vi oss och får kontakt med människor vi bryr oss om. Därför fokuserade vi på att designa våra senaste S-serietelefoner med banbrytande kamerafunktioner som fungerar dag som natt, och drivs av vår bästa mobila prestanda hittills, säger Oskar Smedstad, Produktchef Samsung Electronics Nordic.

  Kraft och prestanda som räcker och blir över

  S22-serien är byggd med ett batteri som räcker riktigt länge[4]och Galaxy S22+ och S22 Ultra erbjuder upp till 45W supersnabb laddning[5], så att du på kort tid kan ladda upp och använda din telefon.

  Att streama en serie eller film kommer att se ännu bättre ut på Galaxy S22, S22+ och S22 Ultras vackra skärmar. Alla enheter är utrustade med en dynamisk AMOLED[6]2X-skärm, utformad för det bästa inom spel och tittande. Oavsett om du väljer Galaxy S22:s premiumskärm på 6,1 tum[7], Galaxy S22+s 6,6-tums[8]eller Galaxy S22 Ultras uppslukande 6,8-tumsskärm[9], är varje skärm byggd med en intelligent Vision booster-teknik som automatiskt justerar skärmen till belysningen runt dig och förbättrar därför färgkontrasten. Dessutom har våra förbättringar av maskinvaruprestanda förbättrat skärmens ljusstyrka – S22 har en maximal ljusstyrka på upp till 1 300 nits medan S22+ och S22 Ultra har hela 1 750 nits.

  Galaxy S22 Ultra, sammanfogar det bästa av två smartphone-arv - den oöverträffade kraften i Note-serien och den bästa kameran och prestandan i S-serien, för att sätta en ny standard för premium mobiler. Med en inbyggd S Pen, avancerad nattfotografi, videofunktioner och lång batteritid[10], är Galaxy S22 Ultra den mest kraftfulla Ultra-enheten Samsung skapat hittills.

  För första gången någonsin kommer den inbyggda S Pen till en S-serie - och det är den snabbaste och mest responsiva S-Pen hittills. Med 70 % lägre fördröjning[11]kan du skriva och rita mer naturligt på din S22 Ultras stora skärm och utforska appar på nya sätt. Med S Pen blir S22 Ultra mer än en telefon och möjliggör nya sätt att vara kreativ på.

  - På Samsung pressar vi oss ständigt för att höja ribban på våra premiumtelefoner. Galaxy S22 Ultra tar den älskade funktionaliteten i Galaxy Note och de viktigaste aspekterna från S-serien och sammanfogar dem för en ultimat och unik mobilupplevelse. Detta är ett tydligt språng framåt för mobiltekniken och det sätter verkligen en ny standard för vad en smartphone kan vara, säger Oskar Smedstad, Produktchef Samsung Electronics Nordic.

   Design som är byggd för att hålla

   För att skapa ett snyggare och mer förfinat utseende är Samsung Galaxy S22 och S22+ byggda med en distinkt platt skärm, komplett med ett lyxigt glas och en mjuk finish. Nu är kamerahuset i S-serien utformat för att matcha färgen på telefonernas baksida, och med en tunn och symmetrisk metallram för ett sömlöst utseende. Resultatet är en balanserad, enhetlig design som är modern, fashionabel och elegant. Både Samsung Galaxy S22 och S22+ finns i färgerna Phantom Black, Phantom White, Green och Pink.

   Med sömlöst integrerade kameralinser och en elegant design representerar Galaxy S22 Ultra sann premiumkänsla i utseende och användning. Den lyxiga och matta finishen ger en elegant touch till S22 Ultras omgjorda linjära, flytande layout – komplett med Galaxy Notes ikoniska skarpa vinklar – allt inneslutet i en strömlinjeformad design. Galaxy S22 Ultra är lika hållbar som iögonfallande och kommer i fyra naturinspirerade färgalternativ; Phantom Black, Phantom White, Green och, nya färgen i familjen på S22 Ultra, Burgundy.

   Galaxy S22, S22+ och S22 Ultra är den första S-serien som är tillverkad med Armor Aluminium – det starkaste aluminiumet Samsung använt i en S-serietelefon hittills. Galaxy S22-serien är också de första smartphones som har nya Corning® Gorilla® Glass Victus® +, och hela serien är utrustat med detta glas på både fram- och baksidan.

   Som en del av Samsungs åtagande att ge användarna bästa möjliga mobila prestanda och upplevelse kommer hela Galaxy S22-serien att stödjas av upp till fyra generationer av Android OS-uppgraderingar[12].

   Galaxy S22-serien gör det också enkelt att göra din telefon till din egen. Du kan använda Samsungs rena och intuitiva One UI-användargränssnitt för att anpassa utseendet och känslan på din startskärm och widgets. Anpassa dina ikonfärger, widgets, color-paletts med mera efter dina personliga preferenser och skapa en mobilupplevelse som återspeglar den du är. Ett användargränssnitt ger dig också enkel åtkomst till en mängd emojis, GIF-filer och klistermärken direkt på tangentbordet, så att du direkt kan kommunicera exakt hur du känner utan att skriva ett enda ord.

   Säkerhet med Knox Vault

   Galaxy S22-serien är säkrad av Samsungs kraftfulla Knox Vault-säkerhetsplattform, som innehåller en säker processor och minne som skyddar känsliga data, så som dina lösenord, biometri eller Blockchain-nycklar från telefonens huvudoperativsystem. Ett användargränssnitts sekretesspanel och indikator gör det enkelt att se vilka appar som kommer åt din data och din kamera, så att du kan bestämma om du vill bevilja eller neka behörighet till varje enskild app. Galaxy S22-serien introducerar också flera nya säkerhetsfunktioner, inklusive ARMmicro-arkitektur, som minskar risken för cyberattacker som riktar sig mot ditt operativsystem och minne.

   Håll kontakten med Samsung Galaxy-ekosystemet

   Vid sidan av den nya S22-serien introducerar Samsung en helt ny serie surfplattor och ett paket uppdaterade funktioner för Galaxy Watch4 så att Samsung Galaxy-användare kan hålla kontakten i alla aspekter av sina liv. Galaxy Tab S8, inklusive Tab S8, Tab S8+ och Tab S8 Ultra, är byggda för en ny era av samarbete och multitasking och är Samsungs mest mångsidiga serie surfplattor hittills, byggd och utformad för att möta de ständigt föränderliga behoven hos de som arbetar, studerar, spelar och skapar.

   Pris och tillgänglighet

   Samsung Galaxy S22, S22+ och S22 Ultra kommer att finnas tillgänglig från den 25 februari 2022 hos utvalda återförsäljare och på Samsung.com.

   Samsung Galaxy S22 rek. ca pris från 9690 SEK

   Samsung Galaxy S22+ rek. ca pris från 11690 SEK

   Samsung Galaxy S22 rek. ca pris Ultra från 13990 SEK

   Nordiskt förbokningserbjudande

   Förbeställ en Galaxy S22, S22+ eller S22 Ultra, under perioden 9 -24 februari 2022, och få ett par svarta Galaxy Buds Pro utan extra kostnad (värde ca 2490 SEK).[13]

   Vid förköp hos utvalda partners får du även upp till 1500 SEK extra i inbytesvärde för din gamla telefon.

   För mer information om Galaxy S22, S22+ och S22 Ultra besök:http://www.samsungmobilepress.com eller news.samsung.com/galaxy.


   [1] Batteritiden kan variera beroende på användning

   [2]Jämfört med Galaxy S21 och S21+.

   [3]Adaptiv pixel fungerar bara med högupplösta foton, inte med grundläggande upplösning.

   [4] Uppskattad mot användarprofilen för en genomsnittlig typisk användare. Oberoende utvärderad av Strategy Analytics mellan 2021.12.08–12.20 i USA och Storbritannien med förhandsversioner av SM-S901, SM-S906, SM-S908 under standardinställning med 5G Sub6-nätverk (INTE testad under 5G mmWave-nätverk). Det faktiska batteritiden varierar beroende på nätverksmiljö, funktioner och appar som används, samtalsfrekvens och meddelanden och flera andra faktorer.

   [5] Laddare och kabel med stöd för 45W-laddning säljes separat

   [6] Den dynamiska AMOLED 2X-skärmen med Vision booster på Galaxy S22 och S22+ fick en certifiering från VDE Tyskland för 100 procent mobil färgvolym i DCI-P3-färgen vilket innebär att dina bilder inte förlorar i kvalitét och att du får otroligt levande färger oavsett nivå av ljusstyrka. Skärmen kan uppnå maximal ljusstyrka på upp till 1750 nits på Galaxy S22 + och 1300 nits på Galaxy S22 vilket förbättrar kontrasten mellan mörka och ljusa aspekter av digitalt innehåll för en ljusstarkare bildkvalitet, med ett kontrastförhållande på 3 000 000:1 på Galaxy S22+ och ett kontrastförhållande på 2 000 000:1 på Galaxy S22.

   [7] Displaymätningarna är diagonala; det faktiska synliga området är på grund av rundade hörn och kamerahål.

   [8] Displaymätningarna är diagonala; det faktiska synliga området är på grund av rundade hörn och kamerahål.

   [9] Displaymätningarna är diagonala; det faktiska synliga området är på grund av rundade hörn och kamerahål.

   [10] Batteritiden varierar med inställningar, användning och flera andra faktorer.

   [11] Jämfört med Galaxy S21 Ultra

   [12]Tillgängligheten och tidpunkten för uppgraderingar och funktioner för Android OS kan variera beroende på enhetsmodell och marknad. Enheter som är berättigade till fyra ge nerationer av Android OS-uppgraderingar inkluderar för närvarande Galaxy S22 Series (S22 / S22 + / S22 Ultra), S21-serien (S21 / S21 + / S21 Ultra / S21 FE), Z Fold3, Z Flip3 ochTab S8-serien (Tab S8 / Tab S8 + / Tab S8 Ultra).

   Topics

   Categories


   Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

   Contacts

   För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

   För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

   Press contact Kommunikationsbyrån Jung Relations Gäller journalister och media
   Elin Axelsson

   Elin Axelsson

   Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances
   Louise Gustafsson

   Louise Gustafsson

   Press contact PR Consumer Electronics Consumer electronics: Home Appliances

   Related content