Skip to content
Samsung Smart Monitor M8 2023
Samsung Smart Monitor M8 2023

Press release -

Samsung lanserar årets sortiment av Smart Monitors globalt

Samsung Electronics Co., Ltd. presenterar idag den globala lanseringen av hela årets Smart Monitor-sortiment för 20231. De uppdaterade modellerna för M8, M7 och M5 (modellkoder: M80C, M70C, M50C) Smart Monitors från Samsung ökar möjligheterna för användare att skräddarsy sin monitor-upplevelse efter sin unika stil och sina individuella behov - när de tittar, spelar och arbetar.

"Vi höjer ribban för Smart Monitors globalt med vår nya lineup, och i synnerhet med vår uppgraderade M8-modell", säger Hoon Chung, Executive Vice President för Visual Display Business på Samsung Electronics. "Med en enda bildskärm kan användare njuta av det bästa inom underhållning och spel, produktivitet och design samt personlig bekvämlighet och komfort."

Till Norden kommer de första nya modellerna från Samsungs line-up av Smart Monitors för 2023 i augusti. Svenska priser för årets modeller inom M8-serien väntas bli från 7 990–9 990 SEK, inom M7-serien 6 990–7 490 SEK och inom M5-serien 4 190–4 490 SEK.

Elegant design för alla utrymmen och stilar

Hela sortimentet består av nio mångsidiga skärmar för att tillgodose behov och stilar hos ett brett spektrum av användare. De smarta monitorerna M8, M7 och M5 finns i en mängd olika färger och alla tre modeller kommer i både 32- och 27-tum. M8 med UHD-upplösning och 400nit ljusstyrka finns i färgerna Warm White, Daylight Blue, Sunset Pink och Spring Green2. M7 med UHD-upplösning och 300nit ljusstyrka kommer i Warm White medan M5 med Full HD-upplösning kommer i en elegant svart eller vit färg.

M8- och M7-modellerna som introduceras med en ny Iconic Slim Design har en supertunn utformning och mäter 11,39 mm på den tunnaste punkten på skärmen. På baksidan av både M8- och M7-modellerna har ett organiskt, stilrent fiskbensmönster applicerats vilket ger ett lyft till utseendet, både för skärmen i sig och rummet den placeras i. Det höjdjusterbara stativet med lutningsstöd hjälper M8-användare att justera vinkeln vid behov, samtidigt som det skapar ett rent intryck. Skärmen kan dessutom vridas 90 grader för att förenkla upplevelsen av att scrolla igenom långa filer.

Monitors som omdefinierar vad smart underhållning kan vara

I 2023 års sortiment har Smart Monitor M8 fått flera uppgraderingar och funktionsförbättringar från föregående generation. Med sin 4K-upplösning, HDR 10+3 och 400nit ljusstyrka levererar M8 lysande, levande bilder för att erbjuda det bästa av smart underhållning på en bildskärm. M8-användare kan njuta av enkel åtkomst till Samsungs Smart Hubför tjänster som Prime Video, Netflix och YouTube. Både M8 och M7 stöder även färgtäckning upp till 99 procents RGB-färgomfång för att ge allt innehåll liv i lysande färger för designers och kreatörer.

Uppgraderade bildskärmar för maximal produktivitet

2023-serien har förbättrats för att göra distansarbete smidigt och enkelt. Den PC-lösa arbetsytan möjliggör fjärråtkomst genom att trådlöst kunna ansluta till och spegla PC:s. M8 har en magnetisk och löstagbar kamera så att användare kan ansluta trådlöst med video utan att behöva köpa webbkamera separat. Modellens SlimFit-kamera4stöder FHD-upplösning och videokonferensfunktioner. Användare kan nu ansluta till Google Meet och andra appar samtidigt som de kan utnyttja fördelarna av Auto Framing5 för effektivare möten. Dessutom har Multi Viewfått en uppgradering, och låter dig nu använda Microsoft 365 och webbläsar-appen i helskärmsläge för att reducera bytet mellan appar6.

För att förbättra gränssnittet för alla årets Smart Monitors, har kontrollfunktioner för mus och tangentbord lagts till i många appar, inklusive SmartThings och Smart Hub. Användare kan nu behålla full kontroll samtidigt som de utforskar sitt favoritinnehåll utan att behöva en fjärrkontroll.

Nästa nivå av bildskärmar med nya personaliserade funktioner

Användare kan enkelt styra alla sina IoT-enheter i hemmet från en enda bildskärm tack vare den inbyggda IoT-hubben som stöder Zigbee och Thread7. Monitorerna M8 och M7 har båda inbyggda röstassistenter, vilka inkluderar både Bixby och Amazon Alexa8, som gör det möjligt för användare att styra monitorn med sin röst. Funktion för Far-field Voice stöds också i M8- och M7-modellerna genom en inbyggd mikrofon, så att användare kan prata direkt till monitorn.

Den nya funktionen My Contents, som nu är tillgänglig för hela Samsungs Smart Monitor-sortiment för 2023, gör det möjligt för användare att snabbt få tillgång till användbar information. När monitorn är i standby-läge och upptäcker en registrerad smartphone via Bluetooth Low Energy (BLE), lyser skärmen upp med användarens bilder, väder, med mera. Skärmen återgår sedan till standbyläge när smartphonen är utom räckhåll.

Specifikationer

Model

M80C

M70C

M50C

Display

Screen Size

32”, 27”

32”, 27”

32”, 27”

Flat / Curved

Flat

Aspect Ratio

16:9

Resolution

3,840 x 2,160 (UHD)

3,840 x 2,160 (UHD)

1,920 x 1,080 (FHD)

Brightness (Typical)

400 cd/㎡

300 cd/㎡

250 cd/㎡

HDR

Yes (HDR 10+)

Yes (HDR 10)

Yes (HDR 10)

Refresh Rate

60Hz

Response Time

4ms (GtG)

Contrast Ratio

3,000:1 (Typ.)

Smart

Smart Feature

VOD (Netflix, Youtube, etc), Workspace, My Contents

Mobile Connection, Video Communication (Google Meet)

Voice Assistant

Yes (Far Field Voice)

-

IoT Hub

O (Built-in, Zigbee/Thread)

O (Dongle support)

O (Dongle support)

Multi View

2 screens (Full screen)

2 screens (Full screen)

2 screens

Design

Iconic Slim Design

O

O

-

Color

Warm White / Sunset Pink / Daylight Blue / Spring Green

Warm White

Black / White

Stand Type

HAS / Pivot / Tilt

Simple

Wall Mount

100x100

Eye Care

Adaptive Picture

O

O

O

Eye Saver Mode / Flicker Free

O

O

O

Interface

Connectivity

1 HDMI(2.0) / 2 USB-A / 1 USB-C (65W)

2 HDMI(1.4) / 2 USB-A

Speaker

5W x 2

Camera

In-Box (Slim Fit Camera)

Compatible (Pogo-ready)

Compatible

Remote Control

In-Box (USB-C charging)


1. Datum för lansering och tillgänglighet kommer att variera beroende på region.
2. Enheter i färgerna Daylight Blue, Sunset Pink och Spring Green släpps i ett limiterat antal.
3. M7- och M5-modeller stöder HDR10.
4. Kamera medföljer M8. För M7 och M5 måste kameran köpas separat.
5. Auto Framing-funktioner fungerar inte när monitorns är anslutna till en PC och fungerar bara när du använder det inbyggda programmet.
6. Multi View med helskärm stöds av M8 och M7.
7. M7 och M5 kräver en dongel för Zigbee.
8. Bixby stöder 9 språk: EN (US/GB/IN), KR, GE, FR, IT, ES, PT (BR). Amazon Alexa stöder 13 språk: EN (US/GB/IN/AU), DE, ES (ES/US/MX), FR (FR/CA), IT, PT (BR), HI.

Topics

Categories


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Contacts

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Press contact Kommunikationsbyrån Jung Relations Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Press contact PR Consumer Electronics Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667

Related content