Skip to content
Samsung delar visionen om att tillföra lugn till uppkopplade upplevelser på CES 2023

Press release -

Samsung delar visionen om att tillföra lugn till uppkopplade upplevelser på CES 2023

Samsung Electronics Co., Ltd. berättar idag om sin vision för en lugnare uppkopplad värld genom banbrytande teknologier som kan förbättra användares liv genom att tillhandahålla smartare och mer intuitiva upplevelser. Under sin presskonferens på CES 2023 beskriver Samsung tillsammans nyckelpartners planerna för att kunna bygga en bättre uppkopplad värld.

Jong-Hee (JH) Han, vice ordförande, VD och chef för DX (Device eXperience) Division på Samsung Electronics öppnar presskonferensen som fokuserar på företagets mål att skapa lugn i vår uppkopplade värld, så att enheter och innovation verkligen kan möjliggöra bättre, mer personliga och intuitiva upplevelser. För att göra detta fokuserar Samsung på att sömlöst ansluta enheter och designa produkter för att göra den dagliga användningen av tekniken mer hållbar.

Samsung inkluderar perspektiv kring miljöpåverkan på alla nivåer

Samsung lyfter hur man fortsätter att arbeta med att hitta nya lösningar för att reducera sin miljöpåverkan genom en kombination av innovativ produktdesign och strategiska partnerskap. Som ett resultat ska hela Samsungs verksamhet år 2050 matcha sina elbehov med förnybar energi och nå netto-noll koldioxidutsläpp. På kortare sikt kommer DX-divisionen att övergå till 100 procent förnybar energi till 2027 och uppnå netto-noll koldioxidutsläpp till 2030.

Ett fokusområde som ska främja Samsungs hållbarhetsmål är Vardaglig hållbarhet, att bygga in hållbarhetsfunktioner i företagets mest populära produkter och tjänster. Detta inkluderar att skapa mer hållbara produkter genom innovativ design i material och energieffektivitet.

Samsung beskriver att många av deras TV-apparater och smartphones använder återvunnet material, inklusive återvunnen plast från kasserade fisknät. Samtidigt hjälper Samsungs uppkopplade tjänster, som SmartThings Energy och AI Energy Mode, också konsumenter att spara energi och få möjligheter att minska kostnader.

Andra initiativ som lyfts under presskonferensen är samarbetet med Patagonia, där företagen tillsammans utvecklat en ny tvätteknik som kallas Less Microfiber Cycle[1], som nu inkorporeras i Samsungs tvättmaskiner och kan minska utsläpp av mikroplast med 54 procent[2] under en tvättcykel. Samsung berättar även att man gått samman med Carbon Trust och andra ledare inom teknik för att utveckla branschens första specifikation för att mäta, redovisa och minska koldioxidutsläppen förknippade med anslutna enheter när de används av kunder.

SmartThingsEcosystem(2)

Ett uppkopplat hem och liv byggt på bekvämlighet

Under CES-presskonferensen delar Samsung planer för att kunna erbjuda den fullbordade uppkopplade upplevelsen idag och i framtiden. En viktig del för att nå detta är ökad interoperabilitet, möjligheten för konsumenter att koppla samman fler av sina enheter, oavsett om de är Samsungs eller ett partnervarumärkes. Branschen rör sig mot en ny nivå av kompatibilitet genom Matter-standarden för smarta hem, och Samsung markerar sitt engagemang för denna partnerskapsfilosofi.

Samsung annonserar nu den senaste innovationen för smarta hem, med SmartThings Station – deras första produkt med Matter-stöd inbyggt från start. Det är ett bekvämt, nytt sätt för att kickstarta SmartThings-upplevelser hemma som gör det enklare att interagera med anslutna enheter. SmartThings Station gör Samsungs trådlösa laddare till en smart hem-hubb som sömlöst kan förvandla tillståndet i ditt hem med en knapptryckning[3].

Med fler enheter anslutna än någonsin talar Samsung också om hur säkerhets- och integritetsinnovationer kommer att vara nyckeln till framtidens ekosystem av anslutna enheter. Företaget tar sin säkerhetsupplevelse för enheter till nästa nivå med sin kommande lösning, Samsung Knox Matrix, som mer bekvämt och säkert kommer att synkronisera information mellan enheter. Samtidigt skyddas känslig information via ömsesidig övervakning i flera lager som möjliggörs av privat blockchain-teknik.

Under ämnet uppkopplade upplevelser avslöjar Samsung även nya partnerskap, såsom ett utökat samarbete med Philips Hue vilket kommer innebära den första lösningen för att synkronisera belysning och innehåll från Samsung TV-apparater utan extra hårdvara. Och för fordon avslöjas planer tillsammans med Harmans för att skapa en ny nivå av intelligens, personalisering och bekvämlighet inom kabinupplevelsen (ICX).

Årets monitornyheter

Under 2023 presenterar Samsung nya tillskott inom sin gedigna monitor-portfölj; Odyssey Neo G9, Odyssey OLED G9, ViewFinity S9 och Smart Monitor M8. Läs mer om dessa nyheter HÄR.

En vision för framtiden

Samsung visar också upp nästa generations innovationer och teknologier med den senaste artificiella intelligensen. Upplevelser som möjliggörs av spatial AI – som i JetBot AI+ – lägger grunden för bättre upplevelser hemma som är specifika för dimensionerna och miljön i ditt hem.

Samsung ger en förhandstitt på Relumino Mode, som kommer att gå att välja för nästa års versioner av Samsung Neo QLED 8K- och 4K-TV för att göra innehållsvisning möjligt för personer med synnedsättning. Relumino Mode framhäver konturer och förbättrar kontrast och färg så att innehållet blir tydligare och lättare att njuta av[4].

Ovan text är en sammanfattning från Samsungs presskonferens “Bringing Calm To A Connected Word” på CES 2023 i Las Vegas. Tillgänglighet av modeller och funktioner för den nordiska marknaden och andra regioner kan variera. För att läsa det fullständiga officiella pressmeddelandet samt övriga nyheter från CES, besök Samsungs globala pressrum: http://news.samsung.com

CES2023_invitation_1000x563_1

[1] Redan tillgänglig för Samsung tvättmaskiner i Europa. Fler marknader tillkommer 2023.
[2] Testade med 2kg belastning av huvtröjor (100% polyester). Syntetisk cykel på Samsungs Conventional modell av den europeiska tvättmaskinen WW4000T jämförs med cykeln Less Microfiber Cycle på modellen WW7000B. Resultaten kan variera beroende på kläder och miljö. Testad av Ocean Wise Plastics Lab.
[3] Tillgänglig med SmartThings-appen på Android- eller iOS-enheter. Wi-Fi-anslutning krävs.
[4] Relumino Mode riktar sig till dem som lider av allvarlig synnedsättning (Källa: WHO, World report on vision, 2019) och symtom på dimsyn. Vissa funktioner kan stödjas vid en annan tidpunkt och tjänsttillgänglighet kanske inte är tillgänglig vid köptillfället av denna produkt. Relumino Mode tillämpas på TV-modellerna QN80C, QN90C, QN800C, QN900C och fungerar endast på källor som tillhandahålls via DTV och HDMI. Läget fungerar inte på andra källor, som OTT etc.

Topics

Categories


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Contacts

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Press contact Kommunikationsbyrån Jung Relations Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Press contact PR Consumer Electronics Consumer electronics: Home Appliances

Related content