Skip to content
 Samsung avancerar till en ny era av skärmar med 2023-års Neo QLED-, MICRO LED- och Samsungs OLED-sortiment

Press release -

Samsung avancerar till en ny era av skärmar med 2023-års Neo QLED-, MICRO LED- och Samsungs OLED-sortiment

  • Neo QLED, MICRO LED och Samsung OLED-modeller ger premiumupplevelser och flera visningsalternativ
  • Nya livsstilsprodukter och funktioner inklusive The Premiere 8K och Smart EDGE Blending till The Freestyle ger konsumenter frihet för hur och när de kan använda enheter

    Inför CES 2023 presenterar Samsung Electronics Co., Ltd. idag nya Neo QLED-, MICRO LED- och Samsung OLED-sortimentet tillsammans med livsstilsprodukter och tillbehör. Årets sortiment innehåller tekniskt avancerade och innovativa produkter med fokus på ökade möjligheter för anslutning och personliga upplevelser.

    Samsungs breda utbud erbjuder möjligheter för konsumenten att skapa skräddarsydda upplevelser med enheterna de använder dagligen, nu med mer intuitiv teknik än någonsin. I år tar Samsung ett steg längre i sin ständiga resa mot att förenkla konsumenternas vardag med integration av flera enheter i hela sitt ekosystem genom hemplattformen SmartThings.

    ”Under 2023 utmanar vi gränserna inom innovation för att erbjuda konsumenter både förstklassig bildkvalitet, men också en enhetsupplevelse som kan skräddarsys utifrån olika behov och hem. Med avancerad teknik och nya intuitiva funktioner blir underhållningen mer tillgängligt och njutbar varje dag”, säger Magnus Nilsson, produktansvarig för TV och ljud på Samsung i Norden.

    Förhöjd premiumupplevelse med Neo QLED


    Samsungs senaste uppsättning av Neo QLED 8K- och 4K-TV ger konsumenter premiumalternativ som passar olika behov. Neo QLED-bildkvaliteten drivs av Samsungs avancerade Neural Quantum-processor, som stöder Quantum Mini LED-upplyst TV med 14-bitars bearbetning och AI-uppskalning. Detta möjliggör funktioner som Shape Adaptive Light Control och Real Depth Enhancer Pro som ger en tredimensionell och verklighetstrogen bild.

    Samsungs 2023 Neo QLED går bortom en skarp bild, med en högupplöst panel och Samsungs egenutvecklade algoritm som driver Samsungs nya Auto HDR Remastering. Den använder AI-driven djupinlärningsteknik för att analysera och tillämpa realtidseffekter av High Dynamic Range (HDR) på Standard Dynamic Range (SDR)-innehåll på en scen-för-scen-basis, vilket gör SDR-innehåll ljusare och livligare för maximal fördjupning.

    SmartThings-användare kommer inte längre behöva köpa en separat SmartThings-dongel för att ansluta och styra Zigbee- och Thread-enheter, från och med 2023 kommer SmartThings Zigbee och Matter Thread One-Chip Module nämligen att byggas in direkt i Samsungs produkter. För den ultimata uppkopplade upplevelsen synkroniserar SmartThings automatiskt enheter för enklare kontroll inte bara Samsung-enheter, utan även tredjepartsapparater och IoT-enheter[1] för smidiga anslutningar.

    • Chat Together: Användare kan enkelt gå in i en livechattgrupp för att dela tankar och reagera i realtid med andra som också tittar på samma innehåll.
    • ConnecTime: Gör det lättare att ta videosamtal från anslutna enheter då det erbjuder en större plattform för videosamtal på TV:n och en sömlös övergång till en mindre enhet - om en användare behöver förflytta sig och överföra samtalet till en annan skärm.
    • 3D Map View: Samsungs 3D Map Viewär designad för att låta användare enkelt kontrollera och övervaka anslutna enheter och ger användaren en överblick över sitt hem och alla sina SmartThings-enheter i ett fågelperspektiv.

    Utökade visningsalternativ med MICRO LED och Samsung OLED
    2023 års MICRO LED-sortiment erbjuder nya modeller från 50 till 140 tum[2] för att ge konsumenter ett brett utbud av enastående bildkvalitet och skärmupplevelser. Tack vare sin modulära natur är MICRO LED inte bunden av form, bildförhållanden eller storlek, vilket gör den helt anpassningsbar efter konsumentens önskade uppsättning. Dessutom kommer den utan ramar vilket gör gränsen mellan skärmen och det verkliga livet sömlös oavsett konfiguration.

    För att ge konsumenter ännu fler visningsalternativ blir Samsungs 2023 OLED-sortiment nu tillgängliga i 55-, 65- och nya ultrastora 77-tumsmodeller. Samsungs senaste OLED kommer med Quantum Dot-teknik som har utvecklats för Samsungs Neo QLED:s såväl som Neural Quantum-processorerför att behålla OLED-teknikens kärnstyrkor samtidigt som ljusstyrka och färgrepresentation förbättras.

    Det utökade sortimentet kommer med en uppdateringsfrekvens på 144Hz samt alla Samsungs smarta funktioner, inklusive Samsung Gaming Hub. För första gången på en OLED-TV kommer Samsung OLED-enheter också med AMD:s FreeSync Premium Pro-certifiering för den ultimata OLED-spelupplevelsen.

    Samsung TV Plus kommer på samtliga av Samsungs smarta TV-serier. Den kostnadsfria annonsstödda TV- (FAST) och video-on-demand-tjänsten levererar över 1 800 kanaler globalt, inklusive över 50 ägda kanaler som når 24 länder och 465 miljoner enheter globalt över Samsungs TV- och mobila enheter. Tjänsten är helt gratis och kräver inga nedladdningar, prenumerationer eller ytterligare enheter.

    Utforska en ny värld av spel med Samsung Gaming Hub
    Samsung Gaming Hub är den nya platsen för spel på Samsung Smart TV och erbjuder användare obegränsad tillgång till tusentals av deras favoritspel från partners som Xbox, NVIDIA GeForce Now, Amazon Luna och Utomik. Detta utan att några nedladdningar, lagringsgränser eller konsoler krävs. Spelare kan enkelt slå på TV:n och börja spela, vilket skapar en intuitiv spelupplevelse.

    Samsung Gaming Hub, som lanserades förra året, levererar en mycket hög bildkvalitet och ett helt nytt sätt att närma sig gaming – med funktioner för multitasking, utökade partnerskap och 4K-streaming. Spelare kan till och med titta på flera typer av innehåll samtidigt.

    Under 2023 kommer uppgraderingar för GameBar 3.0med MiniMap Sharing[3] och Virtual Aim Point som höjer upplevelsen för alla typer av spelare. MiniMap Sharing gör det möjligt för spelare att snabbt se minikartan över sitt spel på vilken skärm som helst, medan Virtual Aim Point, designad för first-person shooters-spel (FPS-spel), möjliggör att se siktet tydligare i alla spel för det perfekta skottet.

    Samsung Gaming Hub finns även på Samsungs smarta monitorer och spelskärmar – inklusive Odyssey-serien. Med Odyssey Ark kan spelare rotera sina skärmar vertikalt eller horisontellt baserat på önskad anpassning och njuta av uppslukande spel med en 55-tums 1000R böjd skärm och kraftfullt ljud.

    Uppgraderat livsstilssortiment och nya funktioner
    Livsstilsbehoven förändras ständigt och för att höja användarupplevelsen till en ny nivå, så att konsumenter kan anpassa hur de tittar på och upplever skärmar, presenterar Samsung nya livsstilsprodukter och funktioner.

    • The Premiere 8K: 2023 introducerar Samsung en ny version av laserprojektorn, The Premiere 8K. The Premiere är Samsungs Ultra short throw-projektor och kommer nu i en 8K-modell, vilket ger samma stora skärm i en ännu högre upplösning. Den stöder en maximal skärmstorlek på 150 tum och erbjuder en massiv skärm med enastående upplösning.
    • Freestyle med Smart EDGE Blending:Freestyle är den flexibla enheten som låter konsumenter titta på vad de vill, var de vill. Under 2023 lanseras den nya Smart EDGE Blending-funktionen, som tillåter användare att använda två enheter och titta på innehåll i ett 21:9-bildförhållande, utan manuell uppställning eller justering. 2023:s version av Freestyle kommer också att stödja Samsung Gaming Hub för mer underhållning på språng.
    • Nytt användargränssnitt och nya tillbehör:Under 2023 introducerar Samsung en ny och förbättrad Samsung Art Store med funktioner såsom förenklad förhandsvisning och utökat innehållserbjudande, som efterliknar upplevelsen av att besöka ett galleri eller museum. För en modern och lyxig exteriör introduceras även en metallram till The Frame. Samsungs senaste TV-sortiment kan nu även monteras med Auto Rotating Wall Mount & Stand, som ger den automatiska rotationen och vertikala medieupplevelsen av The Sero till andra TV-modeller, inklusive The Frame och Neo QLED.

    Åtaganden för Samsungs skärmar
    I linje med den senaste miljöstrategin som presenterades 2022 arbetar Samsung med partners och kunder för att öka miljömedvetenheten och strävar till att minska produkternas miljöpåverkan. I arbetet mot att nå detta mål strävar Samsung efter att effektivisera tillverkningsprocessen samt minska mängden förpackningsmaterial, nedan kan ni läsa mer om konkreta åtgärder som ingår i detta arbete.

    • Återvunnet material: För 2023 års sortiment kommer Samsung att ersätta 20 procent av de fästdelar som används för SolarCell Remote med återvunnen havsplast. Dessutom används återvunna aluminiumburkar och koppar för huvuddelarna av kretskortet, vilket ersätter cirka 12 procent av de ursprungliga materialen som används jämfört med tidigare motsvarande modeller.
    • AI Energy Saving Mode: Genom SmartThings-appen stödjer Samsungs 2023 TV-apparater AI Energy Saving Mode som hjälper användare att spara mer energi på nya sätt. SmartThings Energy Service på TV-apparater hjälper till att minska energianvändningen med enkla förändringar, såsom att specifika enheter automatiskt växlar till energisparläge när de inte används. Med 3D Map View blir det dessutom lättare att få en helhetsöversikt över anslutna enheter och därmed omsätta energisparidéer i praktiken.
    • Förpackningar: 2023 kommer Samsungs Electronics TV-förpackningar produceras med minimalt printat tryck så att mindre bläck förbrukas i dess produktion. Samsung kommer även använda papperstejp för att minska användningen av plast i förpackningen. Dessutom kommer förpackningsstorlekarna att göras mindre för att reducera mängden överflödig paketering.

    Flerdimensionell ljudbild och ljudkvalitet med AI


    En förstklassig skärmupplevelse är inte helt komplett utan ett ultrauppslukande ljud. Samsungs TV-apparater kommer med imponerande inbyggda högtalare, och därtill erbjuder Samsung också kraftfulla separata ljudenheter och funktioner för att förhöja tittarupplevelsen till något riktigt filmiskt.

    • AI Sound Remastering: Under 2023 erbjuder Samsungs flaggskepps-TV:s och soundbars Sound Remastering, som använder AI för göra en remaster av varje ljudobjekt med syftet att säkerställa tydliga röster, helt omslutande miljöljud och att varje komponent har precis rätt volym.
    • Nya Soundbars: Utöver Samsung flaggskeppssoundbar, HW-Q990C, med 11.1.4-kanalsljud som stöder Dolby Atmos, erbjuder den ultratunna HW-S800B kraftfullt uppslukande ljud i Dolby Atmos från en 3.1.2-kanalsenhet som bara är 40 mm hög och 38 mm djup. Den är lätt att placera med vilken TV som helst och erbjuder oavsett klart ljud med kraftfull bas.
    • Q-Symphony: Årets version av Q-Symphony erbjuder en ny harmoni mellan soundbar och TV och tillhandahåller ett högt utvecklat ljud, där soundbaren använder TV:ns Neural Processing Unit för att analysera ljudsignaler och bearbeta varje ljud för mer detaljer än någonsin innan.

    Denna översikt summerar Samsungs globala nyheter som presenteras under CES 2023. Tillgänglighet av modeller och funktioner för den nordiska marknaden och andra regioner kan variera. För att lära dig mer om Samsungs produkter som annonseras på CES, besök det globala nyhetsrummet: https://news.samsung.com/global/

    *All funktionalitet, egenskaper, specifikationer och annan produktinformation som tillhandahålls i detta dokument, inklusive, men inte begränsat till, produktens fördelar, design, prissättning, komponenter, prestanda, tillgänglighet och kapacitet kan ändras utan förvarning eller förpliktelse. Tillgängligheten för de ovan nämnda produkterna, tjänsterna och funktionerna kan variera beroende på region.

    [1] SmartThings kommer att stödja Matter och HCA 2023. Detta kommer att göra det möjligt för SmartThings-användare att lägga till tusentals kompatibla enheter sömlöst i sin SmartThings hemmiljö.

    [2] Samsungs MICRO LED-sortiment kommer att erbjudas i 50, 63, 76, 89, 101, 114 och 140 tum 2023.

    [3] MiniMap Sharing kommer bli tillgänglig via mjukvaruuppdatering under första halvåret 2023

    Topics

    Categories


    Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

    Contacts

    För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

    För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

    Press contact Kommunikationsbyrån Jung Relations Gäller journalister och media
    Elin Axelsson

    Elin Axelsson

    Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
    Louise Gustafsson

    Louise Gustafsson

    Press contact PR Consumer Electronics Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667

    Related content