Skip to content
Samsung Galaxy Tab S6 – kreativ och produktiv kraft i lätt format

Press release -

Samsung Galaxy Tab S6 – kreativ och produktiv kraft i lätt format

Samsung Galaxy Tab S6 erbjuder en ännu bättre användarupplevelse tack vare en rad förbättringar av såväl S Pen som prestanda. Med Galaxy Tab S6 presenterar Samsung deras första tablet med 7nm processor, fingeravtrycksläsare i displayen, dubbla huvudkameror samt S Pen med Bluetooth och rörelsesensor. Det här är en tablet som ger användare ökade möjligheter att arbeta, uttrycka sin kreativitet och njuta av underhållning närhelst de önskar.

Stockholm, 31 juli 2019 – Idag presenterar Samsung nya Galaxy Tab S6, en lätt och stilren tablet vars nya, kraftfulla och smarta funktioner ger användare bästa möjliga upplevelse var de än befinner sig.

– Dagens kreatörer och entreprenörer, vare sig det handlar om amatörer eller proffs, behöver ett verktyg för skapande just när inspirationen kommer och det verktyget behöver vara anpassat för en aktiv livsstil. Galaxy Tab S6 ger konsumenter möjlighet att utforska sin kreativitet och samtidigt ha tillgång till avancerad teknik för såväl arbete som underhållning, säger Sebastian Wirhed, produktchef för Tablet och Wearables på Samsung i Norden.

Ny S Pen för ökad kreativitet och produktivitet
Samsungs signaturverktyg S Pen togs först fram som ett instrument för att skriva och rita på skärmen, men har under åren utvecklats till att bli ett mångsidigt verktyg för kreativitet och produktivitet. S Pen till Galaxy Tab S6 har nu funktioner för fjärrkontroll och trådlös laddning. Den inbyggda BLE (Bluetooth low energy) fjärrkontroll-lösningen[1] inkluderar funktioner för användare att bland annat styra genom rörelser av S Pen genom S Pen Air actions. Ta selfies eller videor på distans och kontrollera eller skapa multimedia-innehåll även när Tab S6 inte är i handen. Den trådlösa laddningen innebär att S Pen har upp till 10 timmars batteritid[2]efter endast tio minuters laddningstid.

Galaxy Tab S6 med S Pen gör det enklare än någonsin att ta anteckningar. Handskrivna anteckningar i Samsung Notes kan konverteras till digital text och exporteras till format som Microsoft Word med endast ett klick. Användare kan ta snabba anteckningar eller rita medan de tittar på en video genom att justera transparensen i Samsung Note för smidig multitasking.

En ny och förbättrad version av Samsung DeX[3] möjliggör att sömlöst övergå till en PC-upplevelse. Genom att inkludera en DeX-knapp till det nya Book Cover Keyboard[4] för Galaxy Tab S6 kan användare enkelt starta och stänga Samsung DeX. Tangentbordsstället har finjusterats för bättre funktionalitet vilket inkluderar S Pen-hållare, fri vinkelinställning, styrplatta och nya knappfunktioner.

Hemmets mittpunkt har fått nya funktioner
Daily Board har utvecklats ytterligare, till att bli familjens självklara anslagstavla. Utöver fotoalbum, dagens väder och aktuellt klockslag kan användare även hantera anteckningar, styra musiken och se kalendern. Med hjälp av det skräddarsydda laddningsstället[5] kan användare ha Galaxy Tab S6 stående och en del av sitt designade hem – alltid laddad och alltid på.

Både Netflix och Spotify[6] kan smidigt integreras med Galaxy Tab S6, och användare kan enkelt nå önskat innehåll genom den inbyggda sökfunktionen. Med Continous Play i mediaspelaren går det att förflytta innehållet mellan olika enheter utan onödiga avbrott – om man till exempel byter rum eller går hemifrån.

Avancerad teknik för en smidigare vardag
Galaxy Tab S6 kommer med nya förbättringar i kameran, bland annat genom Samsungs första dubbla huvudkameror med ultravidvinkellins för tablets. Ultravidvinkellinsen möjliggör för användare att fånga motivet precis som de själva ser det genom 123 graders synfält. Med avancerad teknik hjälper Galaxy Tab S6 användare ta professionella bilder genom att anpassa effekter och inställningar automatiskt.

Galaxy Tab S6 har en kompakt design på 5.7mm som gör den både lättare och mer portabel. För en smidigare start av enheten kan användaren enkelt väcka sin tablet genom att trycka två gånger på skärmen och logga in. Galaxy Tab S6 är Samsungs första tablet med fingeravtrycksläsare i displayen och är vidare säkrad med Samsungs säkerhetsplattform Samsung Knox. Som en del i Samsungs Galaxy Ecosystem kan Galaxy Tab S6 bli navet för hemmets uppkopplade enheter med SmartThings, och med Bixby kan användare kontrollera dessa via röstkommandon.

Underhållning utan kompromisser
Vare sig det handlar om att spela ett nytt spel eller sträcktitta tv-serier så ger Galaxy Tab S6 optimal upplevelse genom sin 10.5” Super AMOLED-display kombinerat med fyra högtalare av AKG med Dolby Atmos.

Genom partnerskap med ledande spelplattformar som Unity och Unreal Engine tillsammans med intelligent hård- och mjukvara möjliggör Galaxy Tab S6 smidigare och roligare spelupplevelser med optimal FPS, minimalt skärmlagg, kortare laddningstider och andra funktioner. Samsungs partnerskap med Discord möjliggör live chat-funktioner genom Game Launcher för att kommunicera med lagkamrater i spel.

Galaxy Tab S6 har säljstart 23 augusti och kommer i färgerna Mountain Gray, Cloud Blue och Rose Blush med ett rekommenderat pris på 7 990 SEK för WiFi-version och 8 990 SEK för 4G-version.

För mer information om Samsung Galaxy Tab S6, vänligen besök: news.samsung.com/galaxy, www.samsungmobilepress.com eller www.samsung.com/galaxy

Produktspecifikationer Samsung Galaxy Tab S6

Specifikationer Galaxy Tab S6
Display 10.5” WQXGA, Super AMOLED
Färg Mountain Gray, Cloud Blue, Rose Blush
Dimensioner, Vikt 244.5 x 159.5 x 5.7mm, 420g
Kamera 8MP (Front), 13MP + 5MP (Bakre)
Minne + Lagring 6GB + 128GB, MicroSD (Upp till 1TB)
Processor 7nm 64-bit Octa-core processor (Max. 2.8 GHz + 2.4 GHz + 1.7 GHz)
Batteri Tablet 7,040mAh[7], Snabbladdning
S Pen 0.35mAh
Anslutningar Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac 2.4G+5GHz, MIMO, Wi-Fi Direct, Bluetooth® 5.0
GPS GPS + GLONASS, Beidou, Galileo
Sensorer Optisk fingeravtrycksläsare, Accelerometer, Gyro, Geomagnetisk, Hall, RGB Light
MIC 2 MICs
Video Inspelning: UHD 4K (3840x2160) @ 30fps Uppspelning: UHD 8K (7680 x 4320) @30fps
Audio 4 högtalare kalibrerade av AKG med Dolby Atmos®
Tillbehör Book Cover Keyboard, Book Cover, POGO Charging Dock, S Pen

* Alla funktioner kan skilja sig beroende på marknad och mobiloperatör.

** Alla funktioner, tjänster, specifikationer och annan produktinformation i detta dokument inklusive, men inte begränsat till, produktfördelar, design, priser, komponenter, prestanda, tillgänglighet och möjligheter med produkterna kan komma att ändras utan notis.

[1] S Pen fjärrfunktioner når upp till 10 meter i en öppen yta. Prestanda påverkas av användningsmiljö.

[2] S Pen batteritid håller upp till 10 timmar I standby-läge. Faktisk batteritid påverkas av nätverksmiljö, användningsmönster och andra faktorer.

[3] Besök den officiella Samsung DeX-sidan för att se den växande listan stödjande appar och få mer information om Samsung DeX.

[4] Book Cover Keyboard för Galaxy Tab S6 säljs separat.

[5] Laddningsställ säljs separat.

[6] Funktioner för Netflix och Spotify kräver abonnemang för tjänsterna.

[7] Typiskt värde testat i tredjeparts laboratoriemiljö. Typiskt värde är det uppskattade värdet utefter skillnader i batterikapacitet bland de testade batterier i IEC 61960 standard. Satt (minimum) kapacitet är 6,840mAh. Faktisk batteritid kan variera beroende på nätverksmiljö, användningsmönster och andra faktorer. Maximal batterikapacitet kommer naturligt minska med tid och användning. 

Topics

Categories


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Contacts

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Press contact Kommunikationsbyrån Jung Relations Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Press contact PR Consumer Electronics Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667

Related content