Skip to content
Samsung Galaxy S21, S21+ och S21 Ultra är här – ta del av den ultimata smartphone-upplevelsen

Press release -

Samsung Galaxy S21, S21+ och S21 Ultra är här – ta del av den ultimata smartphone-upplevelsen

Med Samsung Galaxy S21, S21+ och S21 Ultra levererar Samsung en flaggskeppsserie med den mest avancerade och intelligenta mobilkameran, den skarpaste och smartaste skärmen och den bästa prestandan i en Galaxy-telefon någonsin.

Stockholm, 14 januari 2021 – Idag presenterar Samsung den nya flaggskeppsserien Galaxy S21 med telefonerna Samsung Galaxy S21, S21+ och S21 Ultra – alla fullmatade med toppmodern innovation för att hjälpa användare få ut det mesta av varje tillfälle. Galaxy S21-serien introducerar en ny design, en kamera som tar fotografering till en helt ny nivå och den kraftfullaste processorn från Samsung någonsin. Galaxy S21 Ultra ökar även möjligheten för produktivitet genom att introducera S Pen till Galaxy S-serien för första gången.

– Med nya Galaxy S21-serien presenterar vi smartphones med kamera i världsklass, vår bästa skärm någonsin, fullmatad med all kraft du behöver och en ny exklusiv design. För den helt nya kameran på 108MP har pixlarna 64 gånger mer färg och dubbelt så bra brusreducering som sin föregångare, vilket ger en skärpa och detaljrikedom som är svårslagen. Den nya skärmen är dessutom dynamisk och optimerar uppdateringsfrekvensen efter vad du gör vilket förlänger batteritiden, säger Andreas Bergqvist, produktchef för telekom på Samsung i Norden.

Ny design och smartare skärm
Den nya designen för Galaxy S21-serien är utvecklad för att ge användaren alternativ att uttrycka sig. Med en unik ny design smälter kamerahuset in i metallramen för en stilren och estetisk design. Galaxy S21-serien är även utrustade med Corning® Gorilla® Glass Victus™, det tåligaste Gorilla Glass hittills. Galaxy S21 och S21+ kommer i en bred uppsättning färger inklusive den nya signaturfärgen Phantom Violet. Galaxy S21 Ultra kommer i färgerna Phantom Black och Phantom Silver, med fler exklusiva färger tillgängliga via Samsungs webbshop. Alla enheter har en exklusiv matt finish för att ge en sofistikerad design och känsla.

Galaxy S21 har en lätt design med en mer kompakt 6.2” display. Galaxy S21+ har en 6.7” stor skärm och ett större batteri för de som vill spela mobilspel eller sträckkolla på serier. Galaxy S21 Ultra är den största familjemedlemmen med sin skärm på 6.8”. Alla telefoner i S21-serien är utrustade med den nya skärmen Dynamic AMOLED 2X Infinity-O med adaptiv 120Hz uppdateringsfrekvens vilket ger en mjukare tittarupplevelse och mer följsamt skrollande. Att skärmen är adaptiv betyder att skärmen justerar bildfrekvensen automatiskt från 10Hz till 120Hz (Galaxy S21 och S21+ 48Hz till 120Hz) baserat på vad användaren gör – vilket både förlänger batteritiden och ger en optimal bild- och användarupplevelse. För att hjälpa minska ansträngningen av ögonen så anpassar den nya funktionen Eye Comfort Shield automatiskt blått ljus baserat på tid på dagen, vad användaren gör och när användaren vanligtvis går och lägger sig på kvällarna.

Förbättrad mobilkamera i världsklass
Med Galaxy S21 har Samsung förfinat och utvecklat kameran för att ta fotografering och videoinspelning till en helt ny nivå.

Med funktionen 8K Snap kan användare filma i 8K och i efterhand ta ut foton av hög kvalitet ur filmen. Super Steady-funktionen gör det möjligt spela in videos i 60 fps oavsett om det skakar eller om mobiltelefonen guppar.

Med nya Directors View till Galaxy S21-serien kan användare se, byta mellan och välja aktiv kameralins under pågående videoinspelning. I detta läge kan man även använda Vlogger View som möjliggör att filma med både bakre och främre kameran samtidigt. Tillsammans med Samsungs nya hörlurar Galaxy Buds Pro kan användare spela in med två ljudkällor, telefonen eller hörlurarna. Perfekt för att spela in både tydlig röst med Galaxy S21 uppställd på stativ.

Den populära Single Take-funktionen låter användare fånga en mängd stillbilder och videoformat med ett tryck. Det har förbättrats med nya professionella videoinställningar som Highlight Video och Dynamic Slow-Mo, vilka hjälper användare att fokusera på det mest intressanta i stillbilder och videos. Genom Portrait Mode kan användare ta selfies till en helt ny nivå. Detta med hjälp av ny 3D-analys som detaljerat separerar motivet från bakgrunden, och gör det möjligt att skapa fantastiska självporträtt genom att addera virtuell studiobelysning eller AI-bakgrunder i efterhand.

Den förbättrade Space Zoom med upp till 100x zoom (30x zoom på Galaxy S21 och S21+) gör det möjligt att ta ännu bättre bilder på långa avstånd, exempelvis filma en skidåkare i slalombacken eller ta skarpa närbilder från läktaren under en match. Zoom Lock-funktionen minimerar skakiga händer och hjälper användaren fånga skarpare bilder genom att nyttja AI för att hålla huvudmotivet i centrum. Galaxy S21 Ultra har även Samsungs mest ljuskänsliga kamera någonsin. Ny förbättrad processorkraft ger ljusare foton även i sämre ljusförhållanden, vilket gör att du kan göra rättvisa av vackra solnedgångar och horisonter. Galaxy S21 Ultra är även utrustad med ett nytt Dual Tele Zoom-systemet (med en 3x och en 10x optisk zoom) som låter användare zooma in sina motiv snabbt, stabilt och väldigt detaljerat – perfekt för att ta naturbilder eller få med detaljer på riktigt långt avstånd.

Galaxy S21 Ultra är utrustad med Bright Night-sensor vilket är ett stort steg framåt när det kommer till att fotografera i mörkare miljöer. Tillsammans med ett förbättrat nattläge och 12MP Nona-binning-teknologi är Galaxy S21 Ultra optimal för foton i sämre ljusförhållanden.

Kameran i Galaxy S21 Ultra har en helt ny 108 megapixel pro sensor, som kan ta 12-bit HDR-bilder med 64 gånger mer färgrik och tre gånger bredare dynamisk spektrum. Användare kan även spela in 4K-video i 60 fps med alla kameralinser, vilket betyder frontkameran samt de fyra bakre linserna, så man kan ändra perspektiv utan att ändra kvalitet. Med möjligheten att ta 12-bit RAW-filer kan användare nyttja alla detaljer vid bildredigering.

Smartare och med mer kraftfull prestanda
Galaxy S21-serien är redo för både 5G och Wi-Fi 6E (S21 Ultra) vilket ger snabbare och stabilare uppkoppling var användaren än befinner sig. Snabbladdning gör att bara 30 minuters laddning laddar batteriet till mer än 50 procent. I Galaxy S21-serien sitter Samsungs snabbaste och mest kraftfulla processor någonsin, på endast 5 nanometer, som tillsammans med mjukvaran ger en extremt snabb och kraftfull mobil. Galaxy S21-serien är även skyddad av Samsungs egna säkerhetsplattform för chipset, Samsung Knox Vault, för att skydda privat och känslig information.

Galaxy S21-serien är framtagen för att användas med andra enheter i Galaxy-familjen och med SmartThings Find, en av Samsungs nya tjänster som gör det snabbt och lätt att hitta dina kompatibla Galaxy-enheter även när de är offline. I samband med Galaxy S21-serien kommer även den nya produkten Galaxy SmartTag till marknaden. Galaxy SmartTag är en separat bricka som användare kan placera i exempelvis nyckelknippan, hundhalsbandet eller i väskan och som sedan kan hittas med hjälp av SmartThings Find. Galaxy S21+ och S21 Ultra är även utrustade med Ultra-wideband (UWB), teknik som snart gör det möjligt att till exempelvis automatiskt låsa upp bildörren utan att ta upp bilnyckeln.

Galaxy S21 Ultra använder Dual Bluetooth®-teknik som gör att du enkelt kan para ihop flera enheter så som true wireless-hörlurarna Galaxy Buds Pro och distribuera strömförbrukningen för längre batteritid och mer stabil anslutning. Med Galaxy S21 Ultra blir Samsung S Pen tillgänglig för användare av S-serien för första gången. Från att skissa och ta anteckningar till att redigera foto och video och signera dokument. S Pen säljs separat och kan köpas med kompatibelt skyddsfodral, men användare kan även använda tidigare S Pen från en Galaxy Note eller Galaxy Tab.

Tillgänglighet, förköpserbjudande och rekommenderade priser
Förhandsbeställning startar idag, 14 januari, och från och med den 29 januari kommer Samsung Galaxy S21, S21+ och S21 Ultra finnas tillgänglig hos Samsung.com, operatörer och återförsäljare. Följande färger kommer finnas exklusivt via Samsungs webbshop: Phantom Titanium, Phantom Navy, Phantom Brown, Phantom Gold och Phantom Red.

Har du förköpt en Galaxy S21, S21+ eller S21 Ultra 5G under perioden 14 – 28 januari 2021, så kan du även köpa ett par svarta Galaxy Buds Pro och en SmartTag med S21 Ultra 5G, eller ett par svarta Galaxy Buds Live och en SmartTag med S21 eller S21+ 5G, för 99 SEK.

På fredag 15 januari kan man även följa Samsungs officiella unboxing av Galaxy S21-serien live på www.samsung.com/se/liveshopping.

Galaxy S21:
128GB med 8GB RAM (Phantom Violet, Phantom Gray, Phantom Pink och Phantom White): 9 490 SEK
- 256GB-version med 8GB RAM (Phantom Violet, Phantom Gray, Phantom Pink och Phantom White): 10 190 SEK

Galaxy S21+:
128GB med 8 GBRAM (Phantom Violet, Phantom Silver och Phantom Black): 11 690 SEK
- 256GB med 8GB RAM (Phantom Violet, Phantom Silver och Phantom Black): 12 390 SEK

Galaxy S21 Ultra:
128GB med 12GB RAM (Phantom Silver, Phantom Black): 13 990 SEK
- 256GB med 12GB RAM (Phantom Silver, Phantom Black): 14 490 SEK
- 512GB med 16GB RAM (Phantom Silver, Phantom Black): 15 990 SEK

För mer information om Samsung Galaxy S21, S21+ och S21 Ultra, se: http://www.samsungmobilepress.com, news.samsung.com/galaxy eller https://www.samsung.com/se/smartphones/galaxy-s/

Se produktspecifikationer Samsung Galaxy S21, S21+ och S21 Ultra i bifogad PDF

Subjects

Categories


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Contacts

Elin Axelsson

Elin Axelsson

Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26

Related content