Följ Samsung Electronics Nordic AB

Samsung lanserar framtidens tvättmaskin

Pressmeddelande   •   Jan 27, 2014 12:00 CET

Nya Samsung WW9000 kombinerar innovativ design med avancerad teknik för smidig användning

MALAGA den 27 januari 2014 – Samsung presenterar för första gången på European Forum i Spanien, en helt ny tvättmaskin med smarta tvättmöjligheter i en elegant minimalistisk design. Nya Samsung WW9000 är en revolutionerande tvättmaskin som har alla bekvämligheter helt utan onödiga knappar, vred eller reglage.

“Vår nya tvättmaskin öppnar upp för ett helt nytt kapitel inom tvättmaskinsdesign”, säger Mikael Vannequé, Nordisk produktchef på Samsung. ”Tiden då vi gömde tvättmaskinen i källaren är förbi. Nya WW9000 har allt som ett modernt hushåll kräver – avancerad teknik och enastående funktion i elegant design.”

Elegant design med fokus på det nödvändiga

Samsung WW9000 har ersatt onödiga detaljer med en naturlig och avskalad formgivning som ger användaren en smidigare och enklare tvättupplevelse. Den strömlinjeformade stora dörren är placerad högre upp än på vanliga tvättmaskiner och kan öppnas upp till 180 grader, vilket ger en mer ergonomisk hantering av tvätten.

Istället för knappar så är nya Samsung WW9000 utrustad med en 5-tums touchskärm i färg som på ett enkelt och lättförståeligt sätt ger användaren full kontroll. Överflödig information har skalats bort för att ge plats åt information och funktioner som verkligen behövs. Maskinen kommer ihåg användarens favoritprogram, vilka funktioner som använts mest och det finns även möjlighet att själv välja inställningar såsom temperatur och rotationsfart.

Tar själv hand om detaljerna

Med funktionen “Auto Optimal Wash” känner tvättmaskinen av hur mycket tvätt som lagts i, hur smutsig den är och hur mycket vatten och tvättmedel som behövs. Därefter väljer maskinen själv det optimala tvättprogrammet. Användaren kan även spara energi med hjälp av Samsungs Eco Bubble-teknik som med hjälp av luftbubblor löser upp tvättmedlet snabbare, även i låga temperaturer. Med funktionen “Smart control” kan tvättmaskinen fjärrstyras via en app på mobilen. Oavsett om man är hemma eller borta  kan användaren  pausa, se kvarvarande tid eller uppmärksammas på när tvätten är klar.

WW9000 kommer finnas i butik under april månad till det rekommenderade priset 18 000 SEK.

PRESSKONTAKT
Rickard Andersson (telekom, IT, företagslösningar) / +46 706 044 451 / r.andersson@samsung.com
Louise Ekman (vitvaror) / +46 705 222 117 / louise.e@partner.samsung.com
Följ Samsung på Mynewsdesk: www.mynewsdesk.com/se/pressroom/samsung 

Samsung Electronics Co Ltd, Korea, är en global ledare inom hemelektronik och dess komponenter. Genom kontinuerlig innovation och nya upptäckter utvecklar vi smart-tv, smarta telefoner, pc, skrivare, kameror, vitvaror, medicinsk utrustning, halvledare och led-lösningar. Samsung har 270 000 medarbetare i 79 länder, och en årlig försäljning på 187,8 miljarder dollar. Vårt mål är att öppna upp nya möjligheter för människor överallt. För att upptäcka mer, besök www.samsung.se.

Bifogade filer

PDF-dokument