Skip to content
Världens första gaming-tvättomat – Byter smutstvätt mot speltid

Press release -

Världens första gaming-tvättomat – Byter smutstvätt mot speltid

Att det är svårt att få tonåringar att hjälpa till hemma kan många föräldrar känna igen sig i. Den stora tillgången av spel, film och annan digital underhållning gör möjligtvis motivationen till att städa eller diska ännu sämre. Samsung ville med hjälp av ny teknik utföra ett experiment för att vända på denna trend och resultatet blev LANdry – platsen där valutan för att spela var smutstvätt.

Stockholm 15 juni, 2016 – Samsung strävar alltid efter att hitta nya sätt att använda teknik för att underlätta vardagen. Hushållssysslor är ett område som kan behöva extra motivation, inte minst för föräldrar med tonåringar hemma. Samsung öppnade därför på prov upp drömplatsen för både föräldrar och spelintresserade tonåringar, LANdry, en tvättomat där besökarna fick byta sin smutstvätt mot speltid.

– Ny teknik öppnar upp för förändringar i vardagen, och nu när även vitvaror blir mer uppkopplade är möjligheterna större än någonsin. Experimentet LANdry kan ses som ett exempel på hur man kan använda innovativ teknik för att hitta roliga, men också meningsfulla, sätt att kombinera uppkopplade produkter för att förenkla vardagen, säger Adam Fors, nordisk Marknadschef på Samsung.

De som spelade under LANdry kunde följa tvättprogrammet i realtid via en Galaxy S7 installerad vid varje spelstation och fick sedan en notifikation när tvätten, och speltiden, var klar. Under experimentet användes Samsungs nya tvättmaskin AddWash som gör det möjligt att inte bara följa tvättprocessen utan även styra den direkt via mobiltelefonen. Till exempel går det att via mobilen pausa tvättprogram och lägga i tvätt under pågående program och sedan starta igen. Tvättmaskinen AddWash har nämligen en extralucka som kan öppnas under tvättens gång. På så sätt går det att addera missade eller bortglömda plagg på ett smidigt sätt.

Se filmen om LANdry här: https://youtu.be/ZFs8EtOs1s8

Läs mer om tekniken bakom: http://www.samsung.com/se/discover/ecosystem

Topics

Categories


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, kameror, vitvaror, skrivare, professionella skärmar, medicinsk utrustning, nätverkssystem, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet news.samsung.com.

Contacts

Elin Axelsson

Elin Axelsson

Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26