Följ Samsung Electronics Nordic AB

Upptäck nya möjligheter med Samsung Galaxy S8

Pressmeddelande   •   Mar 29, 2017 17:00 CEST

Galaxy S8 är mobilen som öppnar dörrar för nya upplevelser. Med en ny Infinity-skärm, ett uppkopplat ekosystem av tjänster och ett smartare gränssnitt flyttar Samsung gränserna för vad som är möjligt.

London – 29 mars, 2017 – Samsung har idag världspremiär för sitt nya flaggskepp, Galaxy S8. En smartphone som förändrar föreställningen om hur mobiler ser ut. Med sin nya design erbjuder Galaxy S8 ett helt nytt sätt för användare att interagera med telefonen. Lanseringen av flera intelligenta tjänster och applikationer, tillsammans med den unika Infinity-skärmen, ger Galaxy S8 en helt ny nivå av funktionalitet och bekvämlighet. Den öppnar upp en hel galax av möjligheter.

– Lanseringen av Galaxy S8 är ett helt nytt kapitel vad gäller design och tjänster för smartphones. Med Galaxy S8 öppnar vi upp för nya sätt att uppleva världen och omdefinierar samtidigt vad som är möjligt med mobiler och mobil säkerhet, säger Andreas Bergqvist, nordisk produktchef för telecom på Samsung.

Upplev mer av din mobil
Galaxy S8 kommer i storlekarna 5.8 tum och 6.2 tum där den ramlösa designen med Infinity-skärm ger en mjuk och följsam yta utan skarpa kanter. Knapparna har integrerats i användargränssnittet på skärmen och anpassats efter skärmläge. I Galaxy S8 är det nu även möjligt att dela upp skärmen och göra flera aktiviteter samtidigt med Multi-window funktionen. Med en större arbetsyta kan användaren titta på en video och samtidigt skriva ett sms med fullskaligt tangentbord. Den kompakta designen möjliggör också ett bekvämt enhandsgrepp och Corning® Gorilla® Glass 5 på både fram- och baksida vilket resulterar i en högkvalitativ finish och tålighet.

Behåller Galaxy-grunden
Utöver den nya designen fortsätter Samsung att utveckla tekniken med den nya flaggskeppstelefonen. Galaxy S8 har en avancerad kamera med en precis autofokus ger klara och färgstarka bilder. I kombination med ökad ljuskänslighet i linsen möjliggörs även fotografering i mörkare miljöer. Den kommer även med en förhöjd prestanda med marknadens första 10nm chip för mobiltelefoner samt ökad säkerhet med Samsung Knox, fingeravtrycks-sensor, Iris scanner och ansiktsigenkänning.

Med Galaxy S8 kommer också de grundläggande Galaxy-funktionerna som många har kommit att uppskatta:

  • Vatten- och dammtålighet (IP68)
  • Stöd för MicroSD upp till 256GB
  • Always-on skärm
  • Snabb och sladdfri laddning


Samsung Pay och nya sätt att interagera med mobilen
Att produkterna är meningsfulla för dess användare är ett viktigt fokus för Samsung. I början av mars lanserades betaversionen av Samsungs nya betaltjänst Samsung Pay som Galaxy S8 har stöd för. Samsung Pay innebär inte bara ett enkelt och säkert sätt att betala, utan även en digital plånbok. Samsung Pay har från lanseringen i Sverige stöd av flera svenska banker och kortnätverk. Tjänsten är även kompatibel med de flesta betalterminaler i Sverige.

För att utnyttja prestandan i Galaxy S8 för att öka produktiviteten på ett smartare sätt lanseras nu även dockningsstationen Samsung DeX. En unik lösning som förvandlar mobilen till en arbetsstation och ger en datorliknande upplevelse som styrs med mus och tangentbord. Med Samsung DeX kan användare enkelt visa och redigera data, för snabbare och smartare arbete från mobilen.

Galaxy S8 är även utrustad med Bixby, ett intelligent gränssnitt som hjälper användare att få ut mer av sin mobil genom Bixby Vision, Voice och Home. Den nya Bixby-knappen ger enkel tillgång till gränssnittet och hjälper användaren att navigera bland olika intelligenta tjänster och appar. Från och med lanseringen kommer Bixby att vara integrerad med flera av Samsungs egna appar och funktioner, däribland kamera, kontakter, galleri, sms och inställningar.

Ambitionen är att utöka tjänsten till att fungera även med tredjeparts-appar. En kontextuell medvetenhet gör att Bixby kan erbjuda användaren personlig hjälp baserat på det som tjänsten lär sig om användarens intressen, situation och plats.

I centrum av ett uppkopplat liv
Galaxy S8 är kompatibel med nya Gear VR med handkontroll, driven av Oculus. Kontrollen har en ergonomisk, böjd design och fungerar som både fjärrkontroll och handkontroll. Användaren får genom detta en bättre rörelseinteraktion. Galaxy S8 är även kompatibel med den nya Gear 360 där användarna får möjligheten att skapa 4K-video, ta 15MP bilder och kan livesända 360 graders i sociala medier.

Galaxy S8 är mycket mer än en smartphone, det är kärnan i ett större och öppet digitalt ekosystem som omgärdas av smarta klockor, TV-apparater, VR-headset, 360-kameror och vitvaror. Med hjälp av appen Samsung Connect blir Galaxy S8 den utmärkta fjärrkontrollen för det smarta hemmet där allt kan styras från en och samma app.

Galaxy S8 och Galaxy S8+ kommer att lanseras den 28 april men förbeställningar startar redan idag 29 mars. De kommer att finnas tillgängliga i färgerna Orchid Gray, Arctic Silver and Midnight black.

Rekommenderat pris:
Galaxy S8, 7,990 SEK
Galaxy S8+, 8,990 SEK

Gear VR med handkontroll, Samsung Dex och nya Gear360 lanseras senare under året.

Rekommenderade priser:
Gear VR med handkontroll, 1490 SEK
Samsung Dex, 1490 SEK
Gear360, 2490 SEK

Fakta: Samsung Galaxy S8 är utrustad med 2.3GHz Quad + 1,7GHz Quad, Octa core, 64 bit, 10nm-processor och 4GB RAM-minne, 64GB internminne samt rum för 256GB med microSD. Har en 5.8’’ Quad HD 2960x1440 (570ppi) skärm. Batteri på 3,000mAh, med snabbladdning via sladd eller trådlöst kompatibelt med WPC och PMA. 148.9 x 68.1 x 8.0mm, vikt 155g. Kamera front: 8MP (F1.7), bakre kamera: Dual Pixel 12MP (F1.7), Smart OIS. Operativsystem Android 7.0. Wi-Fi: 802.11 a/b/g/n/ac (2.4/5GHz), VHT80 MU-MIMO, 1024QAM Bluetooth v5.0, ANT+, USB Type-C, GPS + Galileo + Glonass + Beidou samt stöd för betalning med NFC och MST. IP68 certifiering. Sensorer: Accelerometer, Barometer, Fingeravtryck, Gyro, Iris, Tryck, Proximity, Geomagnetic, RGB Light. Redo för Samsung KNOX.

Fakta: Samsung Galaxy S8+ är utrustad med 2.3GHz Quad + 1,7GHz Quad, Octa core, 64 bit, 10nm-processor och 4GB RAM-minne, 64GB internminne samt rum för 256GB med microSD. Har en 6.2’’ Quad HD super AMOLED 2960x1440 (529ppi) skärm. Batteri på 3,500mAh, med snabbladdning via sladd eller trådlöst kompatibelt med WPC och PMA. 159.5 x 73.4 x 8.1mm, vikt 173g. Kamera front: 8MP (F1.7), bakre kamera: Dual Pixel 12MP (F1.7), Smart OIS. Operativsystem Android 7.0. Wi-Fi: 802.11 a/b/g/n/ac (2.4/5GHz), VHT80 MU-MIMO, 1024QAM Bluetooth v5.0, ANT+, USB Type-C, GPS + Galileo + Glonass + Beidou samt stöd för betalning med NFC och MST. IP68 certifiering. Sensorer: Accelerometer, Barometer, Fingeravtryck, Gyro, Iris, Tryck, Proximity, Geomagnetic, RGB Light. Redo för Samsung KNOX.

Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, kameror, vitvaror, professionella skärmar, medicinsk utrustning, nätverkssystem, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Bifogade filer

PDF-dokument