Gå direkt till innehåll
Sverige ett av de första länderna att sälja nya Samsung Galaxy Fold

Pressmeddelande -

Sverige ett av de första länderna att sälja nya Samsung Galaxy Fold

Samsung blir först med att kunna erbjuda en helt ny innovation inom smartphones på den svenska marknaden när man inom kort lanserar nya Samsung Galaxy Fold. Med 7,3-tums Infinity Flex Display och det bästa Galaxy-familjen har att erbjuda kommer Galaxy Fold snart till Sverige i en exklusiv första upplaga.

Stockholm, 9 april 2019 – Samsung meddelar nu att från och med den 26 april är det möjligt för svenska konsumenter att skriva upp sig på en reservationslista för att bli bland de första i världen att få ta del av den unika produkten Galaxy Fold och få löpande leveransinformation. Leveranserna av Galaxy Fold, en av årets mest omtalade telefoner, börjar 3 maj. De absolut första enheterna kommer att säljas och levereras till konsument via samsung.com, Samsung Experience Store på Kungsgatan i Stockholm, Samsungs egen butik hos Elgiganten Barkarby samt Tele2.

Med Galaxy Fold skapar Samsung en helt ny mobilkategori med världens första vikbara 7,3-tums Infinity Flex Display som kan vikas ihop till en kompakt enhet när den är stängd.

– Vi är stolta över att vara bland de första marknaderna som får tillgång till denna nya innovativa kategori smartphones. Det är en helt unik produkt och resultatet av över tio års innovationsarbete som verkligen manifesterar hur vi på Samsung ser på innovation. Galaxy Fold bygger vidare på det våra konsumenter uppskattar och förväntar sig av våra produkter och det ska bli intressant att se hur konsumenterna väljer att nyttja de nya möjligheter som öppnas upp, säger Andreas Bergqvist, produktchef för telekom på Samsung i Norden.

Med Galaxy Fold presenterar Samsung sin största smartphone-skärm någonsin och nya funktioner som låter användaren navigera på ett enkelt sätt mellan tre öppna appar samtidigt. Genom app-kontinuitet möjliggör Galaxy Fold smidiga övergångar mellan den yttre displayen och huvuddisplayen och erbjuder ett lättanvänt ekosystem tack vare ett nära samarbete med operativsystemet Android från Google.

Galaxy Fold är resultatet av flera års utveckling, med revolutionerande material och en sofistikerad gångjärnsmekanism som gör enheten flexibel och tålig samtidigt som den behåller en elegant design och viks ihop som en bok. Enheten kommer i första hand i färgerna Space Silver och Cosmos Black. För första gången någonsin kommer konsumenter även att kunna designa sin egen mobiltelefon från Samsung, i någon av färgerna Martian Green eller Astro Blue, i kombination med två olika accentfärger på ram och gångjärn. Samsung Galaxy Fold ”Built to Order” kommer att finnas tillgängligt exklusivt i Samsungs egen Online Shop på samsung.com.

Ett exklusivt antal Galaxy Fold kommer att finnas tillgängliga i Sverige genom en reservationslista som öppnar den 26 april, med första leveranser från och med den 3 maj. Det rekommenderade priset är 22 300 SEK. Alla enheter kommer med Galaxy Buds, ett elegant skal i kevlar och ett års försäkring genom Samsung Care+.

För mer information, besök http://www.samsungmobilepress.com, news.samsung.com/galaxy eller www.samsung.com/galaxy.

Ämnen

Taggar


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Presskontakt

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Presskontakt PR-byrån JMWGolin Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Presskontakt PR Manager TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Presskontakt PR Officer Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667

Relaterat material