Skip to content
Stilren musik i alla riktningar med Samsungs nya trådlösa högtalare

Press release -

Stilren musik i alla riktningar med Samsungs nya trådlösa högtalare

Multirum-högtalaren Samsung Wireless Audio-360 med rundstrålande ringradiator-teknik

Stockholm – 26 maj, 2015 – För ett drygt år sedan slog Samsung upp portarna till sitt nya audio-lab i Kalifornien. Ingenjörernas uppgift var att skapa en helt ny ljudenhet anpassad för dagens sociala sätt att lyssna på musik. Resultatet heter Samsung Wireless Audio-360, en trådlös rundstrålande högtalare som nu når svenska butiker.

– Trenden är tydlig, vi sitter inte längre ner framför vår ljudanläggning för att lyssna på musik. Istället vill vi lyssna på våra egna spellistor i hemmets alla rum, och framför allt röra oss och göra andra saker samtidigt som vi lyssnar, säger Magnus Nilsson, produktchef på Samsung.

Med R6 och R7 utökar Samsung inte bara sin satsning inom trådlöst multirum-ljud, utan introducerar även ett helt nytt koncept. Till skillnad från konventionell ljudteknik som sprider ljud åt ett håll bryter Samsung nu ny mark. De nya högtalarna sprider nämligen ljudet 360 grader och fyller rummet med bas och diskant i perfekt balans. Det är Samsungs egen ringradiator-teknik som ger samma rika ljudupplevelse var i rummet du än befinner dig.

De nya högtalarna är fullt kompatibla med Spotify Connect, vilket innebär att du kan använda Spotify-appen precis som vanligt, med dina egna sparade spellistor och album. Högtalarna kan även enkelt styras med appen Samsung Multiroom, som relanserades med ett nytt gränssnitt och nya funktioner tidigare i år. R6 och R7 installeras genom att lösenordet till nätverket skrivs in i appen. De nya högtalarna kan via appen dessutom trådlöst anslutas till Samsungs multirum-kompatibla tv, soundbars och smartphones, samt användas med Samsungs multirum-högtalare M3, M5 och M7 som lanserades under 2014.

Den mindre och portabla modellen R6 med en batteritid på cirka sex timmar har ett rekommenderat butikspris på 3 800 kr, medan den större modellen R7 har ett rekommenderat butikspris på 4 700 kr. Båda modellerna kommer i vitt och mörkgrått. Inom kort lanseras även ett golvstativ för cirka 1 200 kr samt ett takfäste för hängande montering, för cirka 370 kr.

Topics


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, audio, smartphones, tablets, wearables, kameror, vitvaror, skrivare, professionella skärmar, ssd, minneskort, medicinsk utrustning, nätverkssystem, halvledare samt LED-lösningar. Vi är också ledande inom Internet of Things, bland annat genom våra initiativ inom det smarta hemmet. Med 307 000 medarbetare i 84 länder har Samsung en årlig försäljning på 196 miljarder dollar. För att upptäcka mer besök www.samsung.se samt den officiella bloggen www.global.samsungtomorrow.com

Contacts

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Press contact Kommunikationsbyrån Jung Relations Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Press contact PR Consumer Electronics Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667