Skip to content
StemDrop: Samsung och TikTok lanserar ny musikplattform

Press release -

StemDrop: Samsung och TikTok lanserar ny musikplattform

Samsung och TikTok släpper den nya musikplattformen StemDrop. Det är ett nytt format i TikTok där användare kan upptäcka ny musik och inleda globala musiksamarbeten. I samband med lanseringen släpper även Max Martin en exklusiv singel – en låt som TikTok-kreatörer får chansen att producera sina egna versioner av.

STOCKHOLM, Sverige – 19 Oktober, 2022 – Samsung Electronics Co, Ltd. har inlett ett samarbete med TikTok för att lansera StemDrop, ett nytt format för användare att upptäcka musik och möjliggöra musiksamarbeten mellan TikTok-kreatörer från hela världen. StemDrop finns tillgänglig i TikTok-appen från den 26 oktober och ska ge musikskapare en unik möjlighet att samarbeta med några av världens största producenter. Först ut är Max Martin och hans team av låtskrivare, Savan Kotecha och Ali Payami. De släpper en 60 sekunder lång singel exklusivt på TikTok i samband med lanseringen – skapt för världens kreatörer att mixa och dela med sig av i en egen tolkning.

– Vi är glada över att äntligen kunna lansera StemDrop till världen. Några av de största namnen inom underhållning, musik och teknik får nu mötas på TikTok för att upptäcka ny musik och nya talanger på ett helt nytt sätt. Dagligen vänder sig artister och låtskrivare till TikTok för att dela med sig av sin musik med förhoppningen om att sprida den till en global publik. StemDrop ska sätta strålkastarljuset på de hittils okända musiktalangerna och vara en språngbräda för deras framtida karriärer, säger Ole Obermann, Global Head of Music på TikTok.

Oavsett om kreatörer vill samarbeta med nya eller etablerade artister, så kan de ta sin StemDrop till nästa nivå med hjälp av till exempel en Samsung Galaxy Z Flip4:

  • Kreatörer kan filma en musikvideo i valfri vinkel genom att delvis vika Z Flip4 för att aktivera FlexCam – vilket ger kreatörer mer frihet när de filmar sitt innehåll.
  • Den uppgraderade Z Flip4-kameran är också utrustad med en 65 procent ljusare sensor* jämfört med tidigare modell, vilket resulterar i bättre bilder i svagt ljus och möjliggör innehållsskapande både dag och natt.
  • Fler fönster gör att kreatörer kan använda två appar samtidigt – vilket innebär att de kan läsa låttexter och öva på sina framföranden på samma gång.
  • När kreatören har spelat in sin StemDrop går det att koppla Galaxy Buds2 Pro till Z Flip4 och lyssna till Hi-Fi-ljud, vilket ger en upplevelse likt en musikstudio – oavsett om de är hemma eller på språng.

Vid lanseringen av Max Martins singel får även det globala TikTok-communityt tillgång till “stems” via TikToks Sounds, vilket är de enskilda komponenterna i en låt som trummor, bas och sång. StemDrop Music Mixer, som har möjliggjorts av Samsung men är öppen för alla användare, ger kreatörer möjligheten att producera egna versioner av låten. TikTok-profilerna Ari Elkins, Astrid S och Your Boy Moyo har fått uppdraget som globala ambassadörer för StemDrop och ska vara värd för allt dagligt innehåll på @StemDrop-kanalen på plattformen.

Som en av de globala ledarna inom smartphone-industrin, har Samsung en djup förståelse för vikten av att kunna skapa innehåll i kortare videoformat.

– Vi på Samsung förstår att underhållning är som mest spännande när det sker en utveckling. Vårt samarbete med TikTok, Syco Entertainment och Universal Music Group är ett nytt kapitel som kan omdefiniera musikskapandet. Vi känner oss oerhört glada över att bygga vidare på vår växande roll inom musikbranschen och inspirera till mer teknisk innovation samt världen till #MakeItWithSamsung”, säger Benjamin Braun, Chief Marketing Officer på Samsung Europe.

Den officiella StemDrop-kanalen (@StemDrop) har publicerat flera filmklipp i dag för att fira lanseringen och väcka intresset hos communityn på TikTok.

Läs mer om StemDrop, Samsung Galaxy Z Flip4 och Galaxy Buds2 Pro här. För pressbilder, se denna länk.

*Jämfört med Galaxy Z Flip3 5G.

Om Samsung Electronics

Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Om TikTok
TikTok är den ledande destinationen för korta mobilfilmer. Vår mission är att inspirera till kreativitet och skapa glädje. TikTok har globala kontor inkl. Los Angeles, New York, London, Paris, Berlin, Polen, Israel, Dubai, Singapore, Jakarta, Seoul, och Tokyo. https://www.tiktok.com/

Topics

Categories


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Contacts

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Press contact Kommunikationsbyrån Jung Relations Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Press contact PR Consumer Electronics Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667