Skip to content
Skapa sportstämning hemma med Samsungs laserprojektor The Premiere

Press release -

Skapa sportstämning hemma med Samsungs laserprojektor The Premiere

Hemunderhållning har fått en helt ny betydelse de senaste åren. Sändning av sport, streamingtjänster och sociala medier har förändrat hur människor producerar och konsumerar sportnyheter och innehåll. Detta skifte har skapat en efterfrågan för underhållningsupplevelser som finns på högklassiga TV-apparater och projektorer.

Med idrottsevenemang som sakta börjar återgå till det normala kan konsumenter åter igen se favoriterna spela hemma från soffan. Men för att kunna matcha upplevelsen på hemmafronten krävs en stor bild av hög kvalité. Samsungs The Premiere[1]är en projektor som erbjuder högupplöst bildkvalité med ett uppslukande surroundljud som ger känslan av att vara i händelsens mittpunkt.

En 130-tums skärm är vägen till händelsen

The Premieres skärm är större än den genomsnittliga TV:n och går att projicera på vilken tom väggyta som helst. Till skillnad från traditionella projektorer, som kräver tre till fyra meters avstånd för optimal bildkvalitet, är The Premiere väldigt enkel att installera och kan placeras på en bänk direkt nedanför väggen man vill projicera på. Den levererar även en bildstorlek på upp till 130 tum.

Projektorn kräver inte heller någon komplicerad installationsprocess. Användaren kan enkelt koppla in strömkabeln och ansluta till ett trådlöst nätverk, utan att behöva hänga den i taket eller ha avståndet från väggen i åtanke. The Premiere har även en kompakt design så användarna enkelt kan flytta och hantera projektorn.

Dynamisk 4K-upplösning

Med målet att skapa en helt ny projektorupplevelse inkorporerade Samsung sin branschledande TV-teknik i The Premiere, så att användarna ska kunna njuta av en dynamisk 4K-upplösning i storformat.

Genom att använda trippellaserteknik levererar projektorn en levande bildkvalitet, återskapar färger, producerar mindre värme samt ger en längre livslängd. Oavsett om användaren streamar den senaste 4K-sportdokumentären eller sportevenemang live, erbjuder The Premiere uppslukande underhållningsupplevelser på en skärm med hög upplösning och kristallklar bild.

Fungerande bildkvalitet, oavsett tid på dagen
Bildkvalitén på en projektor påverkas av omgivningens ljus mer än på konventionella TV-skärmar, vilket gör det viktigt att en projektor kan producera ljusa bilder.

Som världens första HDR10+-projektor erbjuder The Premiere en maximal ljusstyrka på 2800 ANSI-lumen[2]- en ljusstyrka som motsvarar 2 800 blockljus. Användare kan därför njuta av en bildkvalité på bionivå även under dagtid. The Premiere ger också ett kontrastförhållande på 2 000 000:1, vilket innebär att projektorn kan uttrycka alla subtila kontraster och detaljer i mörkare bilder.

Allt-i-allo högtalare för bästa live-upplevelsen
För att nå den riktiga sportupplevelsen på hemmaplan krävs bra ljud.

The Premiere producerar därför tredimensionellt ljud utan krav på extra högtalare. Detta tack vare det robusta ljudsystemet som är inbyggt i projektorns kompakta design. Projektorn är utrustad med 4.2-kanal 40W inbyggda högtalare som projicerar ljud med spridning på både höjden och bredden. Projektorn är även utrustad med Samsungs egenutvecklade Acoustic Beam-teknik. Tekniken maximerar ljud från alla vinklar och ger ifrån sig ljud från 44 avstämda hål placerade på båda sidor om projektorn.

Håll dig underhållen och ansluten med smarta TV-funktioner
The Premiere har Samsungs välbekanta Smart Hub med ett enormt utbud av appar, och ger användarna tillgång till stora sportstreamingplattformar, samt Samsung TV Plus.

The Premiere stöder även funktionen 'Tap View'[3]som möjliggör spegling från användarens smartphone till projektorn. Genom att knacka försiktigt med telefonen på sidan av The Premiere kan användaren enkelt överföra bilder eller videos från sin smartphone.


[1] Modellen som presenteras i den här artikeln är The Premiere LSTP9.

[2]ANSI Lumen: Ljusnivån baserad på American National Standards Institute (ANSI) standard för att beskriva ljusstyrkan hos en projektor. 1 ANSI-lumen motsvarar ljuset hos ett blockljus.

[3] Tap view-tjänsten fungerar endast med Samsung Galaxy-smartphones som har Android 8.1 och ovan när både mobilskärmen och The Premiere är påslagen.

Subjects


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Press contacts

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Press contact PR-byrån JMWGolin Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26