Skip to content
Samsungs visar upp ny energieffektiv serie för Europa på IFA 2024

Press release -

Samsungs visar upp ny energieffektiv serie för Europa på IFA 2024

Samsung Electronics Co., Ltd. meddelade idag att de presenterar sin senaste serie med energieffektiva vitvaror för den europeiska konsumentenpå IFA 2024. Den nya produktserien inkluderar en BESPOKE AI™-tvättmaskin med A-55% extra energieffektivitet[1], en Bespoke AI Laundry Combo™ som uppnår A-klassning för hela cykeln[2], samt en A-10% Bespoke-diskmaskin. Utifrån sitt långsiktiga mål att höjaenergieffektiviteten har Samsung förbättrat sin kärnteknologi för att möta konsumenternas behov av bättre sätt att spara energi i vardagen.

“Samsung har en långtgående historia av att tasina energieffektiva produkter till de europeiska marknaderna, och IFA är den perfekta platsen för att visa upp dessa typer av lösningar,” säger Moohyung Lee, EVP och chef för Customer Experience Team vid Samsung Electronics Digital Appliances Business. “Vi tror att de nya modellerna kommer passa de kunder som söker extra energieffektivitet i hemmet.”

En mer effektiv tvättupplevelse

BESPOKE AI Washer


Den mest anmärkningsvärda prestationen från Samsungs nya serie med hög energiklassning på IFA 2024 är BESPOKE AI™-tvättmaskinen. Modellen, som planeras lanseras nästa år[3], förbrukar upp till 55% mindre energi än minumumkraven på energieffektivitetför att få en A-klassning[4].

Kärnan i den nya teknologin är Bubble Shot, som drar upp tvålvatten genom cirkulationspumpen och sprutar det över tvätten i trumman. Detta gör processen mer effektiv då det blöter ner tvätten snabbare och låter tvättmedlet jämnt tränga igenom kläderna. Den kombineras med Ecobubble™ och algoritmer för att ytterligare förbättra energieffektiviteten.

Implementeringen av AI Home[5] är en ytterligare nyhet, vilket innebär en 7-tums bred LCD-skärm som fungerar som en kontrollcentral för tvättmaskinen. Här kan användare inte bara snabbt välja sin tvättcykel, utanockså få personliga tvättrekommendationer som passar egna vanor och behov[6]. Detta möjliggör effektiv användarkontroll och tvättvård.

Allt-i-ett, energieffektiv tvättlösning

På IFA berättar Samsung även om den europeiska lanseringen av Bespoke AI Laundry Combo™, som snart kommer rullas ut på olika europeiska marknader med början av det fjärde kvartalet 2024. Modellen är en kombination en tvättmaskin och en torktumlare i en och samma maskin, vilket gör att användarna slipper överföra tvätten till torktumlaren. Combo-maskinen utmärker sig genom betydande förbättringar i energieffektivitet, och uppnår en A-klassning för hela tvätt- och torkcykeln[7], med en A-20% för tvättdelen[8]. Detta är den högsta nivån inom Samsungs kombinationsserier i Europa.

Du kan läsa mer om produkten och den europeiska lanseringen i Samsungs globala nyhetsrum, här: https://news.samsung.com/global/samsung-launches-bespoke-ai-laundry-combo-innovative-all-in-one-laundry-solution-in-europe.

Effektivt diskande som sparar energi

Samsungs Bespoke-diskmaskin[9] med extra energieffektivitet kommer också att visas på IFA 2024. Den har inte bara en stilren design som matchar köksinredningen, utan erbjuder också hög prestanda samtidigt som den sparar upp till 10% mer energi än kraven för en A-energiklassning – bland annat tack vare WaterJet Clean™ och Active Fan Dry-systemet. WaterJet Clean™ ger en intensiv rengöring från alla vinklar med sina dubbla tvättarmar, tack vare den speciellt utformade All-in-one Sump-modulen[10]. Den skapar en unik flödesväg som ökarenergieffektiviteten och använder endast 7,9 liter[11] vatten – vid användning av Eco-cykeln – vilket är en låg nivå jämfört med konventionella modeller[12].

Active Fan Dry-systemet[13] förbättrar den interna luftcirkulationen under torkning, genom att mjukt blåsa in luft med hjälp av två fläktar på väggarna i diskmaskinkammaren. Eftersom denna luft hjälper till att avdunsta fukt, krävs mindre latent värme från sköljvattnet, vilket minskar energianvändningen

Ytterligare energibesparingar genom SmartThings-anslutning

Nyheterna i serienstöder även SmartThings AI Energy Mode[14]. Efter att ha anslutit apparaterna till SmartThings kan användare därför kontrollera sin dagliga, veckovisa och månatliga energiförbrukning. När den uppskattade månatliga elförbrukningen överstiger det satta måletkan de aktivera AI Energy Mode via SmartThings-appen för att proaktivt spara energi.

Besökare på IFA 2024 ― som hålls i Berlin från den 6 till 10 september ― kommer att kunna se Samsungs nya energieffektiva vitvaror live i Samsungs monter. Bespoke-diskmaskinen är för närvarande tillgänglig i flera europeiska länder, och Bespoke AI Laundry Combo™ kommer att lanseras i utvalda europeiska länder under fjärde kvartalet i år. BESPOKE AI™-tvättmaskinen kommer att rullas ut i olika europeiska länder i början av nästa år.

[1] Baserat på Samsungs interna tester är tillämpliga modeller i WW9000F-serien 55% mer energieffektiva än vad som krävs för att uppnå A-energiklassens gräns enligt förordning (EU) nr 2019/2014
[2] Baserat på interna tester är hela driftcykeln från tvätt till torkning för denna modell klassad som energiklass A enligt EU-förordning 2019/2014
[3] Lanseringen är planerad till första halvåret 2025
[4] Baserat på Samsungs interna tester är tillämpliga modeller i WW9000F-serien 55% mer energieffektiva än vad som krävs för att uppnå A-energiklassens gräns enligt förordning (EU) nr 2019/2014
[5] Det betyder inte att alla tjänster som är tillgängliga på AI Home är AI-baserade eller genererar information eller resultat med hjälp av AI. AI Smart Dial, AI Wash & Dry och röststyrning via Bixby som är tillgängliga genom AI Home använder AI-baserade algoritmer, vilka kan uppdateras periodiskt för att förbättra noggrannheten. AI-baserade algoritmer kan generera ofullständig eller felaktig information.
[6] Meddelanden med cykelförslag visas på kontrollpanelen eller på en smartphone via SmartThings-appen
[7] Baserat på interna tester är hela driftcykeln från tvätt till torkning för denna modell klassad som energiklass A enligt EU-förordning 2019/2014
[8] Baserat på interna tester av energieffektiviteten för hushållstvättmaskiner enligt förordning (EU) 2019/2016 har denna 18 kg tvättmaskin 20 procent högre energieffektivitet (38,9 EEI) än den konventionella A-klassade energiklassen (52 EEI).
[9] Modellkod: DW60C8******.
[10] Sumpmodulen samlar upp vatten under tvättcyklerna, rymmer olika filter och innehåller huvudpumpen för vattencirkulation och avlopp
[11] Endast vid användning av Eco-cykeln
[12] Jämfört med DW60BG750*** förbrukar DW60C8****** 1,3 liter mindre vatten under Eco-cykeln.
[13] När du använder Active Fan Dry kan torktiden öka eftersom sköljvattnets temperatur är lägre
[14] Tillgängligt på Android- och iOS-enheter. En Wi-Fi-anslutning och ett Samsung-konto krävs.

Topics


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Contacts

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Press contact Kommunikationsbyrån Jung Relations Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Press contact PR Consumer Electronics Consumer electronics: Home Appliances