Följ Samsung Electronics Nordic AB

Samsungs TV och ljudnyheter 2020

Pressmeddelande   •   Feb 13, 2020 20:00 CET

Stockholm – 13 februari, 2020 – Idag presenterade Samsung Electronics sina senaste produkter inom TV och ljud. Bland nyheterna, som lanseras i Europa under 2020, fanns bland annat flaggskeppsmodellen Q950 QLED 8K TV, en utökad produktlinje av QLED 8K och 4K TV, MicroLED, Lifestyle TV och soundbars.

Nästa generation av intelligenta och uppslukande skärmar
Samsungs flaggskepps TV, Q950 QLED 8K har en oöverträffad teknik som förändrar tittarupplevelsen genom en kombination av bild och ljud i toppkvalitet, intelligenta AI möjligheter och en premiumdesign.

Samsung Q950 QLED 8K TV är utrustad med infinity-skärm vilket innebär att den erbjuder ett 99% skärm-till-ram förhållande. Genom en slimmad 15 mm profil och sex inbyggda högtalare elimineras gränsen mellan TV och miljö och begreppet tittarupplevelse får en helt ny mening. Samsung Q950 kommer finnas tillgänglig i Europa i storlekarna 65, 75 och 85 tum. Utöver Q950 presenterade Samsung också produkterna Q900 och Q800 och utökar därmed sin produktlinje av QLED 8K TV. Q900 och Q800 kommer finnas i storlekar från 55 till 98 tum, Samsung ser därmed till att det finns en 8K TV för alla behov och utrymmen.

Samsungs QLED 4K TV-apparater fortsätter att vara en stor del av Samsungs TV portfolio och nu under EU-Forum 2020 presenteras den starkaste QLED 4K produktlinjen någonsin med produkterna: Q60T, Q70T, Q80T, Q90T och Q95T. Modeller kommer finnas tillgängliga i storlekar mellan 43 till 85 tum.

- Våra TV- och ljudprodukter från 2020 är de starkaste, smartaste och mest upplevelsefokuserade hittills, de passar även olika livsstilar utan några kompromisser, säger Magnus Nilsson, Nordic Product Manager för TV på Samsung.

Hög bild- och ljudkvalitet är alltid grunden i Samsungs QLED TV:s men det som särskiljer årets produkter är förbättrade ’smarta skärmar’-lösningar genom AI-funktioner. Funktionerna försäkrar att detta års produktlinje erbjuder en tittarupplevelse där konsumenter inte behöver kompromissa. Samsung QLED TV:s 2020 kommer bland annat med:

  • Quantum Dot AI som kombinerar Samsungs 8K innehållsprocessor med den industriledande plattformen Tizen och kan skala upp vilket innehåll som helst. Innehåll kan nu visas upp över 33 miljoner pixlar oberoende av dess ursprungliga upplösning.
  • Adaptive Picture som analyserar ljusförhållanden samt innehållet på skärmen och säkerställer en hög bildkvalitet oavsett mörk eller ljus miljö.
  • Active Voice Amplifier som eliminerar de europeiska konsumenters näst största distraktionsmoment när de kollar på TV, nämligen bakgrundsbrus.[1] Funktionen känner automatiskt igen brus och ökar klarheten i tal och dialog.
  • Objecting Tracking Sound+ (OTS+) som skapar en tredimensionell ljudeffekt genom att kombinera flera högtalare på toppen, sidorna och botten av TV:n genom en egen AI Algoritm. OTS+ analyserar ljudet och använder de fyra högtalarna för att göra det möjligt för ljudet att följa händelseförloppet i bilden.
  • Q-Symphony som är en unik multihögtalarimplementering. För första gången någonsin kommer 2020:s QLED TV:s använda de övre högtalarna även efter att en Samsung Q Series soundbar kopplats in, vilket ger ett ännu rikare och fylligare surroundljud.

Förstärkt ljudkvalitet som ger en ännu bättre upplevelse
Den nya produktlinjen av soundbars erbjuder större integrering mellan TV- och ljud enheter. Den europeiska produktlinjen av Q-Serien inkluderar Q810T, Q76T och Q66T. Genom Samsungs Acoustic Beam-teknologi och integrerade object-based audio av Dolby Atmos och DTS:X tillåter Q-Serien användare att uppleva underhållning som om de vore en del av innehållet.

Optimalt ljud innebär dock mer än bara en sömlös integration med en TV. Den nya Samsung S-Serien (S66/67T och S46/47T) erbjuder en kraftfull upplevelse helt fristående. Med en smart och snygg design passar S-Serien perfekt in i vilket rum som helst och är en soundbar för de som älskar musik och premiumdesign.

Disney+ kommer till Samsungs smartaste och mest uppkopplade produktlinje hittills
Samsung fortsätter att utveckla och expandera samarbeten med ledande innehållsleverantörer och Disney+ kommer finnas tillgängligt på Samsungs TV-apparater under 2020. Lansering sker löpande i Europa med start den 24 mars.

Ständigt utvecklande och uppkopplade tittarmöjligheter
Samsung har också annonserat nya uppkopplingsfunktioner som möter behoven hos konsumenter som använder skärmarna på flera olika sätt:

  • Multi-View är för konsumenter som frekvent använder andra enheter medan de tittar på TV. Funktionen tillåter användaren att förlänga deras mobila enhet till en större skärm och med möjligheten att välja mellan 14 olika layout-alternativ för två olika fönster.
  • Tap View gör det enklare än någonsin att koppla en smartphone till din TV. Konsumenter kan nu spegla sin mobilskärm till sin TV genom att röra enheterna mot varandra. 

Tar personifiering till ny höjd med Lifestyle TV
Samsung annonserade också den europeiska lanseringen av The Sero, den helt nya och revolutionerande Lifestyle TV:n som kan roteras mellan horisontellt och vertikalt läge. Konsumenter kan njuta av innehåll i dess naturliga format genom att enkelt ändra läge och TV kan bland annat kopplas ihop med din Smartphone.

Utöver The Sero så kommer nya färger till Samsung Serif. De nya färgerna, Cloud White och Cotton Blue, kommer finnas tillgänglig i storlekarna 43, 49 och 55 tum. Serif och The Sero blev tidigare i år omnämnda för dess innovativa produktdesign vid årets International Forum (iF) Design Awards.

Även The Frame produktlinjen har nyheter. Lifestyle TV:n kommer nu även i storlekarna 32 och 75 tum och med en ny funktion, auto-curation, som möjliggör för The Frames Art Store att erbjuda konstverk som är i linje med ägarens smak.

Modulär skärmteknologi utan gränser
På Samsung EU-Forum introducerades även en hel produktlinje av varumärkets innovativa MicroLED TVs. MicroLEDs modulära teknologi har inga gränser när det kommer till storlek, bildförhållande, infattning och upplösning. Med storlekar från 75 till 292 tum kan nu konsumenter skapa nya kombinationer och anpassa sin TV på unika sätt.

För mer information om Samsungs europeiska produktlinjer inom TV och ljud besök www.samsung.com 

[1] Baserat på Samsungs kundnöjdhetsundersökning, Maj 2019

Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Bifogade filer

PDF-dokument