Skip to content
Samsungs skrivare möblerar om skrivbordet

Press release -

Samsungs skrivare möblerar om skrivbordet

Samsungs ML-1660 är världens minsta laserskrivare för svartvita utskrifter. Men är den tillräckligt liten för att få plats på skrivbordet?

Samsung tar sig an utmaningen och möblerar om lite.

ML-1660 är med sina 34,1 x 22,4 x 18,4 centimeter marknadens minsta laserskrivare för svartvita utskrifter. En skrivare göms vanligtvis undan på en hylla eller bänk, men för ML-1660:s räkning har Samsung lagt en stor vikt på designen med mattsvarta sidor och högblank krämfärgad ovansida med svarta detaljer. Därför gör sig ML-1660 utmärkt ståendes framme på ett skrivbord. Men frågan är ifall den är tillräckligt liten för att få plats?

Sexprocentaren

Skrivbord finns i flera utföranden, men många av standardskrivborden har måttet 160 x 80 centimeter. Det betyder att ML-1660 är så liten att den upptar endast sex procent av skrivbordsytan. Med andra ord får ML-1660 plats. Så ställ den gärna snyggt och prydligt i ena hörnet, för med en skrivbordsskrivare blir ju jobbet smidigare.

Slipp exempelvis gå iväg för att hämta utskrifterna. Det blir även lättare att kunna använda smarta funktioner såsom ML-1660:s utskriftsknapp för skärmutskrifter av kartor, diagram och webbsidor samt komma åt avstängningsknappen på skrivarens framsida för att spara energi.

Men kom ihåg att det är viktigt att skrivaren är tyst så att den inte stör. ML-1660:s ljudnivå i drift är endast 49 decibel. Det ska jämföras med vanlig samtalston som ligger på 60 decibel.

Lite fler möbleringsförslag

Efter att ha möblerat ML-1660 på skrivbordet finns det gott om plats för andra bra lösningar:

Bärbar dator. Samsungs R580 med en 15,6 tum stor led-bildskärm och den senaste teknologin från Intel upptar bara 7,5 procent av skrivbordsytan.

Datorbildskärm. Sitter du ofta still och arbetar rekommenderar Samsung att du har en extra datorbildskärm till din laptop. Förutom bättre synergonomi blir du effektivare med dubbla skärmar – exempelvis en för mejlen och en för arbetsdokumentet. Ett bra tips är SyncMaster P2470HD som är en 24 tum stor bildskärm med inbyggd tv-mottagare. Trots sin storlek behövs bara tio procent av skrivbordet.

Tangentbord och datormus. Ett annat ergonomiskt tips från Samsung är att ansluta ett tangentbord och datormus till den bärbara datorn. För den som arbetar länge är detta en nödvändighet. Tangentbordet behöver ungefär fem procent av skrivbordets yta.

Pappershögar. Sedan har man kanske behov av en pappershög eller två. Men tänk på att varje hög kräver fem procent, så ju mer papper desto stökigare blir skrivbordet.

Vi kan alltså se att full möblering inklusive ML-1660 upptar drygt en tredjedel av ett normalstort skrivbord. Därmed borde det väl även finnas plats för ett eller två familjefoton?

Fakta: ML-1660 och systermodellen ML-1665 är laserskrivare och skriver ut 16 svartvita sidor i minuten. Går från viloläge till första utskriften på åtta sekunder. Är i butik under maj med det rekommenderade återförsäljarpriset 1000 kronor.

Topics

Contacts

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Press contact Kommunikationsbyrån Jung Relations Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Press contact PR Consumer Electronics Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667