Skip to content

Press release -

Samsungs reklamfilm för 3D led-TV visas på bio

3D-effekten är svår att förklara i ord, därför väljer Samsung att förstärka marknadsföringen av sin nya 3D led-TV med bioreklam, i just 3D.
Samsungs reklamfilm kommer att visas på SF Bios biografer.

 

Många biobesökare har under den senaste tiden upplevt den nya generationen 3D på bio. Utbyggnaden av digitala projektorer som kan visa 3D-film är i full gång, nu finns det minst en salong som kan visa 3D på varje SF Bio biograf över hela landet.

 

När marknadskampanjen för världens första 3D led-TV nu drar i gång i Sverige så väljer Samsung att göra det tillsammans med SF Media på bio.

– Vi har sett 3D-filmer slå igenom på bio, nu kommer också reklamfilmerna i 3D. Att Samsung väljer bio bidrar till det totala intresset för 3D, säger David Bonnier, vd för SF Media.

Den fjärde juni är det biopremiär över hela landet för Samsungs bioreklam.

 

– Samsung står för innovation inom TV-utveckling, vi vill också vara i framkant med hur vi presenterar 3D led-TV för marknaden. Vi har därför valt att förstärka kampanjen med bioreklam i 3D, säger Robert Widerström, Samsungs nordiske marknadschef för ljud och bildprodukter.

 

Samsungs bioreklam i 3D är regisserad av Sam Brown och filmad i Buenos Aires. Det tog åtta månader att förbereda filmen. 1256 led-TV apparater användes.

 

– Vi vill bjuda in till en 3D-upplevelse. Den bästa platsen för det är i biosalongen där 3D nu har fått ett starkt genombrott, säger Robert Widerström.

 

Se hur reklamfilmen om världens första 3D led-TV producerades.

http://www.youtube.com/watch?v=X5NrfK5fUqo

Topics


Samsung Electronics Co Ltd, Korea, är en ledande producent av tv, minneschips, mobiltelefoner och bildskärmspaneler med 18 800 anställda i 65 länder inom åtta oberoende affärsområden. Den konsoliderade försäljningen uppgick under 2009 till 116,8 miljarder dollar. Samsung Electronics Nordic AB omsatte under 2009 9,4 miljarder kronor. Sedan 1992 har företaget vuxit snabbt, har i dag 320 medarbetare och erbjuder det senaste inom mobiler, ljud och bild, IT-produkter och vitvaror.

 

SF Media AB är ett dotterbolag till SF Bio AB, Skandinaviens ledande biografföretag. SF Media visar reklamfilm i ett rikstäckande nätverk som består av 100 biografer med totalt 400 salonger i 66 städer.

Reklam på bio är ett av de mest effektiva rörliga reklammedierna. Reklamfilmen ses som en del av bioupplevelsen och över 70 procent av biobesökarna är positiva till reklam på bio och kommer ihåg reklamfilmerna. Reklam på bio kan visas riks, lokalt eller anpassat till specifika målgrupper.

Biopublikens kärna består av 15 – 34-åringar men växer i flera målgrupper. Reklam på bio kan köpas som 360 graders kommunikation. SF Media erbjuder annonsering på en av Sveriges största sajter; sf.se, SF Bios populära tidning Film på Bio, närvaro genom events och integrerad kommunikation på biograferna i foajé eller i salong.

Contacts

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Press contact Kommunikationsbyrån Jung Relations Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Press contact PR Consumer Electronics Consumer electronics: Home Appliances