Skip to content
Samsungs nya skrivare är snabbast i världen

Press release -

Samsungs nya skrivare är snabbast i världen

62 sidor per minut. Det är det nya hastighetsrekordet för svarvita skrivare, och innehas av Samsungs nya företagsmodell ML-6510. Kön vid skrivaren har aldrig varit kortare än nu. Men Samsungs nya företagsskrivare erbjuder inte bara kort väntetid utan också en hög driftsäkerhet och smarta lösningar som minskar företagets miljöpåverkan.

Världens snabbaste svartvita skrivare, Samsungs ML-6510, skickar ut vanliga A4-utskrifter på mindre än en sekund per sida. Bakom den snabba utskriftshastigheten ligger skrivarens dubbelkärniga processor på 700 megahertz och ett systemminne på upp till 768 megabyte. För att kunna hantera tunga dokument snabbt och effektivt stödjer Samsungs ML-6510 dessutom gigabit-nätverk, som gör att även tunga filer som stora Powerpoint-dokument kan överföras och hanteras snabbt och utan att skapa väntetider.

Driftsäker som få

Samsungs ML-6510 är en av marknadens mest driftsäkra svartvita skrivare med en maxkapacitet på 275 000 dokument per månad, och en specialanpassad toner som klarar upp till 30 000 sidor innan den behöver bytas ut. ML-6510 kan minska antalet driftstopp med upp till 50 procent jämfört med motsvarande produkter på marknaden. Detta mycket tack vare Samsungs nya teknik för pappersseparation, vilket innebär att man undviker vanliga problem som dubbel pappersmatning.

Simulator visar miljöpåverkan

Den förbrukning av el, koldioxid och papper som genereras vid utskrifter på ML-6510 kan övervakas och simuleras genom skrivarens eco-funktion. Med några få knapptryckningar kan skrivarens inställningar för exempelvis toner och utskriftsval anpassas för att skapa minsta möjliga belastning på utsläppsnivåer och utskriftskostnader. Eco-funktionen tar dessutom fram ett mätresultat för den miljöpåverkan som utskriftshanteringen skapar, vilket kan användas i företagets arbete med miljösatsningar eller miljömål.

Fakta: ML-6510 är en monolaserskrivare anpassad för företagens behov. ML-6510 har en kapacitet på 62 A4-utskrifter per minut och 275 000 utskrivna sidor per månad. Dubbelkärnig processor på 700 megahertz, upp till 768 megabyte arbetsminne och stöd för gigabit Local Area Network. Toner som klarar 30 000 utskrifter innan byte. Anti-jam-teknik för ökad driftsäkerhet ger en frekvens på ett pappersstopp per 120 000 utskrifter, 50 procent lägre än jämförbara modeller. Eco-funktion med simulering av koldioxidutsläpp samt el- och pappersförbrukning. Lätt att hantera via en numerisk meny och snabbknappar för sparlägen.  I butik i början av juni. Rekommenderat återförsäljarpris vid lansering: 13 800 kr.

Topics

Contacts

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Press contact Kommunikationsbyrån Jung Relations Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Press contact PR Consumer Electronics Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667