Skip to content
Samsungs nya Odyssey gamingmonitor line-up är nu tillgänglig i Norden

Press release -

Samsungs nya Odyssey gamingmonitor line-up är nu tillgänglig i Norden

Nu lanserar Samsung Nordic Odyssey Neo G7 samt Odyssey Neo G8 – två nya produkter i Odyssey line-upen.

STOCKHOLM, Sverige – 27 juli, 2022 – Nu släpper Samsung Electronics 2022 års modeller av Odyssey Neo G7 samt Odyssey Neo G8 i Norden. Lanseringen stärker Odyssey Neo G8 branschledande position när det gäller att leverera en verklighetstrogen spelupplevelse. G85NB är den första gaming-monitorn utrustad med 240Hz 4K. Den finns i ett 32-tumsformat vilket erbjuder realistisk bildkvalitet, snabba svarstider och högkvalitativ prestanda.

- VI är glada över att presentera våra nya Odyssey-skärmar, där bland annat den nya 4K-gamingmonitorn är ett spännande tillskott som levererar både innovation och fler möjligheter till våra användare. Odyssey erbjuder fantastiska funktioner och verklighetstrogen bildkvalitet vilket skapar en helt ny spelupplevelse, säger Jakob Hultkvist, direktör för Display-divisionen på Samsung i Norden.

Odyssey Neo G8 (G85NB)
Den nya 32-tums Odyssey Neo G8 är världens första och snabbaste bildskärm som kombinerar en 4K (3,840 x 2,160) 1000R krökt VA-panel med Quantum Matrix-teknologi. 4K-upplösningen stöds också av ett färgomfång på upp till 95 procent av DCI-P3-färgomfånget. Designen har inspirerats av den ikoniska stilen hos Odyssey Neo G9, vilket erbjuder en enkel exteriör som är packad med premiumfunktioner för spelprestanda.

Tillsammans med AMD FreeSync Premium Pro tillåter spelmonitorn en uppdateringsfrekvens på upp till 240Hz och en svarstid på endast 1ms, vilket kan maximera potentialen och ger möjlighet att spela på högsta nivå i olika miljöer. Neo G8 använder också Quantum Mini LED-teknik, vilket ger en fin och exakt kontroll av de tätt packade lysdioderna. Detta säkerställer att spelare ser både mörka och ljusa scener tydligt.

Odyssey Neo G8 har även ett brett utbud av innovativa funktioner som förbättrar spelupplevelsen. Skärmen är bland annat utrustad med den nya skärmtekniken Matte Display. Tekniken ger antireflexskydd vilket kan minimera distraktioner. Dessutom har bildskärmen ett höjdjusterbart stativ (HAS), samt vrid- och tiltfunktion samt VESA-kompatibel montering. Användare kan alltså anpassa sitt utrymme för ökad komfort.

Odyssey Neo G7 blev nyligen uppmärksammad för sin innovativa teknik och utsågs till en vinnare i CES 2022 i kategorin Best of Innovation och Innovation Award Honoree.

Odyssey Neo G7 (G75NB)
Samsung utökar även sitt utbud med nya Odyssey Neo G7. Monitorn har en 32-tums 4K (3,840 x 2,160) bildskärm med en 1000R böjd VA-panel, en uppdateringsfrekvens på upp till 165 Hz och en svarstid på 1 ms som ger väldigt bra spelprestanda.

G7 har många av de funktioner som Odyssey Neo G8-modellen har, inklusive AMD FreeSync Premium Pro, Quantum Mini LED-teknik samt Quantum HDR 2000 med 2 000 nit toppljusstyrka och ett verklighetstroget kontrastförhållande.

Stativet reducerar friktion under användning för god prestanda, produktivitet och komfort. Spelare kan också komma åt sitt innehåll snabbare, utan att behöva bläddra genom flera ingångar. Genom att enkelt slå på datorn kommer monitorn omedelbart känna igen innehållet och växla mellan ingångarna.

Odyssey G4 (G40B)
G40B är ett bra alternativ för spelare som letar efter en bildskärm med alla viktiga spelfunktioner kombinerat med en futuristisk design. Odyssey G4 finns tillgänglig i 25- och 27-tum samt full HD-upplösning (1 920 x 1 080). Modellen erbjuder snabb uppdateringsfrekvens på upp till 240Hz, svarstid på 1 ms, IPS-panel med bred betraktningsvinkel och HDR10-stöd för spel på hög nivå. Detta förstärks ytterligare av AMD FreeSync Premium och G-SYNC-kompatibilitet för smidigt spelande. Användare kan även hitta den bekväma spelpositionen med hjälp av funktioner som höjdjusterbart stativ, snurra, luta och vrida.

För mer information om Samsung Odyssey, vänligen besök: www.samsung.com/se/


Rekommenderade cirka priser:

  • Odyssey Neo G8– 16 195 kr
  • Odyssey Neo G7– 14 195 kr
  • Odyssey G4 27”– 4 399 kr
  • Odyssey G4 25”– 3 899 kr


Topics


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Contacts

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Press contact Kommunikationsbyrån Jung Relations Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Press contact PR Consumer Electronics Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667