Följ Samsung Electronics Nordic AB

Samsungs första androidmobil med framskjutbart tangentbord

Pressmeddelande   •   Okt 06, 2010 13:00 CEST

Galaxy 551 är Samsungs första androidmobil med framskjutbart tangentbord. Med Android 2.2 och Samsunglösningar för säkerhetspolicys samt androidmobilernas bästa e-posthanterare, är Galaxy 551 det perfekta valet som företagsmobil.

Galaxy 551 är androidmobilen som företagen har väntat på. Det är Samsungs första androidmobil med ett framskjutbart tangentbord som har Å, Ä, Ö. Och i kombination med att från start att ha Android 2.2 och ett trettiotal Samsunglösningar klarar Galaxy 551 företagens hårda säkerhetspolicys för e-post och datahantering vilket gör Galaxy 551 till en effektiv jobbmobil.*)

Man får med Galaxy 551 androidmobilernas bästa e-posthantering och kalenderfunktionalitet. Bland annat kan man vidarebefordra mejl, flytta mejl mellan mappar, läsa mejl i html-format och ha signatur i skickade mejl från mobilen. Även kalenderfunktionen har utvecklats och det går nu att både acceptera mötesinbjudningar och bjuda in själv.

Mer än företagsmobil

Den som ofta uppdaterar sin Facebookstatus, skriver inlägg på Twitter eller många sms kommer att gilla det framskjutbara tangentbordet. Och för att vara en mobil med ett framskjutbart tangentbord har Galaxy 551 en slimmad design som ligger skönt i handen. Den har inbyggd gps och kartor för navigation och tack vare multifunktion kan man exempelvis även lyssna på radio samtidigt. På Android Market finns det dessutom 10 000-tals applikationer att välja mellan för att göra sin Galaxy 551 än mer personlig.

Med Galaxy 551 får Samsung det bredaste utbudet med en androidmobil för varje användare. I butiken finns sedan tidigare flaggskeppet Galaxy S med den fyra tum stora ljusstarka super amoled-skärmen, minstingen Galaxy 5 med en 2,8 tum stor pekskärm samt den något större och prisvärda Galaxy 3. De har alla Android 2.1 och är uppgraderingsbara till Android 2.2. Och dessutom ska vi inte glömma bort den mobila surfplattan Galaxy Tab med den sju tum stora pekskärmen.

*) Galaxy 551 har SSL-krypterad kommunikation mellan mobilen och e-postservern. Man kan sätta ett lösenord med både bokstäver och siffror för att låsa upp mobilen. Endast ett antal försök är tillåtet, därefter låses mobilen. En administratör kan dock låsa upp en låst mobil. Det går även att sätta så att lösenordet måste ändras regelbundet. En borttappad/stulen mobil kan formateras centralt, då raderas all information i mobilen – både kontaktuppgifter och nedladdade dokument. Ifall uppställd säkerhetspolicy inte följs hindrar Galaxy 551 automatiskt datatrafiken mellan mobilen och e-postservern. För bättre ekonomisk kontroll har Galaxy 551 stöd för begränsningar i tillåten datatrafik vid nedladdning av bilagor och användande utomlands, så kallad roaming.

Fakta: Galaxy 551 har en 3,2 tum stor kapacitiv tft-pekskärm om 240x400 pixlar. Android 2.2, 667MHz-processor, användargränssnittet TouchWiz 3.0 med Social Hub. Gps, Google Maps och Layar Augmenter Reality. FM-radio, musikspelare samt videospelare som klarar formaten DivX, mpeg4, h263, h.264. Kamera om tre megapixlar och spelar in video med 30fps. Stöd för flera ActiveSync-konton. WiFi och stöd för dlna. Hspda 7,2 mbs, edge, gprs. 160 Mb inbyggt minne och plats för minneskort. Batteri: 1200 mAh. I butik under november till det rekommenderade återförsäljarpriset 3500 kronor.

Bifogade filer

PDF-dokument