Följ Samsung Electronics Nordic AB

Samsung vill sprida julstämning till fler – erbjuder virtuellt möte med Jultomten

Pressmeddelande   •   Dec 10, 2020 14:06 CET

Inför årets julsäsong inleder Samsung ett samarbete med ingen mindre än Jultomten. Möjligheten att stämma digital träff med Tomten, i kombination med ett nytt AR-filter för Instagram, ska hjälpa människor som inte har möjlighet att resa att komma i ordentlig julstämning i december.

Stockholm, 10 december 2020 – De rådande omständigheterna i världen begränsar möjligheten för människor att träffas och umgås med varandra. För många blir detta även ett hinder för att leva ut traditioner, inte minst i jultider. Ett tydligt exempel på detta är hur julfirare varje år vallfärdar till Lappland för att försöka få en glimt av Jultomten. Under december månad lanserar Samsung därför kampanjen Christmas for All, i syfte att ge människor fler möjligheter att komma i riktig julstämning.

Jultomtens kontor är öppet under hela året, och under dessa utmanande tider med restriktioner har tomten med team behövt komma på nya sätt att möta barn och alla andra personer som är unga i sinnet. I ljuset av detta vill Samsung dra sitt strå till stacken och kommer därför att erbjuda möjligheten att träffa Jultomten genom en virtuell lösning. Här får man även chansen att föreviga sig själv i ett autentiskt jullandskap – genom en AR-filter för Instagram som återskapar Tomtens omtalade hemvist, vackra Rovaniemi i Lappland.

Vinn ett videomöte med Jultomten
Vinnarna av tävlingen Connect with Santa belönas med möjligheten att få träffa Jultomten, berätta om sina julklappsönskningar och får även en frågestund tillsammans med Tomten. Tävlingen går av stapeln på Facebook den 9 december, där totalt tio lyckliga vinnare från Finland och Sverige kommer få möjligheten att delta i detta digitala möte. Man deltar i tävlingen på Samsungs Facebook-sida, och för den som inte vill tävla finns det även möjlighet att köpa en virtuell biljett för en videostund med Tomten. Biljetten kan köpas till rabatterat pris via Samsung Members-appen.

– Självklart är det allra roligast att möta barnen på riktigt, ansikte mot ansikte. Men i dessa tider måste jag ändå erkänna att den moderna tekniken är fantastisk. Den gör det möjligt för mig att träffa alla de människor som inte kan komma hit personligen. Att ändå få mötas är väldigt viktigt för mig, och därför känns det såklart roligt att kunna chatta med mina vänner, säger Jultomten.

Utöver tävlingen har Samsung tagit fram ett urval av AR-filter för Instagram-stories, som gör att användaren kan ta bilder tillsammans med Jultomten eller i det stämningsfulla jullandskapet. Bilden kan naturligtvis delas genom stories-funktionen på Instagram, såväl som sparas och skickas som ett digitalt julkort till vänner och familj. Dessa julfilter kommer att finnas tillgängliga från och med vecka 51 på alla mobila enheter med aktiva Instagram-konton.

Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Bifogade filer

PDF-dokument