Följ Samsung Electronics Nordic AB

Samsung utökar sitt lagringserbjudande - lanserar ny serie USB-minnen

Pressmeddelande   •   Aug 21, 2015 09:00 CEST

Tre nya USB-minnen från Samsung levererar hög prestanda, stilfull design och smart formspråk

Stockholm – 21 augusti, 2015 – Samsung lanserar nu en ny serie USB-minnen som kommer i tre olika ergonomiska utföranden alla utrustade med Samsungs robusta NAND flashteknik.

De nya USB-minnena utgör en del av Samsungs olika minneslösningar till konsumenter och företagskunder. I Samsungs portfölj av lagringslösningar ingår även av en serie av SD- och microSD kort, samt interna och externa SSD:er. De nya USB 3.0 enheterna är även kompatibla med USB 2.0, kommer i en stilfull metalldesign och är utrustade med Samsung 5-proof-teknik och 5 års garanti. 

Minnen för alla ändamål
Samsungs nya USB-minnen kommer i tre olika utföranden, en klassisk USB-sticka, en DUO-design och en FIT-design. Samtliga minnen har en läs- och skrivhastighet på 130 MB/s. 

Den klassiska USB-stickan kommer i en champangefärgad metall och läcker design. Designen lämpar sig framförallt för datoranvändande och minnet är 40 mm långt och väger nio gram. USB-stickan kommer i storlekarna 16GB, 32GB och 64GB. 

FIT-minnet är de minsta av de tre och lämpar sig perfekt för Notebooks och USB-portar i bilar. Minnet är mindre än 20mm långt och väger strax över två gram. FIT kommer i storlekarna 32GB och 64GB. 

DUO-minnet är speciellt framtaget för användaren på språng, det fungerar utmärkt med datorer, smartphones och tablets då minnet har kopplingar för både standard USB och micro USB. DUO-minnet fungerar med Android-enheter med hjälp av micro USB 2.0. Minnet kommer i storlekarna 32GB och 64GB är mindre än 37mm långt och väger mindre än sex gram.

Samsung 5-proof teknik
Samtliga USB-minnen är utrustade med Samsungs 5-proof teknik. Detta garanterar att de klarar av att vara i havsvatten i upp till 72 timmar och överleva temperaturer från 0°C till 60°C. Data som sparas på minnena påverkas inte av strålningen från röntgenmaskiner på flygplatser eller av kraftiga stötar. Tekniken garanterar även att minnena kan motstå den kraft som uppstår i en magnetröntgen.

Den nya serien av USB-minnen kommer att finnas tillgänglig i butik den 21 september till ett rekommenderat pris på:

BAR (USB-sticka)
16GB – 120 kronor
32GB – 170 kronor
64GB – 300 kronor

FIT
32GB – 170 kronor
64GB – 300 kronor

DUO
32GB – 190 kronor
64GB – 300 kronor

Alla modeller kommer att finnas tillgängliga i 128GB i samtliga utföranden senare i år.

Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, audio, smartphones, tablets, wearables, kameror, vitvaror, skrivare, professionella skärmar, ssd, minneskort, medicinsk utrustning, nätverkssystem, halvledare samt LED-lösningar. Vi är också ledande inom Internet of Things, bland annat genom våra initiativ inom det smarta hemmet. Med 307 000 medarbetare i 84 länder har Samsung en årlig försäljning på 196 miljarder dollar. För att upptäcka mer besök www.samsung.se samt den officiella bloggen www.global.samsungtomorrow.com

Bifogade filer

PDF-dokument