Skip to content
Samsung utökar sin portfölj av wearables med fokus på välmående

Press release -

Samsung utökar sin portfölj av wearables med fokus på välmående

Samsung Galaxy Watch7, Galaxy Watch Ultra och Galaxy Ring introducerar nya, smarta upplevelser i hela produktserien, med fokus på att förhöja vardagen och användarnas välmående


Samsung lanserar idag de nya modellerna Galaxy Watch7, Galaxy Watch Ultra och Galaxy Ring[1]. Genom dessa smarta wearables utvidgar man möjligheterna med Galaxy AI[2] och gör avancerade upplevelser – designade för att motivera och förbättra användarnas välmående[3] – tillgängliga för fler.

Lanseringen av nya wearables är en del av Samsungs vision för Galaxy AI, som syftar till att förbättra AI-funktionerna och erbjuda en mer heltäckande upplevelse med insikter om välmående för användarna. Galaxy Ring är utrustad med funktioner som följer och uppmärksammar användarens välmående samt tillhandahåller personliga insikter. Galaxy Watch7 erbjuder, genom sina intelligenta funktioner, möjligheten till skräddarsydda träningsprogram. Galaxy Watch Ultra – det senaste tillskottet till Galaxy Watch-serien – är Samsungs mest avancerade smartklocka, designad för att lyfta användarnas välmående till nästa nivå.

“Vi är stolta över att presentera våra senaste innovationer inom bärbar teknik – Galaxy Ring, Galaxy Watch7 och Galaxy Watch Ultra. De är designade för att ge användarna en komplett översikt över deras välmående med förbättrade funktioner som sömnspårning och pulsmätning. Det är också perfekta produkter för de som vill få en extra boost i sin träning med skräddarsydda insikter och råd. Den här lanseringen är ett sätt för oss att hjälpa våra användare att leva ett mer balanserat liv, säger Anders Elmby, MX-Director för Samsung i Norden.

Galaxy Watch7: Omfattande insikter för en bättre välmående i vardagen

Galaxy Watch7[4] är designad för att hjälpa dig att få en helhetsförståelse av dig själv och motivera till ett hälsosammare liv. Användare kan exakt spåra över 100 träningspass och bygga träningsrutiner genom att kombinera olika övningar med Workout Routine. Funktionen Race[5] gör att man kan jämföra sina träningspass i realtid för att se över sina framsteg vilket gör det lättare att hålla motivationen uppe. Få en komplett kropps- och konditionsbild med Body Composition[6].

Galaxy Watch7 är utrustad med en avancerad AI-algoritm för sömnanalys. Den erbjuder även funktionen Heart Rate Monitoring[7], som ger realtidsanalyser och varningar för onormalt höga eller låga hjärtfrekvenser. Den har även möjlighet att upptäcka oregelbunden hjärtrytm som tyder på förmaksflimmer (AFib) med IHRN (Irregular Heart Rhythm Notification) [8]. Få även en djupare förståelse för ditt hjärta med EKG[9] och blodtrycksmätning[10].

Förbättrade BioActive-sensorerna mäter värden mer noggrant än tidigare[11] och ger användarna en mer övergripande och bättre förståelse för sitt välmående. För första gången låter Galaxy Watch7 användare enkelt spåra dysfunktionella proteiner (AGE) direkt från handleden med en AGE:s Index[12]. AGE:s Index visar på användarens biologiska åldersprocess och ger en indikation på det metaboliska välmåendet.

Galaxy Watch7 är utrustad med det mest kraftfulla chippet i Watchserien hittills och en 3nm-processer vilket ger tre gånger snabbare CPU och 30 procent förbättrad energieffektivitet i applikationsprocessorn[13]. Dessutom har den ett GPS-system med dubbla frekvenser [14] vilket ger mer noggranna platsspårningar[15] – även i täta stadsmiljöer.

Galaxy Watch7 får även flera nya armband[16], inklusive en ringformad design och färgglada sömdetaljer, tillsammans med en mängd olika urtavlor. Galaxy Watch7 ger också mer sömlösa upplevelser mellan andra anslutna Samsung Galaxy-enheter. Svara på meddelanden med Suggested replies[17], som föreslår lämpliga svar genom att analysera tidigare konversationer genom Galaxy AI. Styr Galaxy Watch med en dubbel knipgest[18] exempelvis om man har händerna fulla och behöver ha tillgång till sin Samsung Wallet[19] och utföra betalningar eller ta fram sitt digitala ID-kort.

Galaxy Watch7 finns i två storlekar: large and small. Galaxy Watch7 large finns i färgerna Green och Silver medan Galaxy Watch7 small finns i färgerna Green och Cream.

Galaxy Watch Ultra: Maximal prestanda

Galaxy Watch Ultra är en helt ny produkt och mest kraftfulla produkten i Galaxy Watchserien. Den har en ny design som förbättrar skyddet medan ett Dynamic Lug System ger ökad komfort. Ramen är gjord av titan i grad 4[20] och har en vattentålighet på 10ATM[21]. Galaxy Watch Ultra är anpassad för att fungera under förhållanden som sträcker sig från 500 meter under havsytan till 9 000 meter över havet. Det gör att den är perfekt att använda vid träning i extrema miljöer[22].

Den som gillar att utöva triathlon kan spåra sin träningsutveckling i flera olika sporter samtidigt med nya multisportsbrickan. Plus, den nya Functional Threshold Power (FTP) är anpassad för cykelträning och mäter den maximala cykelkraften på fyra minuter med AI-driven FTP-statistik [23]. Galaxy Watch Ultra har också en avancerad Personalized HR Zone[24] så att man kan träna med optimal intensitet baserat på sin fysiska förmåga.

Med den nya snabbknappen kan användare direkt få tillgång till sina träningspass och andra funktioner. Dessutom kan man aktivera Emergency Siren[25] vid nödsituationer. Galaxy Watch Ultra byter automatiskt till nattläge[26] för att öka läsbarheten i mörker. Med en maximal ljusstyrka på 3 000 nits garanterar Galaxy Watch Ultra också läsbarhet även i starkt solljus. Den har även en batteritid på upp till 100 timmar vid energispararläge[27] och upp till 48 timmar i Exercise Power Saving[28].

Galaxy Watch Ultra[29] finns i en storlek på 47millimeter i färgerna Titanium Gray, Titanium White, och Titanium Silver.

Galaxy Watch7 och Galaxy Watch Ultra är de första Android-smartklockorna som drivs av Wear OS 5, den kraftfullaste versionen av Wear OS hittills. Wear OS 5 – med sin avancerade prestanda och energieffektivitet – gör interaktionerna smidigare och låter dig använda din Galaxy Watch längre. Dessutom kan användare maximera sin upplevelse med tillgång till en mängd populära appar direkt från handleden, inklusive Samsung Galaxy-tjänster, Google-appar och andra populära appar från tredje part.

Samsungs integrerade Galaxy-ekosystem erbjuder nya möjligheter och många fördelar. Genom att använda Galaxy Watch och Galaxy Ring tillsammans får du en mer sömlös och exakt analys av ditt välmående, med förbättrad precision dygnet runt, särskilt för sömnövervakning. Dessutom förlängs batteritiden i Galaxy Ring med upp till 30% när den används tillsammans med Galaxy Watch.

Galaxy Ring: Förenklat välmående med sömn som grund

Galaxy Ring[30] erbjuder ett enkelt sätt att dagligen hantera ditt välmående. Ringen är designad för kontinuerlig wellness tracking dygnet runt[31]. Galaxy Ring har en distinkt konkav design och väger endast mellan 2,3 och 3,0 gram[32] och erbjuder en batteritid på upp till sju dagar[33]. Dessutom är den utrustad med 10ATM vattentålighet[34] och en yta i titan (klass 5)[35]. Galaxy Ring kommer i tre färglalternativ: Titanium Black, Titanium Silver och Titanium Gold, tillsammans med ett storlekskit[36] som hjälper dig att hitta rätt storlek bland nio alternativ.

Med Galaxy Ring integreras all data och alla insikter i Samsung Health[37]. Med hjälp av Galaxy AI blir alla data and insikter integrerat i Samsung Health. Galaxy Ring har också Samsungs bästa sömnanalys[38] och en kraftfull AI-algoritm som hjälper användaren att förstå sina sömnmönster och bygga bättre vanor. Tillsammans med Sleep Score och snarkningsanalys erbjuder enheten nya mätvärden som rörelser under sömn, sömnlatens, hjärt- och andningsfrekvens, vilket ger en detaljerad och korrekt analys av din sömnkvalitet. Med funktionen Cycle Tracking[39] får du bättre överblick över din menstruationscykel genom kontinuerlig övervakning av kroppstemperaturen under natten.

Det nya Energy Score[40], en funktion möjliggjord av Galaxy AI, ökar din medvetenhet om hur ditt välmående påverkar ditt dagliga liv. Detta poängsystem beräknas genom att utvärdera dina fysiska och mentala tillstånd baserat på fyra betydande faktorer: sömn, aktivitet, sömnpuls och sömnpulsvariation.

Galaxy Ring stöder också bredare övervakning av dagligt välmående, vilket gör att du kan hålla dig informerad om ditt hjärta med Heart Rate Alert[41]. Denna funktion ger omedelbara notifikationer om ovanligt höga eller låga hjärtfrekvenser i realtid via Samsung Health-appen. Du kan få ytterligare detaljer om din hjärtfrekvens, inklusive hjärtslag per minut, starttid och tidslängd med Live Heart Rate Check. Galaxy Ring inkluderar även automatisk spårning av promenader och löpning genom Auto Workout Detection[42], samt dagliga träningspåminnelser med Inactive Alert. Dessutom kan du enkelt ta foton eller avfärda ditt larm på Samsung Galaxy-smartphones med ett dubbelnyp via Gestures[43].

Tillgänglighet[44]

Galaxy Watch7 och Galaxy Watch Ultra kommer att vara tillgängligt för förbeställning på utvalda marknader från och med den 10 juli, med officiell säljstart 24 juli.

Galaxy Watch Ultra har ett rekommenderat startpris på 8 490 SEK. Galaxy Watch7 finns i två storlekar: 40 mm och 44 mm. Det rekommenderade startpriset är satt till 3 790 SEK för 40 mm-modellen och 4 190 SEK för 44 mm-modellen.

Galaxy Ring kommer att finnas tillgänglig för förbeställning på utvalda marknader från och med den 10 juli, med officiell säljstart 24 juli. Svensk lansering meddelas vid ett senare tillfälle.

Galaxy Watch7 Galaxy Watch Ultra
Färg – 44mm: Green, Silver

– 40mm: Green, Cream

– 47mm: Titanium Silver, Titanium Gray, Titanium White
Mått[45]
och vikt
[46]
– 44mm: 44.4 x 44.4 x 9.7 mm, 33.8g

– 40mm: 40.4 x 40.4 x 9.7 mm, 28.8g

– 47mm: 47.4 x 47.4 x 12.1mm, 60.5g
Skärm Sapphire Crystal

– 44mm: 1.5-inch (37.3 mm) 480×480 Super AMOLED, Full Color Always On Display

– 40mm: 1.3-inch (33.3 mm) 432×432 Super AMOLED, Full Color Always On Display

Sapphire Crystal

– 47mm: 1.5-inch (37.3mm) 480×480 Super AMOLED, Full Color Always On Display

Processor Exynos W1000 (5 Core, 3nm)
Minne
och lagring
2GB minne med 32GB intern lagring
Batteri[47] – 44mm: 425mAh

– 40mm: 300mAh

590mAh
Laddning Snabbladdning (WPC-baserad trådlös laddning)
OS[48] Wear OS Powered by Samsung (Wear OS 5)
UI One UI 6 Watch
Sensorer Samsung BioActive Sensor (Optical Bio-signal sensor+ Electrical Heart Signal + Bioelectrical Impedance Analysis), Temperature Sensor, Accelerometer, Barometer, Gyro Sensor, Geomagnetic Sensor, Light Sensor Samsung BioActive Sensor (Optical Bio-signal sensor+ Electrical Heart Signal + Bioelectrical Impedance Analysis), Temperature Sensor, Accelerometer, Barometer, Gyro Sensor, Geomagnetic Sensor, Light Sensor
Uppkoppling LTE[49], Bluetooth 5.3, Wi-Fi 2.4+5GHz, NFC, GPS(L1+L5)/Glonass/Beidou/Galileo
Slitstyrka[50] 5ATM + IP68 / MIL-STD-810H 10ATM41+IP68[51] / MIL-STD-810H /Ocean Swimming, Operation Temperature/ Altitude Guaranteed
Kompatibilitet Android 11 eller senare med mer än 1.5GB minne[52]

Galaxy Ring
Färg Titanium Black, Titanium Silver, Titanium Gold
Mått
och vikt
6
7.0 mm x 2.6 mm, 2.3g (Size5) ~ 3.0g (Size13)
Storlek11 9 (Size 5 – 13)
MCU Nordic MCU
Minne 8MB
Batteri9 Galaxy Ring: 18mAh (US 5) – 23.5mAh (US 13)
Laddningsfordral: 361 mAh
Upp till 7 dagar

Full användning: 80min

Sensorer Accelerometer
PPGO
2PD+2LED(G)+2VCSEL(R,IR)
Kroppstemperatur
Uppkoppling BLE 5.4
Slitstyrka 10ATM7, IP68 / Titanium8
Laddningsfordral10 Size: 48.9 (W) x 48.9 (L) x 24.51(H)
Vikt: 61,3 g
Material: PC + SUS (gångjärn)
Batteri: Ger bärbar laddning (361mAh)

[1] Tillgängligheten kan variera beroende på marknad, modell och den parade smartphonen. Alla funktioner, egenskaper, specifikationer och annan produktinformation som tillhandahålls i detta dokument, inklusive, men inte begränsat till, fördelar, design, prissättning, komponenter, prestanda, tillgänglighet och kapacitet för produkten kan ändras utan föregående meddelande.
[2] Samsung ger inga löften, försäkringar eller garantier om riktigheten, fullständigheten eller tillförlitligheten av utdata som erbjuds av AI-funktioner. Inloggning på ett Samsungkonto kan krävas för att använda vissa av Samsungs AI-funktioner. Galaxy AI-tjänsten kan vara begränsad för minderåriga i vissa regioner med åldersbegränsningar gällande AI-användning. Galaxy AI-funktioner kommer att erbjudas gratis fram till slutet av 2025 på de Samsung Galaxy-enheter som stöds. Andra villkor kan gälla för AI-funktioner som tillhandahålls av tredje part.
[3] Avsedd endast för allmänt välbefinnande och träningssyfte. Ej avsedd för användning vid upptäckt, diagnos, behandling, övervakning eller hantering av något medicinskt tillstånd eller sjukdom. All hälsorelaterad information som nås via enheten och/eller applikationen ska inte behandlas som medicinsk rådgivning. Användare bör söka medicinsk rådgivning från en läkare. Vissa funktioner kan variera beroende på marknad, operatör eller den ihopkopplade enheten.
[4] Kompatibla smartphones och tillgängliga funktioner kan variera beroende på land eller region, operatör eller enhet.
[5] Race är endast tillgängligt för utomhuslöpning och utomhuscykling. För jämförande mätningar krävs att den körs på samma väg som den tidigare genererade vägen. Användare kan jämföra genom att välja en av posterna från en tidigare tidsram på upp till 14 dagar. Att jämföra rekord genom Race är endast tillgängligt när man startar på samma plats som det tidigare rekordets startpunkt. Den konverteras automatiskt till körläge om den avviker från sin tidigare väg med mer än 10 procent.
[6] Body Composition stöds endast i Samsung Galaxy Watch4-serien och senare släppta Galaxy Watch-modeller. Body Composition ska inte användas om man har en pacemaker eller annan implanterad medicinsk utrustning, eller vid graviditet. All hälsorelaterad information som nås via enheten och applikationen ska inte behandlas som medicinsk rådgivning. Mätresultaten kanske inte är korrekta om man är under 20 år. Måtten är endast för personlig referens. Kontakta en läkare för råd.
[7] Funktioner för pulsövervakning är endast avsedda för allmänt välbefinnande och träningssyfte. Ej avsedd för användning vid upptäckt, diagnos, behandling, övervakning eller hantering av något medicinskt tillstånd eller sjukdom. All hälsorelaterad information som nås via enheten och applikationen ska inte behandlas som medicinsk rådgivning. Användare bör söka medicinsk rådgivning av en läkare.
[8] IHRN-funktionen är endast tillgänglig på utvalda marknader. Det är inte avsett att ge ett meddelande för varje avsnitt av oregelbunden rytm som tyder på AFib och frånvaron av ett meddelande är inte avsett att indikera att det inte finns någon sjukdomsprocess. Det är inte avsett för användare med andra kända hjärtrubbningar.
[9] EKG-funktionen är endast tillgänglig på utvalda marknader. Det är inte avsett att ersätta traditionella metoder för diagnos eller behandling. Funktionen är inte avsedd för användare med andra kända arytmier än AFib. Användare bör inte tolka eller vidta kliniska åtgärder baserat på enhetens utdata utan samråd med en kvalificerad sjukvårdspersonal.
[10] Funktionen för att mäta blodtryck är endast tillgänglig på utvalda marknader. För att säkerställa noggrannhet bör användare kalibrera sin enhet var fjärde vecka med en vanlig blodtrycksmanschett. Den kan inte diagnostisera högt blodtryck, andra tillstånd eller leta efter tecken på hjärtinfarkt. Det är inte avsett att ersätta vanliga metoder för diagnos eller behandling av kvalificerad vårdpersonal.
[11] Jämfört med tidigare Galaxy Watch-serier.
[12] Övervakning av AGEs-index är endast tillgänglig på Galaxy Watch7 och Galaxy Watch Ultra. Galaxy Watch använder ljussensorer som fungerar inom gränserna satta av säkerhetsföreskrifterna IEC62471. Personer med ljuskänslig hud kan dock uppleva negativa reaktioner på ljuset, såsom hudmissfärgning eller utslag. Undvik att använda denna funktion om du upplever symtom på ljuskänslighet. Övervakningen av AGEs-index är endast för fitness och välmående, inte för diagnostisering och behandling av medicinska tillstånd. Om du är orolig för din hälsa bör du rådfråga en läkare för rådgivning.
[13] Jämfört med tidigare Galaxy Watch-serier.
[14] Riktigheten för GPS kan variera beroende på nätverksmiljö och andra faktorer. GPS-funktionen kräver internetanslutning. Kan användas på LTE-modeller utan ihopkopplad smartphone. Icke-LTE-modeller kräver Bluetooth-anslutning till en ihopkopplad smartphone.
[15] Jämfört med tidigare Galaxy Watch-serier.
[16] Ytterligare klockband säljs separat. Tillgängligheten kan variera beroende på marknad eller operatör.
[17] Suggested replies är endast tillgängliga på Galaxy Watch med One UI 6 Watch eller högre. Klockan kräver den senaste versionen av Wear OS installerad och måste kopplas ihop med Samsung Galaxy-smartphones som släpptes efter Galaxy S24-serien med One UI 6.1.1 eller senare, från och med juli 2024. Tjänstens tillgänglighet kan variera beroende på språk och app. Resultatens riktighet kan inte garanteras.
[18] Funktionen dubbelnyp är avstängd från början. För att använda funktionen måste den aktiveras på Galaxy Watch eller Samsung Galaxy Wearable-appen. Galaxy Watch måste paras ihop med en Samsung Galaxy-smartphone som har One UI 6.1.1 eller senare.
[19] Tillgängligheten för Samsung Wallet och dess funktioner kan variera beroende på marknad och ihopkopplad smartphone. Kontrollera Samsung Wallet FAQ (www.samsung.com/us/samsung-wallet/faq) för ytterligare information om kompatibilitet för enheter och operatörer.
[20] Titan i grad 4 appliceras delvis på de främre och bakre delarna av metallramen, exklusive displayen och fysiska knappar. De övriga delarna av ramen är en blandning av plast och titan grad 2.
[21] Galaxy Watch Ultra har en vattentålighet på 10 minuter i vatten med ett djup på 100 meter enligt ISO22810-standarden. Testet utfördes i 5 procent saltvatten och 4 ppm klorvatten. Galaxy Watch Ultra är vattentät med en IP68-klassificering baserat på laboratorietestförhållandena för nedsänkning i upp till 1,5 meter färskvatten i upp till 30 minuter. Den är inte lämplig för högtrycksvattenaktiviteter och dykning. Den kan användas för grunt vattenaktiviteter som att simma i en pool eller havet. Vattentålighet är inte ett permanent tillstånd och kan minska med tiden. Se bruksanvisningen för mer information, inklusive skötsel/instruktioner.
[22] Galaxy Watch Ultra tål temperaturer från -20°C till 55°C när den bärs på handleden, baserat på resultat från interna labbtester utförda av Samsung. Den faktiska prestandan kan variera beroende på miljön där den används. Vid mycket höga eller låga temperaturer kan laddningen blockeras, vissa funktioner kan stängas av automatiskt eller vara otillgängliga eller så kan klockan stängas av automatiskt för säkerhets skull. Dessutom kan batteriets prestanda påverkas negativt vid låga temperaturer.
[23] För att mäta personlig FTP måste en Galaxy-smartphone vara ansluten till en effektmätare. För att beräkna en mer exakt FTP är det nödvändigt att ansluta Galaxy Watch till en smartphone. FTP beräknas automatiskt när cykling sker på en medelhög till hög intensitetsnivå i mer än fyra minuter med cykeleffektmätaren ansluten till din cykel. Med hjälp av maskininlärning, ju fler användare åker upprepade gånger, desto mer exakta och personliga FTP-värden kommer att beräknas. Cykeleffektmätaren säljs separat. Traditionell FTP-analystid på professionell utrustning är upp till en timme i genomsnitt.
[24] Personlig anpassning av pulszonen är aktiverad när man väljer en löpningsaktivitet utomhus. Det krävs att man springer konsekvent i mer än tio minuter med en hastighet på minst fyra kilometer i timmen.
[25] Sirenen avger upp till 86 decibelljud och kan höras upp till 180 meter max. Ljudets ljudstyrka och omfång kan variera beroende på miljön. Hur länge sirenen kan aktiveras kan variera beroende på batteriets livslängd.
[26] Nattläget är endast tillgänglig på vissa urtavlor.
[27] I energisparläget kan vissa funktioner som Wi-Fi-anslutning, väckningsgest och andra bli otillgängliga. Det kan också finnas begränsningar för CPU-hastighet, bakgrundsnätverk och plats.
[28] När man har i gång Exercise Power saving kan vissa funktioner som nätverk/Bluetooth-anslutning, IoT-kontroll och andra bli otillgängliga. Endast tillgängligt på Galaxy Watch Ultra.
[29] Endast tillgänglig i LTE-modell.
[30] Galaxy Ring måste paras ihop med en Samsung Galaxy-smartphone med Android 11.0 eller högre och minst 1,5 GB minne. Samsung Health-appen (v6.27 eller högre) och inloggning på Samsungkonto krävs. Tjänstens tillgänglighet kan variera beroende på land eller region. Tillgängligheten för Galaxy Rings storlekar och färger kan variera beroende på land eller region.
[31] Samsungs spårningsfunktioner för hälsa är endast avsedda för det allmänna välbefinnandet och träningssyften. Ej avsedd för användning vid upptäckt, diagnos, behandling, övervakning eller hantering av något medicinskt tillstånd eller sjukdom. All hälsorelaterad information som nås via enheten och applikationen ska inte behandlas som medicinsk rådgivning. Användare bör söka medicinsk rådgivning av en läkare.
[32] Galaxy Rings vikt varierar på storlek. Storlek 5 Galaxy Ring är 2,3 g, storlek 6 Galaxy Ring är 2,4 g, storlek 7 Galaxy Ring är 2,5 g, storlek 8 Galaxy Ring är 2,6 g, storlek 9 Galaxy Ring är 2,7 g, storlek 10 Galaxy Ring är 2,9 g, storlek 11 Galaxy Ring är 3,0 g, storlek 12 Galaxy Ring är 3,1 g, storlek 13 Galaxy Ring är 3,2 g.
[33] Batteritiden är baserad på tester utförda med storlek 12 och storlek 13 Galaxy Ring. Batteritiden för storlek 12 och storlek 13 Galaxy Ring varar upp till 7 dagar på en enda laddning. Batteriets livslängd varierar beroende på ringstorlek. Batteriets livslängd baseras på resultat från interna labbtester för typiska användningsmönster som utförts av Samsung. Testad med resultat från en förutsläppt version av enheten under scenariot sömnspårning i 6 timmar, träningsdetektering i 1 timme och 30 minuter och flera specifika händelser (20 gångers återanslutning efter frånkoppling, 3 gånger ändrad Samsung Health-appinställningar , 0,5 gångers körning av Find My Ring, 3 minuters körning av gester) förutsatt 24 timmars användning per dag. Den faktiska batteritiden kan variera beroende på olika användningsmönster, enhetsmodell eller batteritillverkaren. Nominell kapacitet är 17mAh för Galaxy Ring-storlekarna 5,6,7 (batterilivslängden varar upp till 5 dagar på en laddning), 18,5mAh för storlekarna 8,9,10,11 (batteritiden varar upp till 6 dagar på en laddning ), och 22,5 mAh för storlekarna 12,13 (batteritiden varar upp till 7 dagar på en laddning). Testning utförd av Samsung med snabbladdnings USB C-kabel och Samsung 25W USB C-strömadapter. Laddningstiden varierar med inställningar, användningsmönster och miljöfaktorer; faktiska resultat kan variera.
[34] Galaxy Ring har en vattentäthet på 100 meter enligt ISO22810-standarden. Testet utfördes i 5 procent saltvatten och 4 ppm klorvatten. Galaxy Ring är också vattentät med en IP68-klassificering baserat på laboratorietestförhållandena för nedsänkning i upp till 1,5 meter sötvatten i upp till 30 minuter. Den är inte lämplig för högtrycksvattenaktiviteter och dykning. Den kan användas för grunt vattenaktiviteter som att simma i en pool eller havet. Vattentålighet är inte ett permanent tillstånd och kan minska med tiden. Om den har utsatts för havsvatten, skölj den i färskt vatten och torka efter användning. Se bruksanvisningen för mer information, inklusive skötsel/instruktioner.
[35] Titan appliceras endast på Galaxy Ring-enhetens ram.
[36] Tillgängligheten för Galaxy Rings storlekar och färger kan variera beroende på land eller region. Galaxy Ring-storlekar är baserade på amerikanska standardstorlekar (US 5 – US 13). One Sizing Kit finns gratis vid köp av Galaxy Ring. Endast en storlekssats erbjuds per beställningsnummer. Provringar som ingår i Galaxy Ring Sizing Kit är obrukbara och endast för att mäta ringstorlek. Att bära ringen i minst 24 timmar rekommenderas för att testa ringen.
[37] För Samsung Healths AI-funktioner måste hälsodata som spårats från Samsung Galaxy Ring synkroniseras med Samsung Health-appen. Den behöver åtminstone föregående dags aktivitet, sömndata och pulsdata under sömnen. Ej avsedd för användning vid upptäckt, diagnos eller behandling av något medicinskt tillstånd.
[38] Spårningsfunktioner för sömn är endast avsedda för allmänt välbefinnande och träningsändamål. Ej avsedd för användning vid upptäckt, diagnos eller behandling av medicinska tillstånd eller sömnstörningar. Måtten är endast för din personliga referens. Kontakta en läkare för råd.
[39] Menscykelspårning är tillgängligt för cykel- och periodförutsägelse som drivs av Natural Cycles. Det baseras på kroppstemperatur och fungerar på smartphones och klockor köpta i de länder där tjänsten är tillgänglig. EJ AVSEDD FÖR FÖRBEHANDLING. Om man för närvarande tar preventivmedel eller genomgår hormonell behandling som hämmar ägglossningen, kommer tjänsten inte att vara användbar för att spåra ägglossning. Förutsägelser som visas är endast för personlig referens. För att förbättra förutsägelsernas noggrannhet rekommenderas det att man bär din Galaxy Ring i minst fyra timmar under sömnen, fem gånger i veckan. Förutsägelser kan variera beroende på korrekt användning av din Galaxy Ring, indata, miljöförhållanden, etc. Avsedd för användare 18 år och äldre. Användare bör inte tolka eller vidta kliniska åtgärder baserat på de förutsägelser som gjorts utan samråd med en kvalificerad sjukvårdspersonal. Kräver senaste versionen av Samsung Health-appen.
Kräver sömndata på minst sju dagar, inklusive två dagar ledigt.
[40] Energy Score är endast avsett för allmänt välbefinnande och träningssyfte. Energy Score stöds endast i Galaxy Ring- eller Galaxy Watch4-serien och senare släppta Samsung Galaxy Watch-modeller. För att kontrollera Galaxy AI-drivna energipoäng måste hälsodata som spåras från Samsung Galaxy Watch eller Galaxy Ring synkroniseras med Samsung Health-appen. Tidigare aktivitet, sömndata och pulsdata under sömn måste spåras.
[41] Heart Rate Alert är endast avsett för allmänt välbefinnande och träningsändamål. Ej avsedd för användning vid upptäckt, diagnos, behandling, övervakning eller hantering av något medicinskt tillstånd eller sjukdom. All hälsorelaterad information som nås via enheten och Samsung Health-appen ska inte behandlas som medicinsk rådgivning. Användare bör söka medicinsk rådgivning från en läkare.
[42] Auto Workout Detection är endast avsedd för allmänt välbefinnande och träningsändamål. Ej avsedd för användning vid upptäckt, diagnos, behandling, övervakning eller hantering av något medicinskt tillstånd eller sjukdom. All hälsorelaterad information som nås via enheten och Samsung Health-appen ska inte behandlas som medicinsk rådgivning. Användare bör söka medicinsk rådgivning av en läkare.
[43] Gester är endast möjliga för kamerakontroll och avstängning av larm. Gester-funktionen kan endast användas på Galaxy Ring ihopparad med Samsung Galaxy-smartphones som kör One UI 6.1.1 eller senare. För avstängning av larm måste versionen av klockappen vara 12.3.30.35 eller senare.
[44] Tillgänglighet för färg och storlek kan variera beroende på land eller region.
[45] Uppmätt utan hälsosensorer.
[46] Uppmätt utan band.
[47] Batteriets livslängd är uppmätt efter resultat från interna labbtester för typiska användningsmönster som utförts av Samsung. Den faktiska batteritiden kan variera beroende på olika användningsmönster, enhetsmodeller, nätverksmiljöer och andra faktorer. Typiskt värde testat under laboratorieförhållanden från tredje part. Typiskt värde är det uppskattade medelvärdet med tanke på avvikelsen i batterikapacitet bland batteriproverna som testats enligt IEC 61960-standarden.
[48] Wear OS Powered by Samsung fungerar med telefoner som kör den senaste versionen av Android (exklusive Go-utgåvan och telefoner utan Google Play Butik). Funktioner som stöds kan variera mellan plattformar och marknader med kompatibilitet med reservation för ändringar.
[49] LTE-anslutning endast tillgänglig i LTE-modeller.
[50] Galaxy Watch7 och Watch Ultra har erhållit MIL-STD 810H-certifiering: Den har genomgått ett test som upprepas från -20°C (1H) till 50°C (1Hr) i totalt sex timmar.
[51] Galaxy Watch Ultra är dammtålig med en IP68-klassificering baserat på laboratoriets testförhållanden av en tredje part: 2 kg talkpulver (max. diameter på 0,05 mm) per kubikmeter blåstes in i en testkammare som innehöll enheten (lufttryck i enheten hålls under omgivande luft) i 2 timmar. Dammbeständigheten kan variera beroende på faktiska användningsförhållanden.
[52] Enhetsaktivering är endast tillgänglig efter anslutning till en smartphone som stöder Google Mobile Services. Kompatibla enheter kan variera beroende på marknad, operatör eller enhetsmärke.

Topics


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Contacts

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Press contact Kommunikationsbyrån Jung Relations Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Press contact PR Consumer Electronics Consumer electronics: Home Appliances