Skip to content
Samsung uppmuntrar ungdomar att följa sina drömmar under Världsungdoms-OS i Lillehammer 2016

Press release -

Samsung uppmuntrar ungdomar att följa sina drömmar under Världsungdoms-OS i Lillehammer 2016

Interaktiva och fängslande Gear VR-upplevelser får liv genom flera Samsung Galaxy studios under Världsungdoms-OS 2016

Stockholm – 3 februari 2016 – Samsung, en global olympisk partner inom kategorin för trådlös kommunikationsutrustning, presenterar idag ett nytt initiativ. Med initiativet vill Samsung förena människor genom att göra det möjligt för både atleter och supportrar över hela världen att tillsammans uppleva något oförglömligt och unikt. Samsung vill vara med och öka den olympiska rörelsen genom användandet av innovativ teknik och produkter.

Till Världsungdoms-OS i Lillehammer kommer Samsung och den Olympiska kommittén att samarbeta för att leverera det första Olympiska VR-materialet någonsin. Materialet kommer även att finnas tillgängligt för supportrar på distans. Med Samsung VR Live Streaming kan de följa öppningsceremonin, känna energin från publiken på plats medan atleterna tågar in på arenan*.

– Samsung har varit en olympisk partner under en längre tid och är djupt engagerade i att stärka upplevelsen för supportrar både i OS och Världsungdoms-OS genom nytänkande och användandet av innovativ teknik. Vi är hedrade att få samarbeta med Olympiska kommittén i detta helt nya erbjudande med VR live streaming, säger Younghee Lee, Executive Vice President of Global Marketing, Mobile Communications Business at Samsung Electronics.

Med hjälp av flera evenemang och unika program under Världsungdoms-OS i Lillehammer kommer Samsung Galaxy Studios** att bidra till en helt ny upplevelse för supportrar på plats samt på andra olympiska mötesplatser. Inför Världsungdoms-OS kommer Samsung ladda upp med kampanjen ”The Only Way to Know”.

Samsung kommer att maximera upplevelserna kring Lillehammer och Världsungdoms-OS genom att använda den senaste tekniken för att skapa engagerande upplevelser, i detta inkluderas:

Känna passionen för sporten: The Gear VR Experience
För att fira öppningskvällen av Världsungdoms-OS 2016 den 12 februari kommer Samsungs Galaxy Studio i Lillehammer och andra utvalda platser att erbjuda enastående upplevelser genom VR Live Streaming och på så sätt låta användarna känna sig delaktiga i ceremonin. Genom att enkelt para ihop en Galaxy smartphone med Samsung Gear VR erbjuds världens första live streaming genom VR som kommer att kunna återge hur den olympiska elden tänds i olika vinklar, nationernas intåg och andra delar från ceremonin. Detta kommer att finnas åtkomligt för alla med en Samsung Gear VR. Utöver detta kommer det varje dag att visas höjdpunkter från de olika vintersporterna och materialet kommer finnas tillgängligt för allmänheten efter evenemanget.

Mellan 11 och 21 februari kommer tre Samsung Galaxy Studios; en VR-buss, ett VR monument och en VR station att finnas tillgängligt på olika platser runt om i Lillehammer. De ska skapa tillfällen för spännande och nya upplevelser bland ungdomarna, publiken och atleterna. Besökare kommer att få tillgång till Samsungs mobilprodukter så som den nya S6-serien, de kommer även att få chansen att testa en vintersport genom spännande Gear VR-filmer. En unik möjlighet att uppleva 4D VR kommer finnas tillgänglig i VR Studion, där besökarna får sitta i teaterliknande stolar och känna spänningen och nerverna från backhoppning. Det är en chans att kliva utanför sin trygghetszon och uppleva något man aldrig skulle drömt var möjligt.

Att fånga ungdomars drömmar med hjälp av teknik
Hoppfulla unga olympier, däribland norska Vebjørn Heldal, kommer att figurera i en digital reklamfilm kallad ”The Only Way to Know”. Filmen vill lyfta fram unga atleters berättelser om deras resa både i livet och sporten. Med hjälp av Samsung Galaxy uppmuntras ungdomarna att forma sin egen väg och att dela med sig av sin resa i sociala medier med kampanjen #THEONLYWAYTOKNOW.

Ytterligare digitalt och socialt material kommer att göras tillgängligt under spelen genom 47 unga ambassadörer från Internationella Olympiska Kommittén, som representerar 39 olika länder över hela världen. Ambassadörsprogrammet för ungdomar som nu inleder sitt fjärde olympiska spel uppmanar ungdomar att vara nyfikna och aktiva. Som en del av ambassadörsprogrammet får ungdomarna använda Samsung Galaxy S6 edge+ för att kunna dela sina känslor under spelen och hålla kontakten genom deras berättelser om mod både inom sporten och livet.

För mer information om Samsungs senaste produkter, vänligen besök http://www.samsung.com/

Vinter Världsungdoms-OS i Lillehammer 2016 kommer hållas 12-21 februari i Lillehammer, Norge.


*Mer information och instruktioner om hur du ser öppningsceremonin live med Gear VR kommer inom kort på Samsung Newsroom.


**Om Samsung Galaxy Studios i Lillehammer:
1. VR Bus – Stampesletta: På VR-bussen kan besökare kunna kliva på ett par simulerade skidor och uppleva känslan av att åka som ett proffs - Adress: Stampesletta/ Nordsetervegen 43,2618 Lillehammer, Norge
2. VR Station – Stortorget: Ett unik 4D VR-erbjudande kommer uppmuntra besökare att i en teaterliknande stol känna spänningen från backhoppning, uppmana dem att ta steget bort från trygghetszonen och testa något de aldrig drömt var möjligt
- Adress: Stortorget / Jerbanegata 7, 2609 Lillehammer, Norge
3. VR Monument – Lilletorget: På huvudgatan i Lillehammer på väg mot den Olympiska Parken siktar VR Monumentet på att påkalla förbipasserandes uppmärksamhet genom att erbjuda dem en fotoupplevelse liknad ett skidhopp - Adress: Lilletorget / Storgata 86, 2615 Lillehammer, Norge


Om Samsungs delaktighet i OS
Samsung inledde sitt arbete med OS som en lokal sponsor i de olympiska spelen i Seoul 1988. I och med vinter-OS i Nagano 1998 utökade företaget sitt engagemang och blev en olympisk partner över hela världen inom kategorin ”Trådlös kommunikationsutrustning”. Inom vilken de bidrar med den egenutvecklade trådlösa kommunikationsplattformen WOW (Wireless Olympic Works) och mobila enheter. De innovativa mobila enheterna ger den olympiska familjen en platsbaserad informationsservice, interaktiv kommunikation och mobila betallösningar på plats. Samsung agerar värd åt olika olympiska kampanjer för att sprida den upprymda känslan kring OS med människor världen runt och ger alla chansen att delta i spelen genom sin innovativa teknik. Samsungs uppdrag som sponsor fortsätter genom Rio 2016, PyeongChang 2018 och Tokyo 2020.

Topics


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, audio, smartphones, tablets, wearables, kameror, vitvaror, skrivare, professionella skärmar, ssd, minneskort, medicinsk utrustning, nätverkssystem, halvledare samt LED-lösningar. Vi är också ledande inom Internet of Things, bland annat genom våra initiativ inom det smarta hemmet. Med 307 000 medarbetare i 84 länder har Samsung en årlig försäljning på 196 miljarder dollar. För att upptäcka mer besök www.samsung.se samt det officiella nyhetsrummet news.samsung.com.

Contacts

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Press contact Kommunikationsbyrån Jung Relations Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Press contact PR Consumer Electronics Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667