Följ Samsung Electronics Nordic AB

Samsung tar din selfie till rymden – Zlatan först ut

Pressmeddelande   •   Okt 16, 2019 11:02 CEST

Samsung gör det nu möjligt att skicka selfies till rymden. Med hjälp av en högtrycks-heliumballong skickas en Galaxy S10 och en högteknologisk rigg upp till stratosfären och gör det möjligt för fler än bara astronauter att få en en selfie med rymden och jorden som bakgrund. En av de första som kommer få se sin selfie i rymden är fotbollsproffset Zlatan Ibrahimovic, som är ambassadör för Samsung i Sverige.

Stockholm, 16 oktober 2019 – Idag lanserar Samsung projektet SpaceSelfie, som tänjer på gränserna för vad en telefon är kapabel till. Genom SpaceSelfie skickas en Galaxy S10 5G upp till stratosfären och gör det möjligt för allmänheten att få just deras selfie uppvisad och fotograferad i rymden. Genom att ladda upp sin bild på projektets hemsida ”Mission Control” får konsumenter chansen att vara en av dem som får sin SpaceSelfie tagen under projektets 200 timmar långa resa. Fotbollslegenden Zlatan är en av ett fåtal internationella kändisar som är först ut med att se sin selfie från rymden.

– För att visa vilka fantastiska saker som är möjliga med Samsungs skärmar beslutade vi oss för att ta selfies till en ny nivå och ge människor chansen att få se sina ansikten i rymden. Vi pushar alltid gränserna för vad som är möjligt och med SpaceSelfie visar vi vad Samsungs teknik kan åstadkomma. Det är jättekul att ha med Zlatan även i detta projekt, då han liksom oss delar drivkraften att tänja på gränserna för vad som är möjligt, säger Sargon Demirdag, Head of Marketing IM på Samsung i Norden.

Projektets första SpaceSelfie kommer att offentliggöras vid ett event i det nyöppnade Samsung KX Experience Center vid Kings Cross i London, den 23 oktober, där skådespelerskan och modellen Cara Delevingne står som skapare av den första SpaceSelfien, tätt följd av Zlatan.

– Jag älskar tanken av rymdresor och ser fram emot att starta Samsungs SpaceSelfie-projekt, och bli den första som skickar sin selfie till rymden. Jag håller på att planera hur jag ska få till min mest episka selfie någonsin och det ska bli spännande och se hur mina fans tolkar utmaningen att få deras selfie till rymden, säger Cara Delevingne.

Hur fungerar Samsung SpaceSelfie?
Genom en 10,5x18 meter stor högtrycks-heliumballong kommer en specialutvecklad rigg skickas upp i rymden från South Dakota, USA. Riggen, som innehåller en Galaxy S10, kan nå en höjd på närmare 19 781 meter (64 900 fot). Den är speciellt utvecklad för att säkerställa de absolut bästa bilderna genom att ta in faktorer som jordens krökning och solens reflektioner. Solenergin ger även kraft till tekniken och telefonen.

Två specialanpassade applikationer har utvecklats för att genomföra SpaceSelfie. Den första är för dem på marken och anpassad för att skicka och ta emot selfies mellan Mission Control och riggen i stratosfären. Den andra är en app utvecklad för den S10 5G som befinner sig i rymden. Den kommunicerar med kameran på riggen och gör så att den tar kort på telefonen när den visar upp selfien. Appen ser sedan till att Mission Control-appen på marken delar bilden vidare till konsumenten för att i sin tur kunna dela i sina sociala medier.

Så har S10 5G testats inför rymdresan
Samsung Galaxy S10 5G har testats för att se att den kan motstå det tuffa förhållande och lufttryck som återfinns i gränsen till yttre rymden, utan ett extra isolerande hölje. S10 5G har utsatts för hårt testande inför uppskjutningen, och klarat av temperaturer ned till minus 65 grader Celsius. Med sin 6.7 tum stora Dynamic AMOLED-display så har skärmen i S10 5G även testats för att säkerställa att den inte spricker eller får kondens vid höga höjder.

För mer information Samsung SpaceSelfie, vänligen besök: www.samsung.com/spaceselfie

För mer information om Galaxy S10, vänligen besök: news.samsung.com/galaxywww.samsungmobilepress.com eller https://www.samsung.com/se/smartphones/galaxy-s10/

Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Bifogade filer

PDF-dokument