Skip to content
Samsung Solve For Tomorrow
Samsung Solve For Tomorrow

Press release -

Samsung summerar första omgången av Solve For Tomorrow - nordisk storsatsning på unga tillsammans med Hyper Island

Samsung Electronics Nordics avslutade i torsdags sin första omgång av Solve for Tomorrow – storsatsningen där unga mellan 16-25 får lära sig om tech, innovation och hållbarhet. Under hösten har 14 ungdomar från hela Norden fått möjligheten att lära sig att skapa positiv samhällsförändring. I en unik interaktiv lärandeupplevelse designad av Hyper Island har de unga fått möjlighet att utifrån en samhällsutmaning, forma en idé och slutligen till en faktisk lösning. Vinnaren tog hem priset på 5000 Euro och möjligheten till fortsatt coaching.

Årets vinnare är Lovisa Warg, 18 år från Sverige. Hennes idé är att ta fram en en app för personer med autism, ADHD och ADD. Syftet med appen är att skapa en trygg plattform och miljö där alla med dessa neuropsykiatriska funktionsnedsättningar kan känna gemenskap och få hjälp att hantera vardagens utmaningar. Så här kommenterar hon själv sin Solve for Tomorrow-resa:

  • Den här resan har varit otrolig. Jag är så tacksam och ser fram emot att få börja förverkliga mina drömmar, säger vinnaren Lovisa Warg.

Solve for Tomorrow handlar om att lära sig att skapa positiv samhällsförändring med hjälp av teknologi och innovation. Till skillnad från traditionell utbildning ligger fokus i stället på design-thinking. Det vill säga en praktiskt och iterativ metod för att skapa innovativa lösningar på problem som utgår ifrån människors behov och interaktion med omvärlden. Det nordiska programmet utvecklades i nära samarbete med partnern Hyper Island.

  • Det känns fantastiskt att summera vår första omgång av Solve for Tomorrow i Norden. Ungdomarna, våra nya changemakers, har visat att ett otroligt engagemang och en enorm vilja att vilja lära sig, utvecklas och skapa positiv förändring. De har verkligen visat att framtiden är i goda händer. Jag ser redan framemot Solve for Tomorrow 2022, och att vi på Samsung fortsätter växla upp, och bidrar ännu mer till att öka ungas intresse för teknologi och innovation, säger Alexander Grimsen, Corporate Citizenship Lead på Samsung Electronics Nordic.

Ansökningarna för Solve For Tomorrow 2022 öppnar i januari nästa år. Alla ungdomar i åldrarna 16–25 år kan ansöka individuellt eller i team. Det är helt gratis, kräver inga förkunskaper (förutom engelska) och kan göras vid sidan av jobbet eller skolan. Det enda som krävs är att definiera en utmaning eller beskriva en idé inom; Miljö, Jämställdhet eller Hälsa och välmående. Målet är själva läranderesan och inte tävlingen i sig. Alla deltagare garanteras en fantastiskt rolig och interaktiv upplevelse, och kommer att lämna Solve for Tomorrow med nya kunskaper inom design-thinking, många nya vänner och tillgång till nätverk som kan leda till framtida jobb.

https://www.samsung.com/se/solvefortomorrowRelated links

Subjects

Categories


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Press contacts

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Press contact PR-byrån JMWGolin Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Fredrik Ekström

Fredrik Ekström

Press contact PR Mobile Experience +46761198948
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Press contact PR Consumer Electronics Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667

Related content