Skip to content
Samsung gör stor nordisk utbildningssatsning tillsammans med Hyper Island

Press release -

Samsung gör stor nordisk utbildningssatsning tillsammans med Hyper Island

Samsung Electronics satsar stort på unga i Norden med lansering av Solve for Tomorrow.Med hjälp av design-thinking, teknologi och innovation kommer Solve for Tomorrow gehundratals ungdomar möjlighet att lära sig konkreta verktyg för att skapa positivsamhällsförändring. Programmet utvecklas i samarbete med den nya partnern HyperIsland.

Sedan 2010 har nära en miljon unga i över 30 länder fått möjligheten att uppleva och delta iSolve for Tomorrow för att lära sig skapa positiv samhällsförändring med hjälp av teknologioch innovation. Till skillnad från traditionella utbildningsmetoder ligger fokus här på design-thinking. Det vill säga en kreativ process för problemlösning som utgår ifrån människorsbehov, där man lär sig att ta sig an en utmaning, från idé till faktisk lösning. Ett exempel påen innovation som tagits fram i Solve for Tomorrow är en bärbar avsaltningsanordning somrenar vatten med hjälp av solenergi, som togs fram av två studenter i Paraguay.

-Det känns fantastiskt att Solve for Tomorrow äntligen lanseras i Norden. Den här är enspännande möjlighet, som vi hoppas kommer att locka fram nya unga changemakers med enpassion att bidra till en hållbar framtid. Samarbetet med Hyper Island är helt avgörande här,de har kunskap och lång erfarenhet av att skapa interaktiva, roliga och nytänkande programför lärande. Vi ser att det finns en stark vilja och ett brinnande engagemang blandungdomar, och det vill vi främja framför allt med hjälp av teknologi och innovation, sägerElin Wallberg Waldenström, Corporate Citizenship & Partnerships Manager på SamsungElectronics Nordic.

Alla i åldrarna 16–25 år kan ansöka till Solve for Tomorrow, individuellt eller i team. Det ärhelt gratis, kräver inga förkunskaper (förutom kunskaper i engelska) och kan göras vid sidanav jobbet eller skolan. Det enda som krävs är att identifiera en utmaning eller en idé inomett av tre områden: Miljö, Jämställdhet eller Hälsa och välmående. Lärandet är målet och alladeltagare kommer att ta med sig nya kunskaper, tillgång till nätverk som kan leda till jobb,och en massa nya kontakter.

-På Hyper Island har massvis med fantastiska idéer kläckts och formats genom
åren. Tillsammans med Samsung Electronics ska vi nu med vår gemensamma expertis göraallt för att coacha, inspirera och realisera fler otroliga lösningar för framtiden. Vi ser framemot att ta del av ansökningarna och vara en kreativ kraft i programmet säger Heidi Rundt,Managing Director Sweden, Hyper Island.

Ansökan till Solve For Tomorrow är öppen mellan 7 juni och 10 augusti 2021. Programmetstartar i slutet av augusti med Runda 1, där alla får utveckla sina kunskaper inom design-thinking. I slutskedet går 15 idéer vidare till Runda 2 för att slutligen få möjlighet att pitchatill en jury av experter, den 16 december, som då utser en vinnare. Läs mer och ansök på www.samsung.com/se/solvefortomorrow

Subjects

Categories


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Press contacts

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Press contact PR-byrån JMWGolin Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Fredrik Ekström

Fredrik Ekström

Press contact PR Mobile Experience +46761198948
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Press contact PR Consumer Electronics Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667

Related content