Skip to content
Samsung storsatsar på datorbildskärmar med led-teknik

Press release -

Samsung storsatsar på datorbildskärmar med led-teknik

Samsung lanserar datorbildskärmar med led-teknik för både konsumenter och företag.

– Vi upplever just nu ett paradigmskifte. Snart har majoriteten av våra datorbildskärmar led, säger John Bünsow Lindén, Samsungs nordiska produktchef för datorbildskärmar.

Under 2010 lanserar Samsung flera nya modeller av datorbildskärmar som kommer ha led-teknologi. Bland modellerna hittar vi Samsung SyncMaster PX2370 för konsumentmarknaden och Samsung SyncMaster BX2240 för företagsmarknaden.

PX2370 – för hemmet. Samsungs mest slimmade datorbildskärm visades första gången på CES-mässan och kommer nu till svenska konsumenter. Endast 16,5 millimeter tunn och ståendes på en genomskinlig fot upplevs PX2370 nästan svävande – ett intryck som förstärks av ramens transparanta kanter. Att design står i fokus på denna modell är tydligt, men innanför skalet hittar vi samtidigt en av de bästa tekniska lösningar som Samsung har gjort i en datorbildskärm för konsumenter. Bildkvaliteten och färgåtergivningen är på topp och med en snabb responstid är PX2370 en utmärkt datorbildskärm för spel eller att titta på film.

Fakta: PX2370 har en 23 tum stor led-skärm med upplösningen 1920 x 1080 pixlar, ljusstyrka om 250 candela samt 16,7 miljoner färger. Responstiden är två mikrosekunder och betraktningsvinkeln 170/160. Låg energiförbrukning med mindre än 0,3 watt i viloläge. I butik i maj, det rekommenderade återförsäljarpriset är 3500 kronor.

BX2240 – på jobbet. Via led-tekniken är BX2240 Samsungs mest energisnåla datorbildskärm någonsin. Drygt 17 watt i drift. Det är ungefär hälften så lite i energiförbrukning jämfört med de datorbildskärmar man traditionellt brukar se på ett kontor. Så ju fler företag som väljer BX2240 desto större vinst för både miljön och det egna företagets kassa. Dessutom består ramen delvis av återvunnen plast och bakgrundsbelysningen har inget kvicksilver så att välja BX2240 till sitt företag är att visa att man gör skillnad.

Fakta: BX2240 har en 21,5 tum stor led-skärm med upplösningen 1920 x 1080 pixlar, ljusstyrka om 250 candela samt 16,7 miljoner färger. Responstiden är fem mikrosekunder och betraktningsvinkeln 170/160. Certifierad med TCO 5.0 och EnergyStar, 17,1 watt energiförbrukning i drift och upp till 0,2 watt i viloläge. Foten kan höjas och sänkas 100 millimeter och skärmen kan vridas kring sin axel så den står på högkant. Går även att väggmontera. Tillgänglig i maj, det rekommenderade återförsäljarpriset är 2300 kronor.

Paradigmskifte

Samsung är världens största tillverkare av datorbildskärmar och lanserade redan för tre år sedan den första datorbildskärmen med led-tekniken. Då skapades det vita ljuset genom rgb-metoden där tre lysdioder tillsammans bildade en vit punkt. Nu har tekniken utvecklats så att vitt ljus kan skapas genom en lysdiod. Fördelen är tunnare bildskärmar med längre livslängd och lägre energiförbrukning.

– Led-tekniken är nu mogen att komma på bred front och lär inom kort dominera helt. I egenskap av marknadsledande går Samsung i bräschen och presenterar idag ett antal nyheter. Men vi stoppar inte där utan ser över hela vår produktportfölj och byter ut gammal teknik mot ny varhelst det går, säger John Bünsow Lindén.

Topics

Contacts

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Press contact Kommunikationsbyrån Jung Relations Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Press contact PR Consumer Electronics Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667