Följ Samsung Electronics Nordic AB

Samsung släpper ny Q-Serie soundbars optimerade för QLED TV

Pressmeddelande   •   Mar 26, 2019 10:21 CET

Stockholm – 26 mars, 2019 – Idag introducerar Samsung två soundbars i nya Q-serien utrustade med Samsungs Acoustic Beam-teknik och den nya Adaptive Sound-funktionen. Som resultat av ett samarbete mellan Samsungs Audio Lab och Harman Kardon, är HW-Q76R och HW-Q66R smartare än någonsin och erbjuder en komplett surroundljudsupplevelse för hemmabiosystem.

Genom Adaptive Sound kan HW-Q76R och HW-Q66R analysera innehåll som visas på en användares TV för att optimera ljudet, och anpassas det eftervad som visas på TV:n. HW-Q76R och HW-Q66R byter även automatiskt till det adaptiva ljudläget när de kopplas ihop med en Samsung 2019 QLED TV som har AI läget aktiverat.

- Tack vare den nya tekniken får användaren en ännu mer realistisk ljudupplevelse. Samsungs Q soundbars har en förbättrad ljudkvalitet och en ny design som erbjuder en ännu bättre hemmabioupplevelse för våra kunder, säger Emil Ljung, Nordic Product Manager AV.

HW-Q76R and HW-Q66R erbjuder också Samsungs patentskyddade Acoustic Beam-teknik som med hjälp av ett antal portar i högtalaren fyller rummet och skapar en panoramisk ljudupplevelse.

För en enklare och smartare integration i hemmet är Q-serien utrustad med Bluetooth vilket möjliggör att användare kan lyssna på musik i hög kvalitet från deras smartphones. I övrigt är HW-Q76R utrustad med Dolby Atmos via Samsung Acoustic Beam och DTS:X, samt tredimensionellt ljud som tidigare bara fanns tillgängliga i Samsungs premium soundbars, HW-N950 och HW-N850.

HW-Q76R har en slimmad design med en höjd på bara 5,9 cm vilket gör att den matchar bra med Samsungs QLED TV.

Samsungs nya soundbar kommer att finnas tillgänglig i april. För mer information se samsung.com

Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Bifogade filer

PDF-dokument