Följ Samsung Electronics Nordic AB

Samsung släpper kompakt och stilren Galaxy S5 i miniformat

Pressmeddelande   •   Jul 02, 2014 12:00 CEST

Tredje generationens Galaxy mini levererar design och prestanda i ett kompakt format 

Stockholm, 2 juli 2014 – Idag offentliggjordes Samsung Galaxy S5 mini, en kompakt version av Samsungs senaste toppmodell. Den mindre varianten levererar hög prestanda och har samma fokus på hälsa och trygghet som Galaxy S5.

– På Samsung strävar vi ständigt efter att skapa produkter som tilltalar en bred skara användare, säger Andreas Bergqvist, produktchef för mobiltelefoner på Samsung i Norden. Galaxy S5 mini ger dig en kraftfull upplevelse och en välkänd design med de mest användbara funktionerna från Galaxy S5. Allt paketerat i en liten och smidig modell.

En maximerad upplevelse
Galaxy S5 mini har trots sin ringa storlek en fantastisk AMOLED-skärm på 4,5 tum och används enkelt med en hand. Den perforerade, mjuka baksidan känns igen från Galaxy S5 och ger telefonen ett modernt och elegant uttryck. Likt Galaxy S5 är minin vatten- och dammtålig (IP67-klassad) och har smarta funktioner som Ultra Power Saving Mode, pulsmätare, fingeravläsare samt kompatibilitet med Samsungs senaste wearables.

Kraftpaket i litet format
Galaxy S5 mini är ett litet kraftpaket som ger dig en smidig upplevelse. S5 mini har stöd för multitasking, snabbt surfande och startar på ett kick. Den högupplösta kameran på åtta megapixlar ger skarpa och tydliga bilder och filmer. GS5 mini stödjer 4G, som ger höga hastigheter både vid nedladdningar och spel online.

Samsung Galaxy S5 mini finns tillgänglig i butik i augusti och kommer i färgerna Charcoal Black, Shimmery White, Electric Blue och Copper Gold. Rekommenderat pris 4300 kronor.

Fakta: Samsung Galaxy S5 mini är utrustad med en 1,4 GHz Quad core-processor och Super AMOLED-skärm. Operativsystem Android 4.4 (Kitkat). Utrustad med BT 4.0, WiFi: 802.11 a/b/g/n, USB 2.0, NFC, IR Remote. RAM-minne på 1,5 GB och 16 GB* internminne + stöd för microSD på upp till 64GB. Batteri 2100mAh.
*Användarminnet kan vara mindre än det totala minnesutrymmet på grund av systemfiler

Samsung Electronics Co Ltd, Korea, är en global ledare inom hemelektronik och dess komponenter. Genom kontinuerlig innovation och nya upptäckter utvecklar vi smart-tv, smarta telefoner, pc, skrivare, kameror, vitvaror, medicinsk utrustning, halvledare och led-lösningar. Samsung har 286 000 medarbetare i 80 länder, och en årlig försäljning på 216,7 miljarder dollar, 2013. Vårt mål är att öppna upp nya möjligheter för människor överallt. För att upptäcka mer, besök www.samsung.se.

Bifogade filer

PDF-dokument