Gå direkt till innehåll
Samsung presenterar utökad Odyssey Gaming Monitor Lineup för 2021

Pressmeddelande -

Samsung presenterar utökad Odyssey Gaming Monitor Lineup för 2021

Ny monitor lineup med flera alternativ erbjuder gamers bildkvalitet och design av hög kvalité

Stockholm – 22 juni, 2021 – Samsung Electronics meddelar idag att den utökade Odyssey-monitorserien för 2021 kommer finnas tillgänglig globalt från och med 21 juni 2021. Den nya serien har en enastående bildkvalitet och futuristisk design som passar alla gamers, oavsett färdigheter.

Efter lanseringen av Samsungs curved gaming monitor 2020, erbjuds nu en mängd olika Odyssey-skärmar med platt skärmdesign, från 24 till 28 tum. Det nya sortimentet ger verklighetstrogen bildkvalitet, högre svarsnivå, skräddarsydd ergonomi och intuitiv användbarhet. Tillsammans med de senaste funktionerna kan spelentusiaster uppleva äkta färger, precision och snabba svarshastigheter för sina PC- och konsolspelunderhållningsenheter.

Eftersom spelindustrin fortsätter att frodas har Samsung Odyssey snabbt blivit det främsta valet bland gamers som söker verklighetstrogen bildkvalitet och hög prestanda – allt samlat i en skärm. Det utökade sortimentet ser nu till att spelare kan välja en bildskärm som passar deras exakta preferenser och spelbehov.

"Gaming sammanför människor från hela världen genom gemensamma upplevelser", säger John Bünsow Lindén, produkt och gruppchef för Display Monitors på Samsung Norden. "Det utökade sortimentet av Odyssey-monitors med fler alternativ och nya funktioner kommer lyfta spelupplevelsen för fler gamers, oavsett färdighetsnivå”.

De senaste tillskotten till Samsungs Odyssey-sortiment inkluderar:

  • Odyssey G7 28” (Modell: G70A)Odyssey G7 kombinerar verklighetstrogna bilder med nästa generations prestanda för gamers. Med en Ultra High Definition (UHD)-panel som har en bred 178-graders betraktningsvinkel, tillsammans med HDR400, producerar G7 otroliga färger med mer kontrast, djupare svärta och klarare vithet för dramatiskt djup och detaljer. Med en 4K-branschledande 144Hz uppdateringsfrekvens och ultralåg 1 ms[1] svarstid kombinerat med NVIDIA® G-SYNC®-kompatibel och AMD FreeSync Premium Pro får gamers en verklighetstrogen känsla. Tack vare HDMI 2.1-kompatibilitet, som ger hög upplösning och uppdateringsfrekvenser inte bara för PC, utan även nästa generations konsoler med 4K 120Hz-stöd, erbjuder G7 högkvalitativt innehåll i alla spel. G7:s CoreSync-teknik genererar spelbelysning i realtid och skapar atmosfär både på och utanför skärmen. Genom tekniken speglas spelets färger med ljus utanför skärmen vilket ger en uppslukande och unik upplevelse.
  • Odyssey G5 27” (Modell: G50A)Odyssey G5 är utmärkt för gamers som vill ta sitt spelande till nästa nivå, både på PC och på nästa generations spelkonsoler. Det är den första Odyssey som har en Quad High Definition (QHD)-panel med en 165Hz uppdateringsfrekvens som ger en svarstid på 1 ms[2] samt HDR10 för prestationsstark grafik. G-SYNC-kompatibelt och AMD FreeSync Premium tar prestanda upp en nivå. Med ett justerbart stativ kan spelare luta, svänga och snurra sin bildskärm för att skapa en ergonomisk setup som är bekväm under lång tid.
  • Odyssey G3 27” och 24” (Modell: G30A)Odyssey G3 är även denna utmärkt för gamers som vill förbättra upplevelsen av sitt spelande. Med en snabb uppdateringsfrekvens på 144Hz och en responstid på 1 ms[3] (MPRT) ändras pixlar med ett nästan omedelbart svar för snabba åtgärder och snabb prestanda på skärmen. AMD FreeSync Premium utjämnar åtgärden för oavbrutet spelflöde, så att gamers kan uppleva spelet precis som skaparna tänkt. G3 har ett höjdjusterbart stativ som säkerställer att spelaren har det bekvämt.

Samsungs spelmonitorer G70A och G50A Odyssey innehåller också en rad intuitiva multitaskingfunktioner för att få ut det mesta av varje interaktion oavsett om du spelar eller tycker om att skapa innehåll. Varje monitor har flera skärmhanteringsverktyg för multitasking. Användare kan enkelt spela, titta på något och chatta samtidigt med Picture-by-Picture (PBP) eller skapa en virtuell andra skärm med Picture-in-Picture (PIP) med flexibel anpassning. Med Easy Setting Box kan spelare enkelt hantera flera skärmar på en bildskärm med fullt optimerade fönstertilldelningar för bättre multitasking, för att inte behöver välja mellan att titta på sin favoritstreamer eller spela sitt spel.

Med Auto Source Switch+ kan spelare dessutom ta sig till sitt innehåll snabbare utan att bläddra igenom flera ingångar. Användare kan enkelt sätta på datorer eller konsoler så att monitorn omedelbart känner igen och växlar till den aktiva ingången.

Produktspecifikation återfinns i bifogad PDF. 

För mer information, besök: https://displaysolutions.samsung.com/monitor/detail/1841/G28AG70


[1] Baserat på Gray to Gray (GTG) industristandard som mäter hur lång tid det tar en pixel att ändra grå nivåer.

[2] Baserat på Gray to Gray (GTG) industristandard som mäter hur lång tid det tar en pixel att ändra grå nivåer.

[3] Baserat på industristandard Moving Picture Response Time (MPRT) som mäter "rörelseoskärpa" för snabbt rörliga objekt i en sekvens av bilder

Ämnen


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Presskontakt

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Presskontakt PR-byrån JMWGolin Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Presskontakt PR Manager TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26

Relaterat material