Skip to content
Den nya lätta skaftdammsugaren Bespoke Jet AI erbjuder en förhöjd städupplevelse med förstklassig användbarhet med hjälp av AI-driven teknologi
Den nya lätta skaftdammsugaren Bespoke Jet AI erbjuder en förhöjd städupplevelse med förstklassig användbarhet med hjälp av AI-driven teknologi

Press release -

Samsung presenterar den globala nyheten Bespoke Jet AI™ – en intelligent och kraftfull skaftdammsugare

Samsung har idag - under Bespoke Life 2023 - presenterat den kommande globala lanseringen av Samsung Bespoke Jet AI, företagets mest kraftfulla sladdlösa skaftdammsugare hittills med upp till 280W[1] sugkraft, en självtömmande förbättrad All-in-one Clean Station och artificiell intelligens(AI)-baserad funktionalitet. Modellen Bespoke Jet AI 280 blir tillgänglig i hela Norden i färgen Satin Black och finns tillgänglig för förbeställningar från och med idag, med ett svenskt rekommenderat pris på 15 935 SEK.

“Bespoke Jet AI är designad för alla sorters livsstilar tack vare sugkraft i världsklass och AI-baserade rengöringsfunktioner som automatiskt kan anpassa sig till varje underlag”, sa Junwha Lee, Executive Vice President och Head of Customer Experience Team of Digital Appliances Business på Samsung Electronics. “Med Bespoke Jet AI levererar Samsung en intelligent sladdlös dammsugare som hjälper användare hantera vardagsbestyr på ett förstklassigt sätt.”

Samsungs hittills mest kraftfulla sladdlösa dammsugare med längst körtid

Bespoke Jet AI kommer med en kraftfull Hexajet Motor 2.0, som med upp till 280W sugkraft och en motoreffekt på upp till 730W gör den till Samsungs starkaste dammsugarmotor hittills. Den ultralätta motorn, som bara väger 150 gram, erbjuder en bekväm användning samtidigt som den ökar sugkraften med 25 procent och har 52 procent högre rengöringseffekt än den förgående modellen[2].

För att kunna erbjuda kraftfullare städning under längre tid utan laddningspaus, så har Bespoke Jet AI upp till hela 100 minuters drifttid[3], vilket är längst av alla Samsungs sladdlösa skaftdammsugare. Batteriet på 4 500 mAh har 80 procent mer kapacitet än tidigare modeller och har optimerats för att behålla upp till 70 procent av sin prestanda i upp till 500 cykler[4].

Bespoke Jet AI erbjuder dessutom användarna ett brett urval av borstar och tillbehör. Active Dual Brush rengör effektivt på alla typer av golv och har inbyggd LED-belysning för att framhäva damm i mörka områden, medan Slim LED Brush+ har en extra smidig design och även den LED-belysning för att effektivt kunna rengöra svåråtkomliga områden. För smidigare förvaring av dammsugaren och dess borstar möjliggör tillbehörshållaren för användare att förvara sin enhet där de vill.
AI-baserad rengöring för en imponerande intelligent städupplevelsen

Med det splitternya AI-läget, baserat på Samsungs AI Optimum Tech, erbjuder Bespoke Jet AI effektiv rengöring av en bred variation av miljöer. Bespoke Jet AI är den första sladdlösa skaftdammsugaren med en AI-verification från UL Soulution, en ledande oberoende säkerhetsvetenskaplig organisation. Genom det helt nya AI Cleaning Mode kan dammsugaren avgöra golvtyp för att ge både optimerad rengöring och maximal batterieffekt.

Läget AI Cleaning Mode bedömer Bespoke Jet AI först borstens belastning via kontrollfunktionen för sugrörelser och även lufttrycket via trycksensorerna. Datan analyseras sedan och klassificerar golvtypen den är placerad på. En algoritm tillämpas därefter automatiskt och anpassar sig till optimal sugkraft och hastighet på borstrullen[5].

Med påslaget AI-rengöringsläge kan Bespoke Jet AI minska batteriförbrukningen med upp till 14 procent och öka manövrerbarheten med upp till 6 procent när den används tillsammans med Active Dual Brush. När den används med Slim LED Brush kan batteriförbrukningen minskas med upp till 21 procent och manövrerbarheten öka med upp till 8 procent[6].

Utöver Bespoke Jet AI:s AI Cleaning Mode, låter SmartThings-appen och Smart Wi-Fi-anslutning användare anpassa dammsugaren och dess funktioner samtidigt som maximal dammsugarprestanda bibehålls genom den smarta självdiagnosfunktionen. Allt detta för en mer effektiv städupplevelse.


Hygienisk dammtömning med en uppgraderad All-in-one Clean Station

Bespoke Jet AI:s uppgraderade Auto Empty All-in-One Clean Station använder Air Pulse-teknik för att automatiskt tömma skräpbehållaren för snabbare och mer hygienisk rengöring. När behållaren töms snurrar den kraftfulla Air Spin Edge-teknologin cyklontrumman med en bladhastighet på upp till 1000 rpm för att tömma allt avfall, inklusive eventuellt kvarvarande hår som kan ha fastnat i gallret.

Den förbättrade All-in-one Clean Station har också förbättrad automatisk stängning som stänger locket efter varje tömning. Dessutom kommer den med en kraftfull dammhantering genom dammsugarens 99,999 procent flerskiktiga filter som fångar upp finkornigt damm, samt 99[7] procent förbättrad hårborttagningsförmåga för en mer hygienisk tömning av dammbehållaren.

Lanseringen av Bespoke Jet AI utgör ett lysande exempel på Samsungs fokus att utöka sin närvaro på den globala marknaden för skaftdammsugare genom att förse fler konsumenter med lösningar som erbjuder premiumdesign och bekväm användbarhet.

Se till att hålla utkik i Samsung Newsroom för att ta reda på mer om hur Bespoke Jet AI erbjuder användare smarta och kraftfulla rengöringsupplevelser som drivs av den ökade körtid, smidig användning och hygienisk tömning.

___

[1] Baserat på test av Korea Testing Laboratory, i enlighet med IEC62885-4:2020-standarden. Mäts vid inloppet av det icke-motoriserade verktyget när soptunnan är tom, med Jet Mode och ett batteri med stor kapacitet som är fulladdat.
[2] Jämfört med 210W sugkraft på Bespoke Jet
[3] Den angivna körtiden gäller den lägsta effektnivån med ett icke-motoriserat verktyg anslutet. Resultaten kan variera beroende på faktisk användning.
[4] Bibehåller 70 % kapacitet efter 500 användningscykler, baserat på batteripaketets kapacitet (4500mA). 1 cykel: Full urladdning efter full laddning (100 % ~ 0 %). Resultaten kan variera beroende på användning. Baserat på interna tester.
[5] Hastighetsjustering av borstrullen gäller endast Jet Dual.
[6] Baserat på interna tester vid användning av Active Dual Brush, i enlighet med det globala genomsnittliga förhållandet för golvsammansättningen – trägolv 76% och matta 24%. Den uppnår samma rengöringsprestanda som Mid-läge med 2 % eller mindre skillnad i rengöringseffektivitet, i enlighet med IEC 62885-2 Cl. 5.1 och 5.3 standard. Batteriförbrukningen mättes baserat på den faktiska mängden ström som förbrukades när du använde dammsugaren i 35 minuter från ett fulladdat tillstånd. Manövrerbarheten baseras på det faktiska uppmätta värdet i enlighet med IEC 62885-2 CL. 7.3.9 standard. Resultaten kan variera beroende på de faktiska användningsförhållandena. Effekten kan skilja sig när du använder Slim LED Brush+.
[7] Baserat på interna tester. Hårborttagningshastigheten mäts genom att jämföra vikten på soptunnan före och efter insugning av hår tills det når Max Line och töms med Clean Station. Resultaten kan variera beroende på de faktiska användningsförhållandena.

Topics

Categories


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Contacts

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Press contact Kommunikationsbyrån Jung Relations Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Press contact PR Consumer Electronics Consumer electronics: Home Appliances

Related content