Följ Samsung Electronics Nordic AB

Samsung och artisten Cornelia Jakobs i samarbete för Galaxy S9+

Pressmeddelande   •   Apr 11, 2018 11:00 CEST

Idag lanserar den lovande svenska artisten Cornelia Jakobs sin fjärde singel, Animal Island. Tillsammans med Samsung släpper hon även en musikvideo enbart inspelad med den nya telefonen Samsung Galaxy S9+.

Stockholm, 11 april 2018 – I samband med lanseringen av Samsung Galaxy S9 och S9+ presenterade Samsung sin mest avancerade mobilkamera någonsin. Kameran är utrustad med dubbla bländare som ger kraft till Low Light-kameran som automatiskt justerar ljusinsläppet. Att den dessutom kan spela in i Super Slow-mo och fånga 960 bilder i sekunden gör den till ett spännande verktyg för kreatörer. För att utforska möjligheterna med mobilen och testa vad den går för, lät Samsung artisten Cornelia Jakobs få fria händer att skapa en musikvideo till hennes singel, Animal Island. Världspremiären av låten och musikvideon sker idag på Samsungs YouTube-kanal, Facebook och Instagram, på fredag kommer Animal Island även finnas tillgänglig på Spotify.

– Genom samarbetet med Samsung har jag haft förmånen att vara bland de första i Sverige att testa Galaxy S9+. Eftersom jag skapar mycket material med hjälp av telefonen, allt ifrån omslagsbilder till låt-teasers, texter och visuella layouts, blev jag väldigt glad över att bli utmanad till att ta det till nästa nivå: att göra en hel musikvideo enbart inspelad med vad jag anser vara en av de bästa mobilerna på marknaden, säger Cornelia Jakobs och fortsätter:

– Den har levererat i klass med en avancerad systemkamera och jag är imponerad över vad man kan åstadkomma med den. Vi utmanade verkligen kameran genom att filma i miljöer med dåliga ljusförhållanden och resultatet är grymt.

Efter en tid i musikbranschen som låtskrivare och artist i olika sammansättningar, bland annat till den f.d. världsturnerande dj-duon Stockholm Syndrome, har Cornelia Jakobs nu tagit steget att skriva och delvis producera musik enbart till sig själv. Hon beskriver ofta själv sin musik som dynamisk känslosvallande live-musik. Låten Animal Island har hon skrivit och producerat själv och är en hyllning till sin syster som hon beskriver som sin måttstock i livet och den som stöttar henne i allt. Animal Island handlar om vårt samhälle, systerskapet och uppväxten på Djurö.

– Det har varit fantastiskt kul att få arbeta tillsammans med Cornelia. Hon är en kreatör ut i fingerspetsarna och det är verkligen inspirerande att se hur hon använder mobilen i sitt skapande, säger Hanna Brenner, PR-ansvarig telekom på Samsung i Norden.

Länk till musikvideon: https://youtu.be/I-xAT38eLmU

Mer information om Samsung Galaxy S9 och S9+ hittar du här.

Följ Cornelia Jakobs på Instagram och på Facebook.

Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Bifogade filer

PDF-dokument