Gå direkt till innehåll
Samsung Nordic lanserar Samsung Galaxy Team Sverige

Pressmeddelande -

Samsung Nordic lanserar Samsung Galaxy Team Sverige

Utmanande och inspirerande innehåll från fem av Sveriges guldmedaljhopp

Stockholm – 26 november, 2013 –Samsung Electronics har inlett ett samarbete med fem av Sveriges guldmedaljhopp i Olympiska spelen och Paralympiska spelen i Sochi 2014. Från och med idag kommer fansen ha möjlighet att följa de tävlandes träning och uppladdning inför de Olympiska spelen och Paralympiska spelen i Sochi, genom sin smartphone eller annan uppkopplad enhet. Med det inspirerande innehållet från idrottarna hoppas vi engagera fansen i idrottarnas förberedelser, men också att själva ta nästa steg i sin träning.

Samsung Galaxy Team i Sverige består av:  

·  Henrik Lundqvist, Hockey

·  Anna Holmlund, Skicross

·  Victor Öhling Norberg, Skicross

·  Frida Hansdotter, Alpin skidåkning

·  Helene Ripa, Längdskidor, Paralympics

– De Olympiska spelen är en av de viktigaste tävlingarna för mig och självklart är det bara guld som räknas. Förberedelserna har pågått under en lång tid och jag hoppas att de svenska fansen kommer att följa oss på vår resa och hjälpa oss i jakten på guldmedaljen. Min önskan är att jag tillsammans med de övriga idrottarna i Samsung Galaxy Team, kan inspirera människor att aldrig ge upp sina drömmar, men också att de ska förstå att det krävs en viss ansträngning för att komma dit, säger Henrik Lundqvist.

Samsung Galaxy Team – appenSamsung Galaxy Team-appen, som man med fördel kan ta del av med en Galaxy S4 Active, möjliggör för användarna att träna och jämföra sina resultat med idrottarna i Samsung Galaxy Team. Du som använder appen kommer bland annat att kunna testa din styrka, uthållighet reaktionstid och lungkapacitet och därefter jämföra dina resultat med idrottarnas och även med dina vänner, direkt i appen.

Appen är gratis och kommer att finnas tillgänglig både för Android och iOS. Ladda ner den från Samsung Galaxy Teams sajt www.samsung.se/os, via Samsung Apps, Google Play eller App Store.

Samsung Galaxy Team – sajten. På www.samsung.se/OS får användarna också en exklusiv inblick i idrottarnas liv före, under och efter de Olympiska spelen respektive Paralympiska spelen. På sajten kan du följa idrottarna i Samsung Galaxy Team mot Sochi 2014, samt ta del av träningstips och andra spännande insikter i form av intervjuer, bilder och filmklipp. För våra Skicross-åkare är exempelvis överkroppsstyrka väldigt viktigt och genom att göra övningen i appen och därefter följa atleten på samsung.se/OS får du tips om hur du exempelvis kan förbättra din styrka genom att tänka på ryggens position när du gör armhävningar.

På sajten finns även intervjuer, videos och annat exklusivt material från idrottarna. Fyra av Sveriges mest lästa tränings- och hälsobloggare kommer också att följa de tävlande nära och dela med sig av sina historier om idrottarna till läsarna. Bloggarna som följer Samsung Galaxy Team är:

·  Jacob Gudiol - http://traningslara.se/ (följer Anna Holmlund och Victor Öhling Norberg)

·  Philip Lailani - http://ptphilip.se/ (följer Henrik Lundqvist)

·  Terese Alvén - http://sparkibaken.se/ (följer Frida Hansdotter)

·  Anna Lissjanis - http://trendotraning.se/ (följer Helene Ripa)

På sajten finns även idrottarnas Twitter- och Facebook-flöden så att du kan följa teamets egna uppdateringar inför och under de Olympiska spelen respektive Paralympiska spelen.  

– Det här är en viktig kampanj från Samsung och vår ambition är att erbjuda alla OS-fans i Sverige en underhållande plattform med intressant innehåll, kunskap och inspiration. Vi vill också erbjuda våra fans möjlighet att verkligen få lära känna våra största guldmedaljhopp och följa deras resa till en potentiell guldmedalj, säger Victoria Appelqvist, Marknadsdirektör på Samsung. 

I samband med kampanjen pågår även en säljkampanj hos Samsungs återförsäljare. Alla som köper en Galaxy S4 Active har under kampanjperioden, som löper mellan den 15:e november 2013 och 23:e februari 2014, chansen att vinna produkter i en guldcontainer till ett värde av totalt 250 000 kronor. Om någon av de tävlande i Samsung Galaxy Team tar guld i de Olympiska spelen kommer värdet i containern att fördubblas.


Om Samsungs engagemang i Olympiska spelen

Samsungs engagemang i de Olympiska spelen startade med ett lokalt sponsorskap av de Olympiska spelen i Seoul 1988. I och med de Olympiska spelen i Nagano 1998 utvidgade Samsung sitt åtagande och blev global olympisk partner inom kategorin Wireless Communications Equipment. Samarbetet innebär att Samsung tillhandahåller en trådlös kommunikationsplattform, Wireless Olympic Works (WOW) och mobiltelefoner. Denna innovativa mobiltelefonteknik möjliggör för den olympiska familjen att få realtids- och platsbaserad information, samt att kommunicera interaktivt. Samsung ordnar även en rad digitala marknadsförings-kampanjer för att skapa engagemang runt de olympiska spelen och bjuder in alla att delta i de Olympiska spelen genom mobila lösningar. Samsungs engagemang som en global olympisk partner fortsätter fram till Rio 2016.

Om Samsungs engagemang i Paralympiska spelen

Samsung är en global partner tillsammans med den Internationella Paralympiska Kommittén (IPK) i kategorin Wireless Communications Equipment. Med start i de Paralympiska vinterspelen i Torino 2006 har Samsung även stöttat de Paralympiska spelen i Peking 2008, de Paralympiska vinterspelen i Vancouver 2010, samt de Paralympiska vinterspelen i London 2012. Samsung är idag stolt officiell partner i samband med de Paralympiska vinterspelen i Sotji 2014. Samsung vill genom att tillhandahålla trådlös kommunikation till användare bidra till att sprida spänning och inspiration, men även göra de Paralympiska spelen till en händelse som når en bredare publik runt om i världen. 


Ämnen


Samsung Electronics Co Ltd, Korea, är en global ledare inom hemelektronik och dess komponenter. Genom kontinuerlig innovation och nya upptäckter utvecklar vi smart-tv, smarta telefoner, pc, skrivare, kameror, vitvaror, medicinsk utrustning, halvledare och led-lösningar. Samsung har 270 000 medarbetare i 79 länder, och en årlig försäljning på 187,8 miljarder dollar. Vårt mål är att öppna upp nya möjligheter för människor överallt. För att upptäcka mer, besök www.samsung.se.

Presskontakt

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Presskontakt PR-byrån JMWGolin Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Presskontakt PR Manager TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Presskontakt PR Officer Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667

Relaterat material