Skip to content
Samsung Nordic lanserar NFT-konstfestivalen OtherLands

Press release -

Samsung Nordic lanserar NFT-konstfestivalen OtherLands

För första gången i sitt slag arrangeras en NFT-konstfestival i Sverige, Norge, Danmark och Finland samtidigt. En festival som hyllar det kreativa och kontrastrika mötet som uppstår mellan konst, mode, musik, teknik och innovation när de möts via blockkedjetekniken NFT.

Lanseringen av OtherLands kommer från att intresset för NFT-tekniken växer och allt fler omfamnar den digitala och kreativa världen. Men det ställer också nya krav på framtidens kreatörer och vikten av ökad kunskap om möjligheterna med blockkedjeteknik och NFT blir alltmer påtaglig.

- NFT tekniken skriver om reglerna för hur den kreativa ekonomin utvecklas. Det är nog den största tekniska transformationen vi ser just nu och den händer här och nu. Denna typ av paradigmskiften inom teknik ger alltid ringar på vattnet, i detta fall förändras reglerna för kreativt skapande inom exempelvis konst, mode och musik. Men även för hur vi på Samsung i Norden, som är en ledare inom teknisk innovation, kan stötta denna förändring. Syftet med OtherLands är att skapa ett inspirerande forum där konst och teknik kan mötas och utvecklas tillsammans genom öppenhet och samverkan, säger Oscar Nöjd, Head of Group IM Innovation Samsung Electronics Nordic

  Tillsammans med lokala samarbetspartners och kreatörer, bjuder Samsung Nordics in till olika event i respektive land som innefattar fysiska event i form av en utbildande NFT MasterClass i mars och NFT Exhibition Party i april. Däremellan bjuds kreatörer in till att lära sig mer om NFTs genom att medverka i gemensamma NFT-konstprojekt. I Sverige samarbetar Samsung Nordics med APLACE som även varit med att arbeta fram konceptet visuellt och innehållsmässigt.

  - Det sker något magiskt när konstnärliga uttryck möter teknik på det sett som just nu sker genom blockkedjetekniken NFT. OtherLands NFT Art Festival är en hyllning till denna föränderliga digitala konstscen som går i andan av tidlös estetisk men ändå samtida absurdism. OtherLands syftar till att inspirera kreatörer och konstnärer genom att visa hur nya kreativa uttryckssätt väcks till liv genom teknik säger Kristian Rajnai grundare av APLACE och festivalgeneral OtherLands.

  Otherlands arbetsgrupp
  Arbetsgrupp fr vä: Kristian Rajnai, APLACE; Sargon Demirdag, Samsung Nordic; Oscar Nöjd, Samsung Nordic, Tobias Sikström, JMWGolin; Fredrik Ekström, skapare och festivalgeneral för Otherlands

  I Sverige startar OtherLands NFT Art Festival med en NFT MasterClass den 8 mars 2022 i Stockholm. Under eventet sker framträdanden och presentationer av Svenska NFT projekt inom konst, mode, musik, design och inredning. På plats finns även NFT-experter som guidar genom processen att skapa sin första NFT, live designers som visar inspirerande digital design och som bjuder in till gemensamt skapande i NFT-projekt och innovatörer som presenterar hur ny teknik möjliggör kreativitet. Artister kommer presenteras löpande på http://www.otherlands.art/

  - OtherLands är tänkt att fungera som ett decentraliserat ekosystem av konstnärer, kreatörer, tänkare och tekniska innovatörer. Människor som går samman för att inspirera OtherLands-communityt till mer kreativitet och teknisk nyfikenhet inom området konst och teknik. Genom att stödja den kreativa gräsrotsgemenskapen med innovativ teknik och NFT-nätverk hoppas vi stödja och förändra grunderna och definitionen av kreativa uttryck genom teknik, säger Fredrik Ekström som skapare av initiativet på Samsung och festivalgeneral på OtherLands.

  Fakta om OtherLands
  OtherLands går av stapeln under månaderna mars och april 2022. 

  För Sverige återfinns all information om artister, datum och evenemang på www.otherlands.art

  Gemensamt för samtliga länder är att det först genomförs en NFT MasterClass som samlar utövare, experter och kreatörer för att lägga grunden och en plattform för kreativt skapande och kunskapsutbyte gällande NFT teknik och NFT-uttryck i Norden. 

  Under det andra eventet, NFT Exhibition Party, kommer det under en livfylld vernissage visas upp NFT-konst från såväl etablerade som nya NFT-konstnärer. 

  Utöver inspirerande talare, utställare och uppträdanden kommer det även ske spännande NFT-släpp under festivalens gång. Och kreatörer kommer bjudas in till gemensamma NFT projekt. 

  I Sverige samarbetar Samsung Nordics med APLACE och NFT plattformen Forza Ikona och fokuserar på NFT utifrån mode, musik och inredning.

  OtherLands NFT Art Festival schema
  Eventen arrangeras på följande plats och datum i respektive land, formell inbjudan krävs:
  Sverige Plats:APLACE, Brunogallerian Götgatan 36, Stockholm
  Datum: OtherLands NFT MasterClass 8 mars och OtherLands NFT Exhibition Party i april
  Norge Plats:I Norge arrangeras OtherLands i samarbete med Verse Galleri, Skandinaviens första fysiska galleri för NFT-konst.
  Datum: OtherLands NFT MasterClass 17 mars och OtherLands NFT Exhibition Party i april
  Danmark Plats:I Danmark arrangeras OtherLands på H15 i samarbete med tre partners med inriktning på NFT-konst, -musik och -mode.
  Datum: OtherLands NFT MasterClass 8 mars och NFT Exhibition Party i april
  Finland Plats:I Finland arrangeras OtherLands i samarbete med en konceptbutik och galleri och fokuserar på NFT och fotografier.
  Datum: OtherLands NFT MasterClass 10 mars och OtherLands NFT Exhibition Party i april.

  För mer information eller frågor kring OtherLands
  Kontakta Elie Nakhoul, på JMWGolin: elie.nakhoul@jmw.se

  Topics

  Categories


  Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

  Contacts

  För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

  För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

  Press contact Kommunikationsbyrån Jung Relations Gäller journalister och media

  Related content