Följ Samsung Electronics Nordic AB

Samsung med bred smart mobil satsning

Pressmeddelande   •   Feb 14, 2011 08:30 CET

Samsungs familj av smarta mobiler växer. Galaxy S II är uppföljaren till fjolårets succé.

Galaxy Tab 10.1 surfar på den heta platt-trenden.

Och med mobilerna Galaxy Mini och Galaxy Gio visar Samsung sin bredd och kommer att locka till sig nya användare för smarta mobiler.

Dessutom presenteras Wave 578 med Samsungs egna operativsystem Bada och som är förberedd för att kunna öppna dörrar.

På världens största mässa för mobiltelefoner visar Samsung att en smart mobil går att göra smartare än någonsin.

Idag startar mobilvärldens största mässa, Mobile World Congress (MWC) i Barcelona. Samsung visar upp sin bredd och utbud av smarta mobiler och surfplattor. Ett exempel är androidmobilen Galaxy S II som är uppföljaren till Galaxy S.

– Med utgångspunkt från den fenomenala succén med Galaxy S är vi stolta över att kunna avtäcka den ultimata smarta mobilen. Via Galaxy S II kommer Samsung ännu en gång förändra bilden av smarta mobiler och sätta en ny standard för mobilbranschen, säger JK Shin som är global chef för Samsungs mobiler.

Samsung kan Android

Samsungs första androidmobil Galaxy presenterades redan under våren 2009. Den hade Android 1.5. Sedan dess har Samsung lanserat ytterligare åtta androidmobiler och har marknadens bredaste sortiment från små till stora mobiler, vilket ger kunderna en stor valfrihet att hitta just sin androidmobil. En av de lanserade är Nexus S och är ett samarbete mellan Samsung och Google, som äger androidplattformen. Nexus S är Googles referensmobil och är den första med Android 2.3.

Ett kännetecken för Samsungs androidmobiler är att de generellt – bortsett från enstaka undantag – går att uppgradera. Hårdvaran i Samsungs mobiler är alltså så pass modern att de klarar av nästa generations mjukvara. Det är en ambition som Samsung har, att androidmobilerna ska kunna uppgraderas.

M O D E L L E R N A

Galaxy S II – uppföljare till flaggskeppet

Galaxy S lanserades i förra sommaren och blev en global succé med mer än tio miljoner sålda exemplar världen över. Nu kommer efterträdaren Galaxy S II. Och den är större, snålare, lättare, smalare, snabbare och smartare.

Större & snålare

Skärmen är på hela 4,27 tum och är en förbättrad version av Samsungs framgångsrika skärmteknologi super-amoled. Bilden är kristallklar med en skärpa som ger en detaljrikedom vi aldrig har sett tidigare på en mobil – även när man är utomhus eller tittar från en snäv betraktningsvinkel. Samtidigt har Samsung lyckats minska skärmens energiförbrukning.

Lättare & smalare

Trots att Galaxy S II är fylld av tekniska innovationer och är större än föregångaren är den faktiskt något lättare med sina 117 gram, mycket tack vare den vidareutvecklade och tunna super-amoledskärmen. Över huvudtaget är Galaxy S II mycket slimmad i sin design. Den är endast 8,49 millimeter tjock vilket är 1,5 millimeter tunnare än Galaxy S. Det gör Galaxy S II till marknadens tunnaste smarta mobil.

Snabbare & smartare

Hur smart kan en mobiltelefon bli? Tänk om den vore så smart att den själv klarade av att läsa upp sms. Eller kunde översätta utländska språk genom att man pratar in ett ord eller en fras i mikrofonen så säger mobilen automatiskt vad det betyder, genom högtalaren eller med text.

Så smart är i alla fall Galaxy S II! Den läser upp sms och översätter från ett språk till ett annat.

Galaxy S II har den senaste versionen av det snabbast växande operativsystemet, Android 2.3. Det tillsammans med en processor med dubbla kärnor ger den mest distinkta pekkänslan Samsung någonsin har skapat för en mobil, även om man har igång flera applikationer samtidigt. Och med en 3g-uppkoppling mot internet som klarar upp till 21 megabit per sekund får man en mycket snabb dataöverföring, vilket kommer att uppskattas när man tittar på streamad film/tv eller spelar onlinespel på den stora färgstarka skärmen.

Musik, spel och tidningar finns att ladda ner på Music Hub, Game Hub och Readers Hub. Och kontakt med sina nära och kära håller man via Social Hub, där alla kontaktmöjligheter är samlade på en och samma plats.

Social Hub

I Social Hub är alla vänners aktiviteter samlade på en och samma plats. Telefonboken knyts samman med e-postkonton, kalendrar och sociala medier som Facebook och Twitter. På en och samma plats hittar man vännernas statusuppdateringar, tweets, e-post och kalenderhänvisningar. Så byter vännen sin Facebookbild ändras automatiskt även telefonbokens kontaktbild.

Readers Hub

2,2 miljoner böcker och noveller, 2 000 nyhetstidningar och 2 300 tidskrifter samlade på en och samma plats, Readers Hub. Så var man än är har man alltid tillgång till ett enormt bibliotek av både tidsfördriv och nytta. Readers Hub är en betaltjänst.

Music Hub

Genom samarbetet med musikleverantören 7digital kan man få tillgång till tolv miljoner låtar i Music Hub. Där kan man söka efter artister och titlar. Eller upptäcka ny musik via rekommendationer. Att ladda ner musiken kostar pengar, men för att inte köpa grisen i säcken kan man lyssna på 30 till 60 sekunders smakprov innan man bestämmer sig.

Game Hub

På en och samma plats har Samsung samlat spel anpassade för mobila enheter, Game Hub. Via partners såsom Gameloft och ngmoco kan man ladda ner spel med avancerad grafik alternativt spela online mot medspelare. En del spel är gratis, andra kostar pengar.

För de företag som söker en smart mobil till sina anställda är Galaxy S II rätt alternativ. Androidplattformen är intressant för företag eftersom de själva kan utveckla företagsspecifika appar till de anställdas mobiler, exempelvis direktkopplingar till företagens IT-system. Galaxy S II har flera företagsvänliga funktioner förinstallerade. Bland annat har den fullt stöd för e-postsynk inklusive kryptering. Dessutom kan Galaxy S II styras centralt, från exempelvis IT-avdelningen, så om mobilen blir stulen går den att fjärrstyras och då låsas och göras helt obrukbar för tjuven. Närfältskommunikation (NFC) är en teknik som växer starkt och innebär att information automatiskt kan överföras mellan två enheter då de kommer nära varandra, en teknik som Galaxy S II har stöd för.

Fakta: Galaxy S II (GT-I9100) är en touchmobil med en 4,27 tum stor super-amoledskärm i wvga (480x800 pixlar) och körs på operativsystemet Android 2,3 (Gingerbread). En gigahertzprocessor med dubbla kärnor. Mobilt bredband (hspa) med stöd för hastighet upp till 21 megabit per sekund. Bluetooth 3.0, usb 2.0, wifi 802.11 a/b/g/n, dlna. Bakre kamera om åtta megapixlar samt en led-blixtlampa och främre kamera om två megapixlar. Spelar de flesta ljud- och bildformaten. Radio. Gps med Google Maps och navigering samt digital kompass. Snabbskrivfunktionen Swype. Accelerometer och gyroskåp. Storlek: 125,3 x 66,1 x 8,49 millimeter, Vikt: 117 gram. Batteri: 1650 mAh. Kommer i maj.

Galaxy Tab 10.1 – en breddning av plattfamiljen

Med Galaxy Tab blev Samsung först med en surfplatta på den svenska marknaden. Den var på sju tum. Nu utökas Galaxy Tab-familjen med en modell som har en 10,1 tum stor pekskärm – Galaxy Tab 10.1.

Galaxy Tab 10.1 blir Samsungs första surfplatta som får operativsystemet Android 3.0 (Honeycomb), ett operativsystem som är speciellt anpassat för surfplattor. Och med en gigahertzprocessor som har dubbla kärnor samt den 10,1 tum stora skarpa skärmen i upplösningen 1280 x 800 pixlar är detta en enastående platta för att upptäcka alla de hundratusentals böcker, spel och appar som går att ladda ner från Android Marketplace. Eller varför inte surfa runt på nätet och se filmklipp via någon av tv-bolagens Playtjänster tack vare att Galaxy Tab 10.1 stödjer Flash 10.1. Dessutom har Galaxy Tab 10.1 full mobilitet med ett inbyggt 3g-modem för mobilt bredband med hastigheter upp till 21 megabit per sekund.

Fakta: Galaxy Tab 10.1 (P7100) är en mobil surfplatta med en 10,1 tum stor lcd-pekskärm med upplösningen 1280 x 800 pixlar (wxga). Androids användargränssnitt. Operativsystemet är Android 3.0, en gigahertzprocessor med dubbla kärnor. Bakre kamera om åtta megapixlar samt led-blixtlampa och främre kamera om två megapixlar. Inbyggt 3g-modem med stöd för mobilt bredband upp till 21 megabit per sekund, wifi 802.11 (a/b/g/n), usb 2.0, bluetooth 2.1. Spelar de flesta ljud- och bildformat inklusive Flash 10.1. Gyroskop, accelerometer och digital kompass. Storlek: 246,2 x 170,4 x 10,9 millimeter, vikt: 599 gram. Batteri: 6860 mAh. I butik i juni.

Galaxy Mini – en minsting i stort format

Trots att Galaxy Mini är en liten och smidig mobiltelefon har den en förvånansvärt stor och bred pekskärm på 3,14 tum. Med sin räfflade sida ligger den bekvämt i handen och pekskärmen är lätt att manövrera med en tumme. Ring, sms:a och surfa utan att behöva använda två händer.

Tack vare den senaste standarden för wifi (802.11n) är åtkomsten till internet snabb. Och eftersom Galaxy Mini är en androidmobil (Android 2.2) kan man via Android Marketplace välja mellan 100 000-tals appar att ladda ner för att göra sin Galaxy Mini så som man själv vill ha den. Mobilens kamera på tre megapixlar har både zoom och autofokus och flera specialeffekter för att göra dina bilder roligare. Bilderna kan sedan lagras på ett externt minneskort. Och tack vare Social Hub är det enkelt att hålla kontakt med sina vänner oavsett det är via sociala medier, e-post, sms eller telefonsamtal. Galaxy Mini finns i butik i mars till det rekommenderade återförsäljarpriset 2 000 kronor.

Galaxy Gio – en juvel i familjen

Ordet juvel heter på italienska gioiello. Och med sin sobra och eleganta design är Galaxy Gio en liten smäcker ”juvel” bland Samsungs androidmobiler. När man tittar på den 3,2 tum stora skärmen kan man se Samsungs arv som marknadsledande på tv- och bildskärmar: skärmen har en så hög kontrast (hvga) att bilden inte bara är skarp utan framförallt varm och levande.

På Galaxy Gio är inget gammalt utan allt är nytt med den modernaste mjuk- och hårdvaran. Den har operativsystemet Android 2.2 och med en processor på 800 megahertz är Galaxy Gio inte bara snabb och klarar av att ha igång flera funktioner samtidigt, det borgar även för att Galaxy Gio kommer att kunna uppgraderas. Och för att göra om sin Galaxy Gio som man själv vill ha den kan man ladda ner appar från Android Marketplace. Galaxy Gio kommer till Sverige i mars till det rekommenderade återförsäljarpriset 2 400 kronor.

Nexus S och Galaxy Ace

Som Samsung kunde berätta förra veckan utökas under våren Samsungs familj av ytterligare två androidmobiler, Nexus S och Galaxy Ace.

Nexus S är ett samarbete mellan Google och Samsung och är marknadens första mobiltelefon som får Android 2.3. Den är även utnämnd av Google som deras referensmobil för androidplattformen. Nexus S är i butik från och med 3 mars till det rekommenderade återförsäljarpriset 5700 kronor.

Galaxy Ace är en androidmobil som placerar sig mittemellan på en marknad som är polariserad av smarta mobiler som antingen är dyra med många avancerade funktioner eller är lite enklare i sitt utförande. Galaxy Ace har bra grundfunktioner och en elegant design till ett för kunden attraktivt pris. Kommer till butik under februari till det rekommenderade återförsäljarpriset 3500 kronor.

Wave 578 – En lur som öppnar dörren

Samsung följer upp fjolårets stora nyhet på MWC, det egna operativsystemet Bada, med en ytterligare bada-mobil, Wave 578. Det är en slimmad mobil i metallskal och en pekskärm på 3,2 tum. Wave 578 har utrustats med närfältsteknik (NFC) så i takt med att den tekniken blir mer spridd kommer man kunna använda sin Wave 578 som exempelvis plånbok eller nyckel. Och som kommunikationsmedel har Wave 578, som har Bada 1.1, är utrustad med den senaste standarden för trådlöst internet (802.11 b/g/n), bluetooth 3.0 och usb 2.0. Den stödjer ett flertal sociala medier och chattfunktioner, där en smart finess är att man kan bifoga filer via chatten. Och på Samsung Apps finns appar, e-böcker och spel att ladda ner för att göra sin Wave 578 så som man själv vill att den ska vara. Kommer i butik under juni.

Samsung kommer även under mässdagarna på MWC att göra flera utspel kring sitt egna operativsystem Bada samt om sin position som ledande leverantör av lösningar för nätverk och produkter inom 4g/LTE.

Besök gärna Samsungs hemsida för MWC: www.samsungunpacked.com

Bifogade filer

PDF-dokument