Skip to content
Samsung lanserar smarta LED-lampor

Press release -

Samsung lanserar smarta LED-lampor

Styr dina LED-lampor via din mobiltelefon eller surfplatta.

Stockholm den 11 april 2014 - Under Light + Buidling-mässan som gick av stapeln i Frankfurt i början på april presenterade Samsung sina senaste nyheter inom LED-ljuskällor, två smarta LED-lampor varav en styrs via bluetooth och den andra via wifi.

Med Samsungs nya LED-lampa Smart Bulbs kopplar du upp din smartphone eller tablet mot lampan via bluetooth och tänder, släcker eller dimmar direkt via en app. Det enda du behöver göra för att slippa ta dig till lampknappen är att installera applikationen Samsung Smart Home. Sammanlagt går det att kontrollera 64 LED-lampor samtidigt och ljuset kan enkelt justeras från varmt och mysigt till kallt och klart. Det går även bra att dimma lamporna ända ner till 10 % ljusstyrka. Med en genomsnittlig lystid på fyra timmar om dagen behöver du inte oroa dig för att behöva byta lamporna inom de närmsta tio åren då de har en livstid på 15 000 timmar.

Du behöver heller aldrig mer fundera på om du släckte i köket när du åker på semester. För tillsammans med bluetooth-styrda Smart Bulbs lanserar Samsung även en wifi-styrd LED-lampa, vilket gör att du kan tända och släcka hemma var du än är.

- Vi har en unik position på marknaden med en lång erfarenhet av LED-teknik och halvledare vilket gör att vi har alla förutsättningar för att kunna utveckla innovativa smarta lösningar för LED-belysningsindustrin, säger Sebastian Wranå, Product Manager LED Light, på Samsung Electronics Nordic. Att kunna styra sina lampor i hemmet helt trådlöst är bara början på att kunna göra hemmet ännu smartare.

Samsungs nya smarta LED-lampor når butik under september.

PRESSKONTAKT

Erik Juhlin (smart-tv, audio, IT, b2b)   +46 703 355 874  e.juhlin@samsung.com

Rickard Andersson (telekom, kamera, laptop)   +46 706 044 451  r.andersson@samsung.com

Louise Ekman (vitvaror)   +46 705 222 117  louise.e@partner.samsung.com
Följ Samsung på Mynewsdesk: www.mynewsdesk.com/se/pressroom/samsung

TESTPRODUKTER

PR-byrån Wenderfalck / +46 707 511 248 / samsung@wenderfalck.com


Topics


Samsung Electronics Co Ltd, Korea, är en global ledare inom hemelektronik och dess komponenter. Genom kontinuerlig innovation och nya upptäckter utvecklar vi smart-tv, smarta telefoner, pc, skrivare, kameror, vitvaror, medicinsk utrustning, halvledare och led-lösningar. Samsung har 286 000 medarbetare i 80 länder, och en årlig försäljning på 216,7 miljarder dollar, 2013. Vårt mål är att öppna upp nya möjligheter för människor överallt. För att upptäcka mer, besök www.samsung.se.

Contacts

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Press contact Kommunikationsbyrån Jung Relations Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Press contact PR Consumer Electronics Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667