Följ Samsung Electronics Nordic AB

Samsung lanserar nytt i A-serien – med uppgraderingar från grunden

Pressmeddelande   •   Feb 26, 2019 12:03 CET

Stockholm, 26 februari 2019 – Under den stora mobilmässan MWC 2019 i Barcelona lanserade Samsung Galaxy A50, en ny medlem i en ny A-serie. I den nya telefonen från Samsungs mittsegment har produktutvecklarna valt att förbättra de funktioner som är viktigast för användaren, så som det användarvänliga gränssnittet, förbättrad hållbarhet och en kamera som fångar ögonblicket så som användaren själv upplever det.

Galaxy A-serien är designad för hur användarna lever och håller kontakt med varandra – genom att fånga och dela upplevelser i stunden. Den nya serien erbjuder unika och kraftfulla mobiltelefoner som hjälper användare att fortsätta vara spontan och interaktiv med andra.

– Vi försöker alltid göra meningsfulla framsteg för en förbättrad mobilupplevelse. Människor förändras i hur vi tar kontakt med varandra, och smartphones behöver följa med i förändringen. Nya Galaxy A-serien erbjuder förbättrade funktioner som stödjer användarnas sätt att interagera med andra, med ett flertal alternativ för att möta deras ständigt föränderliga behov, säger Andreas Bergqvist, nordisk produktchef för telekom på Samsung i Norden.

Med Galaxy A-serien kan användarna uppleva Galaxy-ekosystemet genom nyckeltjänster som Samsung Health, Samsung Pay, Bixby med mera. Den uppgraderade Galaxy A-serien introduceras med lanseringen av Galaxy A50 i Norden.

Galaxy A50

  • Galaxy A50 erbjuder förstklassiga kamerafunktioner, ett långvarigt och snabbladdande batteri samt Infinity-U-skärm. Telefonen låter användaren fånga och dela foton på ett revolutionerande sätt med sin trippelkamera på baksidan, med en ultra vidvinkellins avsedd att replikera människans syn.
  • Fånga världen utan begränsningar med ultra vidvinkellins. Tillsammans med funktionen Intelligent Switch kan kameran i A50 identifiera och rekommendera när man kan använda Wide Shot-läget.
  • 25MP-kameran tar upp levande bilder i det ljusaste dagsljuset. I mörkret ger den innovativa linsen tydliga bilder genom att detektera mer ljus och reducera brus, för att minimera grynighet i bilden. Kombinerad med djuplinsen erbjuder kameran en Live Focus-upplevelse, så att användaren kan välja exakt vad som ska accentueras i bilden.
  • AI-kameran hjälper användaren att fånga det bästa av varje scen. Scene Optimizer-funktionen hjälper dig att optimera fotot beroende på bakgrund och tema genom att känna igen 20 scener och optimerar med hjälp av feldetektion. Bixby Vision använder kameran tillsammans med AI och kan hjälpa användaren att handla online, översätta text och hitta information online.
  • Förbättra ditt porträtt med selfie-kameran och med Selfie Focus för en bokeh-effekt som gör bakgrundsdetaljerna runt motivet i bilden suddigt.

Med fingeravtrycksläsare i skärmen erbjuder A50 en intuitiv upplåsning utan att användaren behöver byta grepp. Galaxy A50 kommer till butiker i mars med ett rekommenderat pris på 3 990 SEK. Den kommer i en bekväm och smidig design med lätt böjda kanter och finns i fyra nya karaktäristiska färgalternativ: Svart, Vit, Blå och Coral.

För mer information om Galaxy A-serien, besök www.samsungmobilepress.comwww.news.samsung.com/galaxy eller www.samsung.com/galaxy


Produktspecifikation Samsung Galaxy A50

A50
Skärm Storlek / Upplösning 6.4” FHD+ (1080x2340) Super AMOLED
Infinity Display Infinity-U
Dimensioner 158.5 x 74.7 x 7.7mm
Design 3D Glasstic
Processor Quad 2.3GHz + Quad 1.7GHz
Kamera Främre 25MP FF (F2.0)
Bakre 25MP AF (F1.7) + 5MP FF (F2.2) + 8MP FF (F2.2)
Minne 4 GB RAM 128 GB Internminne Upp till 512 GB Micro SD
Batteri 4,000 mAh
Övrigt On-Screen Fingerprint, Fast Charging1, Samsung Pay2, Bixby Vision, Bixby Voice, Bixby Home, Bixby Reminder

Presskontakt

Hanna Brenner / +46 70 666 53 95 / h.brenner@samsung.com

Testprodukter

PR-byrån Wenderfalck / +46 730 22 78 33 / samsung@wenderfalck.com
Följ Samsung på Mynewsdesk: www.mynewsdesk.com/se/pressroom/samsung

Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Bifogade filer

PDF-dokument