Följ Samsung Electronics Nordic AB

Samsung lanserar ny serie luftvärmepumpar utvecklade för det nordiska klimatet

Pressmeddelande   •   Okt 13, 2020 15:48 CEST

Samsungs nya serie luftvärmepumpar

Samsung lanserar nu sin nya serie luftvärmepumpar, serien är utvecklad och designad för det nordiska klimatet. Den nya intelligenta tekniken ger ett bättre inomhusklimat, jämnare temperatur samt en förbättrad komfort och energieffektivitet, över hela året.

Smart drift
Samsungs nya luftvärmepumpar anpassar sig efter kundens behov med sin AI Auto Comfort-funktion som tillåter konsumenten att använda sin luftvärmepump mer effektivt. AI Auto Comfort analyserar förhållandet i rummet, användarens föredragna temperaturer och även utomhusklimatet för att automatiskt växla till den mest lämpliga inställningen*.

Enheterna kan kontrolleras och övervakas på distans genom Samsungs SmartThings App, den låter användaren aktivera eller stänga av luftvärmepumpen, välja föredragna uppvärmningslägen, schemalägga och till och med bevaka strömförbrukningen. Med Samsung Bixby Voice Control kan enheten även styras med rösten*.

Rörelsesensor
Toppmodellen Nordic Wind-Free™ har en inbyggd sensor som känner av när det inte finns någon användare i rummet och ändrar då automatiskt inställningarna för att gå ner i drift eller gå in i standby-läge.

Wind-Free™ kylningsteknik
Designad och utvecklad för nordens alla årstider, nya Nordic Wind-Free™ tillåter konsumenten att använda luftvärmepumpen som luftkonditionering under sommarens varma dagar med ett enkelt knapptryck.

Samsung introducerade marknadens första luftkonditionering med Wind-Free™-teknik i Europa 2017. Luftkonditionering med Wind-Free™-teknik följer en nedkylningsprocess i tre steg. I det första steget sänks temperaturen snabbt i snabbkylningsläget. I det andra används en avfuktande funktion för att ställa in en lämplig nivå av luftfuktighet och slutligen, när den önskade temperaturen nåtts, aktiveras Wind-Free™ nedkylningsläge för att bibehålla nivåerna och ge en hög nivå av komfort. I Wind-Free™ kylningsläget sprids luften varsamt och jämnt genom tusentals mikrohål, vilket skapar en ”vindstilla”** miljö utan att skapa ett kallt drag.

För ytterligare information om Samsung och våra produkter, besök gärna: www.samsung.com

*Tillgängligheten för beskrivna funktioner kan ändras. SmartThings-funktionerna är tillgängliga för Android- och iOS-enheter. En Wi-Fi-anslutning och ett Samsung SmartThings-konto krävs. Bixby röststyrning stöds på engelska (USA, Storbritannien, Indien), kinesiska, koreanska, franska, tyska, italienska och spanska.

**ASHRAE (American Society of Heating, Refrigeration, and Air-Conditioning Engineers) definierar en miljö som “Still Air”/”vindstilla” när luftströmmar rör sig långsammare än 0.15m/s och saknar kalla vinddrag.

Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Bifogade filer

PDF-dokument