Skip to content
Samsung lanserar Galaxy Tab S8-serien: den största och mest mångsidiga serien hittills.

Press release -

Samsung lanserar Galaxy Tab S8-serien: den största och mest mångsidiga serien hittills.

Parallellt med lanseringen av Samsung Galaxy S22-serien, lanserar Samsung även sin nya serie premiumsurfplattor, Galaxy Tab S8 och S8+, och den första Tab S8 Ultra-surfplattan någonsin. Sofistikerad hårdvara, förstklassiga produktivitetsfunktioner och det sömlösa ekosystemet Samsung Galaxy-användare räknar med, kombineras i ett enda bärbart produktivitetskraftverk.

Idag förlitar vi oss på surfplattor mer än någonsin när det kommer till videosamtal och streaming. Varje Galaxy Tab S8 erbjuder en förbättrad videoupplevelse med ultravidvinkel frontkameror, en tremikrofonkombination och intelligent automatisk[1]inramningsteknik för att hela tiden sätta dig i centrum av bilden för en professionell videosamtalsupplevelse. Nya Tab S8-serien erbjuder förbättrade multitasking-funktioner med smarta lösningar för att jobba med fler appar samtidigt[2], Samsung DeX, säker och enkel fildelning med lösenordsskyddad Quick Share [3], kraftfull produktivitet med den nya supersnabba 4nm-processorn och en S-Pen som ingår när du köper surfplattan. Allt detta är paketerat i Samsungs tunnaste Galaxy Tab hittills, tillverkad med Armor[4]Aluminium, för smidigare bärbarhet.

- En av surfplattans viktigaste funktioner är skärmen. Det är genom den som du konsumerar underhållning, läser, ritar eller pratar med dina vänner och familj. Tab S8 och S8+ har stora fantastiska skärmar som man idag förväntar sig av en premiumsurfplatta. Men genom år av innovation inom mobila upplevelser ville vi tänja på gränserna för vad som är möjligt med en surfplatta. Därför lanserar vi den första Galaxy Tab S8 Ultra som erbjuder extra allt, speciellt när det kommer till skärmen, säger Rikard Skogberg, Produktchef på Samsung Electronics Nordic.

  Vidga dina vyer med Galaxy Tab S8 Ultra

  Galaxy Tab S8 erbjuder en unik upplevelse med sin stora 14,6-tums Super AMOLED-skärm och 120Hz uppdateringsfrekvens. Den har tunn ram för maximal skärmupplevelse och displayen är inrymd i den tunnaste, lättaste och starkaste designen Samsung erbjudit hittills. Skyddad av en Armor Aluminium-ram som är över 30% mer reptålig och 40% mindre benägen att böjas än sin föregångare[5].

  Galaxy Tab S8 Ultra är utrustad med kraftfulla dubbla 12MP-frontkameror som ger professionell 4K-videokvalitet[6], samt tre precisionsmikrofoner som använder avancerad brusreduceringsteknik för att förhindra oönskat bakgrundsljud. Quad-högtalare med Dolby Atmos®, som finns på alla tre Galaxy Tab S8-modellerna, ser även till att ge otroligt ljud.

  Var uppkopplad som aldrig förr

  Oavsett om du vill utforska din konstnärliga sida, spela, skriva, surfa eller varför inte allt samtidigt, är Galaxy Tab S8-serien den surfplatta du behöver med hög prestanda. Utrustad med den snabbaste processorn hittills i en Galaxy Tab erbjuder även Galaxy Tab S8 och S8+ ett val av minneskonfigurationer för att passa just dig. Vid behov av extra allt erbjuds Galaxy Tab S8 Ultra med upp till 16 GB RAM och upp till hela 1TB lagring. Hela Galaxy Tab S8-serien erbjuder utbyggbar lagring med upp till 1 TB via microSD-kort[7].

  Galaxy Tab S8-serien är också den första Samsung-surfplattan som stöder Wi-Fi 6E[8], vilket ger upp till dubbelt så mycket bandbredd[9] och maximal hastighet för Wi-Fi 6. Galaxy Tab S8-serien erbjuder även modeller som är redo för hypersnabb 5G[10]-uppkoppling för den pendlande produktivitetsmaskinen.

  Galaxy Tab S8-serien drivs av ett batteri[11]som räcker längre än tidigare modeller och stöder timmar av videouppspelning[12]. De nya surfplattorna har också stöd för upp till 45W supersnabb laddning som kan ladda upp till 100% på bara 80 minuter[13]. Om dina andra enheter är i behov av laddning när du är på språng, anslut helt enkelt din Galaxy Tab S8 till en Samsung Galaxy-smartphone med en USB-C-kabel, och surfplattans otroliga snabbladdningsbatteri kan användas som en bärbar laddare[14].

  Galaxy Tab S8 Ultra och S8+ har båda en ny och förbättrad S Pen som använder en förutsägelsealgoritm för ultralåg latens[15]– vilket ger en otrolig skrivupplevelse som efterliknar att skriva med en vanlig penna på papper.

  Galaxy Tab S8 Ultras nya 4K-inspelningsfunktioner låter dig fånga skarpa, iögonfallande videor med både den bakre kameran och den ultravidvinkel främre kameran. Galaxy Tab S8 Ultras stora skärm gör det enkelt för dig att dela upp skärmen i flera, anpassningsbara mindre fönster, så att du kan multitaska utan att behöva växla mellan appar.

  En del av Samsung Galaxy ekosystem

  Galaxy Tab S8-serien fungerar sömlöst med hela det öppna Samsung Galaxy-ekosystemet. Öppenhet innebär att du får flexibiliteten att välja din egen mobilupplevelse och enkelt använda Samsung Galaxy-enheter tillsammans med varandra. Samsungs One UI Tab 4-användargränssnitt erbjuder dig en konsekvent och intuitiv upplevelse, sömlös anslutning samt smarta integrationer mellan din Galaxy Tab S8 till din smartphone och PC och tillbaka igen. Synka anteckningar, bilder och videos, uppkoppling för dina Galaxy Buds och data från Samsung Health mellan dina enheter automatiskt genom Samsungs ekosystem.

  Du kan också använda din Galaxy Tab S8 som en bärbar andra bildskärm[16]med pekskärmsfunktioner. När du vill använda din Tab som en bärbar dator har det gjorts flera förbättringar av Samsung DeX[17]- en bekväm skrivbordsupplevelse som tar Galaxy Tab S8 från surfplatteläge till skrivbordsläge - tillåter nu transparenta appfönster och DeX-spegling för när du vill dela surfplattas skärm på en extern skärm.

  En surfplatta att lita på

  Galaxy Tab S8-serien skyddas av Samsungs Knox Vault-plattform, som krypterar uppgifter och håller lagrade filer och information isolerad från enhetens huvudoperativsystem för att skydda den från attacker. Samtliga enheter i Galaxy Tab S8-familjen har en intuitiv[18]fingeravtrycksskanner som möjliggör upplåsning genom biometrik.

  Med Samsungs mål att ge användarna bästa möjliga mobila prestanda och upplevelse kommer Galaxy Tab S8-serien att stödjas av upp till fyra generationer Android OS-uppgraderingar och 5 års säkerhetsuppdateringar[19].

  Design som sticker ut

  Galaxy Tab S8-serien kommer i färgerna Graphite för Galaxy Tab S8+ och Tab S8 Ultra, och Graphite, Silver och Pink Gold för Tab S8. Samsung släpper också ett nytt Book Cover Keyboard[20], för Galaxy Tab S8 Ultra, med bakgrundsbelysta tangenter, anpassningsbara genvägsinställningar och som ger en laptopupplevelse för din Tab S8 Ultra. Book Cover Keyboard har ett antimikrobiellt polyuretanläder och högresponsiv pekplatta.

  Pris och tillgänglighet

  Samsung Galaxy Tab S8, S8+ och S8 Ultra kommer att finnas tillgänglig från den 25 februari 2022 hos utvalda återförsäljare och på Samsung.com.

  Samsung Galaxy Tab S8 rek. ca pris från 8490 SEK

  Samsung Galaxy Tab S8+ rek. ca pris från 10490 SEK

  Samsung Galaxy Tab S8 Ultra rek. ca pris från 12990 SEK

  Nordiskt förbokningserbjudande

  • Förbeställ en Galaxy Tab S8 eller Tab S8+, under perioden 9 -24 februari 2022, och få ett Book Cover Keyboard Slim utan extra kostnad (värde ca 1399-1599 SEK)[21]
  • Förbeställ en Galaxy Tab S8 Ultra, under perioden 9-24 februari 2022, och få det nya Book Cover Keyboard utan extra kostnad (värde ca 3699 SEK)[22]

  För mer information, besök news.samsung.com/galaxy, www.samsungmobilepress.comeller www.samsung.com/galaxy.


  [1] För närvarande tillgänglig på Samsung Camera, BlueJeans, Google Duo, Meta Messenger, Google Meet, New Knox Meeting, Microsoft Teams, Cisco Webex Meet, Zoom. Automatisk inramning är endast tillgänglig på ultravidvinkel frontkamera. Automatisk inramning känner bara igen personer och kanske inte stöder vissa lösningar och förhållanden. Vissa funktioner kanske inte är tillgängliga när automatisk inramning är på.

  [2] Vissa program kanske inte stöder Multiaktiva fönster.

  [3] Quick Share är tillgängligt på Galaxy-smartphones och surfplattor med Android OS version 10.0(Q) och One UI 2.1 eller senare. Bluetooth Low Energy och WI-Fi-anslutning krävs för snabb delning. Vissa program kanske inte stöder Snabbdelning.

  [4] Armor Aluminium är hölje på alla metallkomponenter, exklusive display, sidotangenter och SIM-facket.

  [5] Jämförelsen är gjord mot Samsung Galaxy Tab S7-serien.

  [6] Vissa lösningar och nyckeltal kanske inte stöds. Vissa funktioner kanske inte är tillgängliga när automatisk inramning är på.

  [7] MicroSD-kort säljs separat. Tillgängligheten för detaljerade funktioner (t.ex. minne och processor) kan variera beroende på marknad och operatör.

  [8] Wi-Fi 6E-nätverkstillgängligheten kan variera beroende på marknad, nätverksleverantör och användarmiljö. Kräver optimal anslutning. Kräver en Wi-Fi 6E-router.

  [9] Dubbel hastighet för Wi-Fi 6E mätt för enheter när du använder Quick Share. Jämfört med hastighet på Galaxy Tab S7 (Wi-Fi 6). Faktisk bandbredd och hastighet kan variera beroende på marknad, operatör och användarmiljö. Tillgängligt på enheter som kör One UI 2.1 eller senare, inklusive Galaxy Tab S8, Tab S8+, Tab S8 Ultra, S22, S21 Ultra och Z Fold3.

  [10] Kräver optimal 5G-anslutning. Den faktiska hastigheten kan variera beroende på marknad, operatör och användarmiljö.

  [11] Den faktiska batteritiden kan variera beroende på nätverksmiljö, användningsmönster och andra faktorer.

  [12] 15 timmars videouppspelning för Tab S8, 13 timmars videouppspelning för Tab S8+ och 14 timmars videouppspelning för Tab S8 Ultra. Baserat på resultat från interna labbtester för lokal videouppspelningstid utförd av Samsung. Testresultaten är uppskattade värden för batteriprovet från en förhandsversion som testats under standardinställningar (ljudvolym och ljusstyrka) utan anslutning till Wi-Fi eller mobilnät. Batteritiden varierar avsevärt med inställningar, användning och andra faktorer.

  [13] 80 minuter för att ladda Flik S8 och Flik S8+. 90 minuter för att ladda Galaxy Tab S8 Ultra helt. Den faktiska laddningshastigheten kan också variera beroende på den faktiska användningen, laddningsförhållandena och andra faktorer. Laddare säljs separat.

  [14] 15W snabbladdning stöds när Tab S8 Ultra-skärmen är avstängd och ansluten för att välja Galaxy-smartphones inklusive Galaxy S22, med en USB Type-C-kabel. Kablar kan säljas separat beroende på marknad. Inte kompatibel med trådlös laddning. Laddningshastigheten kan variera beroende på laddningsförhållanden och andra faktorer.

  [15] Jämfört med Galaxy Tab S7. Latenshastighet på 2,8 ms mätt för modellerna Tab S8 Ultra(14,6') och Tab S8+(12,4') när du använder Samsung Notes.

  [16] Andra skärmens funktion stöds för Galaxy Book Windows PC och Galaxy Tab S7 / 7 + eller senare modeller. (2021 Jan uppdatering krävs för Galaxy Tab S7 / S7 +) Trådlösa windows 10-datormodeller och Windows 10 v.2004 eller senare version krävs. (Windows-uppdatering: Sep 2020 eller senare)

  [17] Samsung DeX stöds på utvalda Galaxy-smartphones och surfplattor. Ytterligare funktioner är endast tillgängliga på kompatibla enheter, inklusive Galaxy S22, Galaxy Tab S8 och enheter som kör One UI 4.1 eller senare. Kompatibla appar kan variera och inte alla appar kan vara anpassningsbara på Samsung DeX. Tillbehör för extern skärmanslutning säljs separat.

  [18] Galaxy Tab S8+ och Tab S8 Ultra har fingeravtrycksskannrar på skärmen. Galaxy Tab S8 har en sidomonterad fingeravtrycksskanner.

  [19] Tillgänglighet och tidpunkt för uppgraderingar och funktioner för Android OS kan variera beroende på enhetsmodell och marknad. Enheter som är berättigade till fyra generationer av Uppgraderingar av Android OS och 5 års säkerhetsuppdateringar inkluderar för närvarande Galaxy S22 Series (S22/S22+/S22 Ultra), S21 Serien (S21/S21+/S21 Ultra/S21 FE), Z Fold3, Z Flip3 och Tab S8-serien (Tab S8/Tab S8+/Tab S8 Ultra).

  [20] Book Cover Keyboard säljs separat. Book Cover Keyboard produktdesign kan variera beroende på modell. Tillgängligheten kan variera beroende på marknad och operatör.


  Topics

  Categories


  Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

  Contacts

  För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

  För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

  Press contact Kommunikationsbyrån Jung Relations Gäller journalister och media
  Elin Axelsson

  Elin Axelsson

  Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances
  Louise Gustafsson

  Louise Gustafsson

  Press contact PR Consumer Electronics Consumer electronics: Home Appliances

  Related content