Skip to content
Samsung lanserar Galaxy S7, Galaxy S7 edge och Gear 360 - förenklar den uppkopplade vardagen

Press release -

Samsung lanserar Galaxy S7, Galaxy S7 edge och Gear 360 - förenklar den uppkopplade vardagen

Barcelona – 21 februari 2016 – På Samsung Galaxy Unpacked 2016 presenterade Samsung idag sina två nya flaggskeppstelefoner och sin nya 360-graders kamera. Samsung fortsätter att utveckla produkter som ska passa in i den uppkopplade livsstil dagens konsumenter har. Produkterna ska underlätta hur vi umgås, delar upplevelser och organiserar våra liv.

De nya telefonerna Samsung Galaxy S7 och Galaxy S7 edge erbjuder en elegant design, en mer avancerad kamera, förbättrad prestanda och enastående anslutningsmöjligheter till en uppsjö av produkter, tjänster och upplevelser. Samsung Gear 360 är en 360-graders kamera som på ett enkelt sätt låter användarna skapa, titta på och dela deras favoritupplevelser genom videor och bilder.

– Vi tror på en värld som är ljusare, skarpare, enklare och roligare. Vi strävar efter att leverera just det med de nya produkterna genom att kombinera elegant design med de senaste funktionerna. Vi vill hjälpa konsumenterna att få ut mer av sin vardag och kommer att fortsätta att tänja på gränserna för vad som är möjligt, säger Anderas Berqvist, produktchef för mobiltelefoner på Samsung i Norden.

Ljusare och skarpare bilder även i mörka förhållanden
Med Galaxy S7 och Galaxy S7 edge presenteras den första Dual Pixel-kameran på en smartphone. Det innebär ljusare och skarpare bilder. Tack vare den revolutionerande Dual Pixel-tekniken, en ljusare lins med större bländare och större pixel har kameran en kortare slutartid och mer exakt autofokus, även i sämre ljusförhållanden. Ett nytt kameraläge är Motion Panorama som lägger till rörelse i traditionella panoramabilder och ger användaren en ny visuell upplevelse.

Snygg, användarvänlig och vattentålig
Både Galaxy S7 och Galaxy S7 edge är konstruerade med 3D-glas och metall. En elegant och hållbar design med ergonomiska kurvor ger ett bekvämt grepp. Den nya funktionen Always-On-Display innebär att man inte behöver trycka på en knapp för att komma åt t.ex. sin kalender eller titta på klockan. En smart funktion som besparar användaren både tid och batteri.

Utan att kompromissa med designen har både Galaxy S7 och Galaxy S7 edge fått en ökad användbarhet med IP68 vatten- och dammtålighet. Galaxy S7 edge erbjuder förbättrad användarvänlighet med Edge UX som bland annat möjliggör smidiga genvägar till användarens favoritfunktioner.

Snabbare laddning och bättre prestanda
De nya flaggskeppstelefonerna är utrustade med snabb laddningsteknik, både trådlös och med vanlig laddare. Dessutom är det möjligt att utöka minneskapaciteten med microSD-kort på upp till 200GB tack vare mobilens hybrid SIM-kortshållare. Samsung har också gjort omfattande uppdateringar av hård- och mjukvaran för att optimera spelprestandan på Galaxy S7 och Galaxy S7 edge. Den starka processorn tillsammans med ett större batteri garanterar en längre speltid, telefonerna är även utrustade med ett kylsystem som förhindrar överhettning.

Game Launcher är en annan nyhet för de som spelar mycket på telefonen och ger användare möjlighet att hantera batteriförbrukningen och minimera notifikationer. Vidare kan användare spela in sina spelupplevelser eller dela skärm för att spela med andra.

Betalnings- och säkerhetslösningar
Utöver de funktioner som nämnts ovan så har även Galaxy S7 stöd för Samsungs egen betallösning Samsung Pay. En säker och enkel lösning. Säkerheten i Samsung Pay bygger på Samsung KNOX, Samsungs eget säkerhetssystem med fingeravtrycksscanning och ett avancerat säkerhetssystem för känslig data.

Fakta Galaxy S7: Samsung Galaxy S7 är utrustad med 2.3GHz Quad + 1,6GHz Quad, Octa core-processor och 4GB RAM-minne, 32GB internminne samt rum för 200 GB med microSD. Har en 5.1’’ Quad HD 2560x1440 (577ppi), Super AMOLED-skärm. Batteri på 3,000mAh, med snabbladdning via sladd eller trådlöst kompatibelt med WPC och PMA. 142.4 x 69.6 x 7.7mm, vikt 152g. Kamera front: 5MP (F1.7), bakre kamera: Dual Pixel 12MP (F1.7), Smart OIS. Operativsystem Android 6.0 Marshmallow. WiFi: 802.11 a/b/g/n/ac (2.4/5GHz), Bluetooth v4.2, USB 2.0, GPS + Glonass + Beidou samt stöd för betalning med NFC och MST. IP68 certifiering. Redo för Samsung KNOX.

Fakta Galaxy S7 edge: Samsung Galaxy S7 edge är utrustad med 2.3GHz Quad + 1,6GHz Dual, Octa core-processor och 4GB RAM-minne, 32GB internminne samt rum för 200 GB med microSD. Har en 5.5’’ Quad HD 2560x1440 (534ppi), Super AMOLED-skärm med Edge Screen. Batteri på 3,600mAh, med snabbladdning via sladd eller trådlöst kompatibelt med WPC och PMA. 150.9 x 72.6 x 7.7mm, vikt 157g. Kamera front: 5MP (F1.7), bakre kamera: Dual Pixel 12MP (F1.7), Smart OIS. Operativsystem Android 6.0 Marshmallow. WiFi: 802.11 a/b/g/n/ac (2.4/5GHz), Bluetooth v4.2, USB 2.0, GPS + Glonass + Beidou samt stöd för betalning med NFC och MST. IP68 certifiering. Redo för Samsung KNOX.

Samsung Galaxy S7 och S7 edge lanseras i mitten av mars och kommer finnas tillgängliga i färgerna svart, vitt och guld.

Rekommenderat pris:
Galaxy S7, 7290 SEK
Galaxy S7 edge, 8290 SEK

Gear 360 – en närmare bild av verkligheten
Även Samsung Gear 360 presenterades under Unpacked, en 360-graders kamera som låter användarna på ett enkelt sätt skapa, titta på och dela sina favoritupplevelser genom video och bilder. Gear 360 är skapad för resor, festligheter och alla möjliga aktiviteter däremellan. Den nya kameran gör att användare enkelt kan skapa eget virtual reality-material som kan upplevas och avnjutas genom Gear VR.

– Samsung fortsätter att tänja på gränserna för mobila upplevelser bortom smartphones. Gear 360 följer i Gear VR:s fotspår och ger nya möjligheter för visuella upplevelser samtidigt som den gör det enkelt att fånga stora och betydelsefulla händelser i livet, säger Erik Borgvall, produktchef för Wearables på Samsung i Norden.

Design och prestanda
Gear 360 är utrustad med två fisheye-linser, som båda har en 15 mega pixel bildsensor. Det möjliggör högupplöst, 360-graders videomaterial som även stödjer 30 mega pixels stillbilder. Genom att bara använda en av kamerorna kan man filma och fota i 180-graders vinkel. Gear 360 är anpassad för att användas när som helst på dygnet, med en F2.0-lins kan kameran fånga högupplösta bilder även i sämre ljusförhållanden.

Med en lätt, kompakt sfärisk design är Gear 360 lätt att ta med sig och passar för film för både utomhus- och inomhusaktiviteter. Kameran har ett användarvänligt stativ och är även kompatibel med ett brett sortiment av accessoarer som finns tillgängliga på marknaden.

Fakta Gear 360: Samsung Gear 360 har två CMOS 15 MP fisheye-kameror med en DRIMe5s bildprocessor. Batteri på 1,350mAH Li-ion. Videoformat MP4 (H.265) Dual Lens: 3840x1920 (30 fps), bildformat JPEG Dual lens: 30M (7776x3888) och ljudformat MP3, M4A, AAC, OGG..Minneskapacitet upp till 128 GB med micros SD kort. 0.5” (72x32) PMOLED-display. 66.7 x 56.2 x 60 mm. Vikt 153g (inklusive batteri). IP53 certifierad. Wifi: 802.11 a/b/g/n/ac (2.4/5GHz), WiFi Direct, Bluetooth v4.1, USB 2.0 och har stöd för NFC.

Gear 360 lanseras senare i år.

Galaxy S7 och S7 edge kommer att börja säljas i Norden från och med 11 mars, men nordiska kunder kan förbeställa telefonerna redan från och med idag, den 21 februari kl. 21.00. De kunder i Norden Gsom gör förbeställningar innan den 5 mars kommer att belönas med en extra tidig leverans och få tillgång till telefonen innan säljstart. Det innebär att de kan uppleva Galaxy S7 och S7 edge tidigare än alla andra. De nordiska kunder som förbeställer innan den 10 mars kommer också att få med ett helt nytt Samsung Gear VR headset, vilket tillför en helt ny dimension till S7-upplevelsen.

Topics


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, audio, smartphones, tablets, wearables, kameror, vitvaror, skrivare, professionella skärmar, ssd, minneskort, medicinsk utrustning, nätverkssystem, halvledare samt LED-lösningar. Vi är också ledande inom Internet of Things, bland annat genom våra initiativ inom det smarta hemmet. Med 307 000 medarbetare i 84 länder har Samsung en årlig försäljning på 196 miljarder dollar. För att upptäcka mer besök www.samsung.se samt det officiella nyhetsrummet news.samsung.com.

Contacts

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Press contact Kommunikationsbyrån Jung Relations Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Press contact PR Consumer Electronics Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667