Skip to content
Samsung Jet – den snabbaste pekskärmsmobilen

Press release -

Samsung Jet – den snabbaste pekskärmsmobilen

Samsung presenterar idag Samsungs snabbaste pekskärmsmobil, Jet. Den har en ny processor. Med den går det snabbare att surfa på internet, är det enklare att använda pekfunktionen och skapas en bättre bild för se på film.

Jet är Samsungs snabbaste och rappaste pekskärmsmobil. Den är först ut bland mobiler med en processor på 800 megahertz. Med den blir pekfunktionen på den 3,1 tum stora oled-skärm snabb, distinkt och intuitiv. Det innebär att det blir enklare att trycka sig fram i mobilens menysystem. Den klarar även att ha flera applikationer igång samtidigt, exempelvis går det att lyssna på den inbyggda mp3-spelaren samtidigt som man surfar på nätet med mobilen.

Snabb processor, stor skärm, mobilt bredband alternativt trådlöst nätverk gör att surfa på internet med mobiltelefonen har aldrig varit så smidigt som med Jet. Den inbyggda webbläsaren, Dolfin, laddar ner webbsidor parallellt. Tillsammans med annonsblockeraren ökar detta upp snabbheten i att ladda ner sidorna. Vill man sedan zooma in ett objekt på skärmen för man bara ett finger över det och det förstoras. Dessutom har Jet ett fliksystem som gör det möjligt att ha fem olika webbsidor igång samtidigt.

Den ljusstarka oled-skärmen är fyra gånger så kontrastrik som en vanlig lcd-skärm. Därtill är skärmen färgstark med hela 16 miljoner färger. Jet har även utrustats med en DNSe-ljudprocessor som ger ett fylligt ljud. Detta kombinerat med den nya 800 megahertzprocessorn blir Jet en utmärkt maskin att titta på video med. Rörelserna blir mjuka och bilden tydlig. Och lutas Jet 90 grader vrids bilden automatiskt blir större. Till detta kan externa stereohörlurar anslutas via vanlig 3,5 millimetersingång eller bluetooth.

För att förenkla mobilanvändandet har Jet flera finesser. Gps har Samsung identifierat i sina undersökningar som en av de nya funktioner för pekskärmsmobiler som konsumenter är mest intresserad av. Samsung Jet har inbyggd gps och Google Maps. Navigeringstjänsten ROUTE 66 kan köpas som tillägg. För den som vill skriva mycket kan bildskärmen ställas om till ett fullt tangentbord (En smart detalj är att tangentbordet även kommer fram automatiskt när Jet vinklas 90 grader). Den har den senaste textigenkänningstekniken xT9. Med ActiveSync synkroniseras både kalender och e-post. Kameran är på fem megapixlar och har flera funktioner för att ta bra foton, inklusive dubbla led-lampor som reducerar röda ögon. Alltihopa styrs av Samsungs uppgraderade användarvänliga gränssnitt TouchWiz.


Fakta: Samsung Jet är en pekskärmsmobil med en 3,1 tum stor oled-skärm av temperat glas. Kamera på 5 megapixlar med bland annat ansikts- och leendeigenkänning, Dubbel led-fotolampa med röda ögonreducering. Videofunktion med inspelning 720x480 pixlars upplösning, video- och fotoredigeringsprogram. Hanterar formaten mpeg4, h.263, h.264, wmv, DivX, XviD, mp3, AAC, AAC+, eAAC+, wma, amr, midi, sp-midi, i-melody, wav, mmf, xmf, oma drm v2.1, wmdrm, DivX vod. DNSe & SRS WOW ljudprocessor, fm-radio med rds, musikigenkänning. Microsoft Exchange ActiveSync, Share Pix fotobloggning & Mobile Widget, multi-task manager. wifi, mobilt bredband (3,6Mbps), Bluetooth stereo, micro-usb, 3,5mm ingång. Inbyggt 2Gb minne och plats för minneskort upp till 32Gb. Samtalstid upp till 8,2 timmar (gsm)/5 timmar (3g). I butik under juni. Pris: 5500 kronor.

Topics

Categories

Contacts

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

För testprodukter och pressfrågor, kontakta:

Press contact Kommunikationsbyrån Jung Relations Gäller journalister och media
Elin Axelsson

Elin Axelsson

Press contact Corporate Communications & PR TV/Audio and Home Appliances +4673 671 95 26
Louise Gustafsson

Louise Gustafsson

Press contact PR Consumer Electronics Consumer electronics: Home Appliances +46 722 376 667