Följ Samsung Electronics Nordic AB

Samsung introducerar sina senaste innovationer under CES 2021

Pressmeddelande   •   Jan 11, 2021 15:02 CET

Samsung förstärker hemmaupplevelsen med bland annat en kombinerad kyl och frys i Bespoke-serien, 110-tums MICRO LED och JetBot 90 AI+

Hållbarhetsarbetet fortsätter under 2021 genom Galaxy Upcycling at Home och en expansion av Samsungs ekoförpackningar för TV-produkter

Stockholm – 11 januari, 2021 – Idag presenterade Samsung sin vision för framtiden under en digital presskonferens på årets Consumer Electronic Show (CES). De nya produkterna visar på en kontinuerlig innovation genom flexibla, intelligenta och uppkopplade lösningar som använder AI för att förstå och underlätta människors vardag.

– Vår värld ser annorlunda ut idag vilket har inneburit omställningar för många och gjort att hemmet fått en allt större betydelse. Samsungs innovationer är utformade för att ge mer intuitiva upplevelser för våra konsumenter, och skapar större möjligheter att uttrycka sin personlighet. Vi arbetar hårt med nästa generations innovationer med AI som utgångspunkt, för en bättre vardag, säger Sebastian Seung, President och Head of Samsung Research

Mer personliga användarupplevelser
I samband med att fler människor tillbringade mer tid hemma under förra året blev det tydligt att tekniken blev allt viktigare. Fler tvingades förlita sig på tekniken och upptäckte hur uppkopplade lösningar kan göra vardagen enklare. TV har varit en viktig del för information och underhållning, och för en del även när det handlat om till exempel träning i hemmet. Laptops har fungerat som ett viktigt verktyg för studier på distans, smarta kylskåp har underlättat vid köp av livsmedel online samt vid matlagning. Smarta telefoner har också fått en allt mer betydande roll i vår nya vardag.

Samsungs investeringar i innovationer anpassade efter livsstilar som ständigt utvecklas gör det möjligt att hålla jämna steg med snabba förändringar. Under presskonferensen presenterades flera unika innovationer:

  • Samsung Bespoke, kombinerad kyl & frys: Under förra året lanserade Samsung sitt unika kyl- och frysskåp Bespoke, anpassningsbart utefter varje användares egna hem genom möjligheten att välja färg och textur på frontpanelerna. I tillägg till modellerna med 1 dörr som lanserades förra året, kommer nu en ny modell som kombinerar kyl och frys i ett. I dagsläget kan användare välja mellan fyra olika färger till Bespoke-serien, men under 2021 tillkommer även färgen Satin Graphite Grey. Alla fem färger kommer finnas tillgängliga till både 1-dörrskåpen och de kombinerade skåpen. Det kombinerade kyl- och frysskåpet lanseras på den nordiska marknaden under årets andra kvartal.
  • 110-tum MICRO LED: Samsungs nya LED-baserade skärm är framtagen med pixlar av ett icke-organiskt material som skapar sitt eget ljus, och är nästintill ramlös genom Samsungs Infinity-skärmdesign. Detta resulterar i en spektakulär tittarupplevelse som inkluderar en enastående bildkvalitet. 110-tum MICRO LED har också funktionen 4Vue som innebär att skärmen kan delas upp på fyra 55-tums skärmar och användare kan titta på innehåll från fyra olika källor samtidigt. MICRO LED planeras att introduceras i Norden under första kvartalet av 2021.
  • Lifestyle TV: Samsungs TV inom Lifestyle-kategorin inkluderar The Serif, The Frame, The Sero, och även The Premiere och The Terrace som presenterades under förra året. The Terrace är en 4K QLED-TV som är anpassad för utomhusbruk och The Premiere är Samsungs nya laserprojektor som erbjuder användare bioupplevelsen direkt i hemmet.

AI och Robotar i vardagen
Samsung har länge legat i framkant vad gäller AI- och robotinnovationer. Genom att inkludera AI-teknik i sina produkter så skapar Samsung nya hemmaupplevelser i allt från tvättmaskiner som kan optimera mängden vatten, tvättmedel och antal tvättcykler, till TV-apparater med Quantum AI Processor som kan skala upp innehåll i HD till en skarp 8K-upplösning.

På Samsungs presskonferens presenterades följande AI-innovationer:

  • JetBot 90 AI+: Denna nya robotdammsugare använder Object Recognition-teknik för att identifiera objekt och bestämma det bästa sättet att rengöra på. LiDAR och 3D-sensorer tillåter JetBot 90 AI+ att undvika kablar och mindre objekt samtidigt som den ändå kan komma åt svårnådda hörn i ditt hem.
  • Samsung Bot Care[1]: Den senaste innovationen i Samsungs robot-serie är designad för att använda AI för att känna igen och svara mot användarens beteende. Den fungerar som en kompanjon i vardagen och som en robotassistent som hjälper dig ta hand om detaljerna i ditt liv. Den kan också lära sig ditt schema och dina vanor för att skicka påminnelser och guida dig under stressiga dagar. Samsung Bot Care är i dagsläget under utveckling.
  • Samsung Bot Handy[2]: Förlitar sigpå avancerad AI för att känna igen och plocka upp objekt i olika storlekar, former och med olika vikt. Den fungerar som en förlängning av dig själv och kan hjälpa dig med arbete runt om i huset. Samsung Bot Handy kommer kunna känna skillnad på olika material och därefter anpassa mängden kraft som för att lyfta och flytta runt föremål. Som en pålitliga partner hjälper den till med hushållssysslor som att städa upp stökiga rum eller sortera disken.

Med blicken mot framtiden arbetar Samsung även med att utveckla fler konkreta tillämpningar av AI-teknik som kan underlätta i vardagen. Samsung fortsätter bygga vidare på sitt hälsofokuserade exoskelett, GEMS, som fungerar som ett mobilitetshjälpmedel och Samsung Bot Retail som ska vägleda användare utanför hemmet i miljöer som exempelvis butiker.

Teknik för en bättre framtid
Samsung avslutade sin presskonferens genom att dela mer kring sin vision för hur teknik kan möjliggöra framsteg samt skapa en bättre morgondag för alla. Samsung tror inte att det finns en enda heltäckande lösning; en hållbar framtid kräver investeringar över ett brett spektrum. Det är därför Samsung valt att fokusera på tre viktiga områden som kan gynnas av teknisk innovation: hållbarhet, utbildning och tillgänglighet.

– På Samsung strävar vi alltid efter att hitta lösningar som kan skapa en bättre och mer hållbar framtid. Med fokus på miljö, människor och samhälle kommer vi att fortsätta ge våra konsumenter relevanta verktyg och teknologier för att hantera de utmaningar vi står inför idag, för att därigenom kunna möjliggöra en bättre framtid för fler, säger Sandeep Rana, Senior Manager och Environmental Sustainability Specialist på Samsung

Som en del av sitt åtagande utvecklar Samsung program och förpackningslösningar som främjar en hållbar produktlivscykel:

  • Galaxy Upcycling at Home: En uppdatering inom programmet Galaxy Upcycling. Nyheten syftar till att förlänga livscykeln för Galaxy-enheter och erbjuder konsumenter utökade möjligheter kring hur de kan använda äldre produkter för att skapa en mängd praktiska IoT-verktyg.
  • Ekoförpackningar för TV: Samsungs arbete med ekoförpackningar utökas under 2021 till att även inkludera QLED-, UHD-, monitor- och ljudprodukter. Som en del av ett pågående engagemang för miljömedvetenhet skapar Samsung produkter och lösningar med hållbarhet i centrum, exempelvis kan Samsungs nya fjärrkontroller, som är delvis tillverkade av återvunnen plast, laddas via solljus eller inomhusbelysning vilket minskar batteriavfall. 

Med tanke på att framtida generationer kommer att ha en avgörande roll i att bygga och upprätthålla en hållbar framtid har Samsung också prioriterat teknikutbildning genom Samsung Solve for Tomorrow, som uppmuntrar unga människor att använda teknik på ett kreativt sätt för att lösa samhällsutmaningar.

Under presskonferensen belyste Samsung även sitt arbete för att göra sina produkter mer inkluderande och tillgängliga för alla. SeeColors-appen är utformad för att hjälpa personer som är färgblinda att justera inställningar på deras QLED TV för en bättre tittarupplevelse. Sign Language Zoom-funktionen som finns i Samsungs TV säkerställer att fler enkelt kan njuta av den senaste tekniken.

För mer information, bilder eller video på de produkter Samsung presenterade under CES 2021, besök: http://news.samsung.com.

[1]Samsung Bot Care är för närvarande inte tillgänglig för försäljning. De beskrivna funktionerna och de tekniska funktionerna har demonstrerats i testmiljö.

[2] Samsung Bot Handy är för närvarande inte tillgänglig för försäljning. De beskrivna funktionerna och de tekniska funktionerna har demonstrerats i testmiljö.

Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Bifogade filer

PDF-dokument