Följ Samsung Electronics Nordic AB

Samsung introducerar eko-förpackningar för sitt Lifestyle TV-sortiment

Pressmeddelande   •   Apr 23, 2020 10:56 CEST

Samsung Electronics meddelar att de kommer införa en ny miljövänlig förpackning för hela sitt Lifestyle TV-sortiment som ett sätt att minska miljöpåverkan.

Samsungs nya "eko-förpackning", tillverkad av miljövänlig wellpapp, kommer att användas till The Serif, The Frame och The Sero vilket gör det lättare för kunder att återvinna såväl som att återanvända kartongerna på kreativa sätt.

Samsung har tryckt olika mallar på var sida av sina miljövänliga wellpapplådor, vilket gör att kunder lättare kan skära kartongen och sätta ihop den till olika nya användningsområden, som till exempel ett mindre soffbord eller en liten koja för husdjur.

Det finns anvisningar för att vägleda kunderna i hur man kan bygga olika saker av kartongen. Man får åtkomst till anvisningarna genom att skanna QR-koden på lådan.

Ägare av 2020s årsmodeller av The Serif, The Frame och The Sero, kan bygga katthus, tidningsställ och till och med hyllor av kartongen som kan användas för att förvara olika prylar och elektroniska apparater, inklusive fjärrkontrollen.

Redan tidigare i år vann Samsung CES 2020s Innovation Award för sitt miljövänliga förpackningskoncept som främjar en effektiv resursanvändning.

Som en del i lanseringen av den nya miljövänliga förpackningen har Samsung och Dezeen, ett brittiskt livsstilsmagasin, anordnat en global designtävling som startade den 6 april. De två företagen kommer att belöna de mest unika och praktiska designerna och inkludera designen i den miljövänliga förpackningsmanualen.

”Konsumenter är mer benägna att handla från varumärken som delar deras grundläggande värderingar och med våra miljövänliga förpackningar tror vi att vi kan ge våra kunder en ny och roligare upplevelse, där miljön ses som ett viktigt sätt att uttrycka sig på”, säger Magnus Nilsson, teknisk produktansvarig för TV på Samsung i Norden.

För mer information om designtävlingen, besök Dezeens hemsida www.dezeen.com och Samsung TV på Instagram (@samsungtv).

Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerar världen och formar framtiden med innovativa idéer och teknologier. Samsung omdefinierar världen för tv, smartphones, wearables, tablets, vitvaror, nätverkssystem, minne, halvledare samt LED-lösningar. För att upptäcka mer besök det officiella nyhetsrummet http://news.samsung.com.

Bifogade filer

PDF-dokument